changes-ggz-afkickkliniek-zuid-afrika

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving

Op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op je leven. Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel. Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van je verslaving? Changes GGZ staat voor je klaar! Lees hier meer over onze afkickkliniek in Zuid-Afrika en de behandeling.

changes-ggz-afkickkliniek-zuid-afrika

“Afkicken in Zuid Afrika”

Wat kun je verwachten van je verblijf in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika?

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen, waaronder klinische opname. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat afkicken in Zuid-Afrika de verslavingszorg is die jij nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid tot opname in onze afkickkliniek daar. De reis en fysieke afstand met je thuisbasis zorgen voor een mentale afstand van negatieve invloeden en patronen die je daar hebt gecreëerd. Op onze locatie kun je op een rustige plek onder intensieve begeleiding van een deskundig team aan de slag met jouw herstel.

Update 29-03: In onze kliniek in Zuid-Afrika hebben we momenteel op kort termijn plek beschikbaar.
Snel hulp nodig? Neem contact op voor de actuele wachttijd en mogelijkheden. 

Behandeling in Zuid-Afrika

Een opname in de Zuid-Afrika afkickkliniek duurt over het algemeen zes weken. Samen met je persoonlijke behandelaar worden een behandelplan en doelen op jouw situatie afgestemd. Deze behandelaar blijft gedurende je verblijf daar nauw betrokken bij de stappen die je zet.

Je week in de kliniek bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie zijn belangrijke onderdelen van de behandeling, net als het 12 Stappenplan. Deze therapievormen zorgen voor inzicht in je verslaving. Ook zijn er mogelijk zelfhulpgroepen en wisselen we intensieve therapie af met ontspannende en sportieve activiteiten. Na het traject krijg je bovendien in Nederland een nazorgtraject aangeboden, waarmee we de overgang naar huis nog 10 weken begeleiden.

We richten ons op de oorzaak

De behandeling in onze afkickkliniek in Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving. Wat houdt het in stand? Dit is een belangrijke focus in onze behandelingen, omdat ons team erin gelooft dat wanneer je dit aanpakt je een sterke basis voor blijvend herstel kan leggen. Door negatieve patronen te doorbreken en je bewust te zijn van triggers kun je de kans op terugval op lange termijn verminderen.

Systeemtherapie & begeleiding voor jouw omgeving

Systeemtherapie is een belangrijk onderdeel van het behandelprogramma. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de verslaving en op alle betrokken.

Dit is ook in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika van grote waarde. Juist in het buitenland zijn familie en naasten van belang voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund en geïnformeerd worden over de verslaving en worden betrokken bij de behandeling.

Behandelteam Zuid-Afrika

Het behandelteam van de Zuid-Afrika afkickkliniek bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundige.

De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Als je wilt afkicken in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Zowel bij de individuele gesprekken als groepstherapie zal Engels de voertaal zijn.

zuid-afrika-afkickkliniek
Wanneer je wilt afkicken, is het goed om je bekende omgeving te verlaten. Bij Changes GGZ kun je afkicken in Zuid-Afrika.

Kosten en vergoeding afkicken in Zuid-Afrika

Kies je voor een behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika? Omdat Changes GGZ een erkende GGZ-instelling is worden kosten van de behandeling vergoed vanuit je zorgverzekering. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-.

Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek in Afrika vergoed te krijgen. Wel zul je zelf de kosten van je ticket en een eventuele zelfstandige eigen bijdrage moeten betalen. Meer informatie en wat precies van toepassing is voor jouw situatie lees je op onze pagina over kosten en vergoeding voor jouw behandeling.

Faciliteiten afkickkliniek in Zuid-Afrika

Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt onder andere een aangename woonkamer met tv en zeezicht en een tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Bovendien worden er dagelijks wandelingen langs de zee georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Detoxificatie

Voordat je met de behandeling start, is het de bedoeling dat je gedetoxicifeerd bent. Detoxificatie houdt in dat het lichaam ontgift en ontdaan wordt van alle lichaamsvreemde stoffen, in dit geval dus alcohol of drugs. Als je verslaafd bent en daar ineens mee stopt, kun je last krijgen van onthoudingsverschijnselen.

Omdat deze onthoudingsverschijnselen zeer ernstig en soms zelfs dodelijk kunnen zijn, is het belangrijk om te detoxificeren onder medische begeleiding. Medische begeleiding kan op verschillende manieren, waaronder klinisch of ambulant. Klinisch is een behandeling inclusief opname en ambulant is behandeling zonder opname. Bij Changes GGZ zijn beide detox behandelingen mogelijk.

Ervaringsverhalen

Wij kunnen natuurlijk wel zeggen dat we de juiste behandeling bieden, maar wie kunnen het beter vertellen dan onze cliënten? Hieronder lees je enkele ervaringen van cliënten die behandeld zijn in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar deze pagina.

Cocaïneverslaving

“De tijd in Zuid-Afrika was zwaar, emotioneel en leerzaam. De weekenden waren zeer ontspannend en leuk. Ik werd dagelijks met mijn oude gedrag geconfronteerd en dat was wel een eye-opener. De wekelijkse meetings waren ook heel prettig en leerzaam. Ik begon te veranderen en weer bij mijn gevoel te komen. Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven.”

Boris

24 jaar

Speedverslaving

“Wat heb ik veel geleerd in de anderhalve maand in de kliniek. Toen ik terugkwam en weer in een cirkel van geweld belandde, merkte ik pas hoezeer mijn kijk op het leven veranderd was nu ik clean was. En ik besefte dat ik ook deze cirkel moest verbreken. Ondanks alle stress ben ik clean gebleven. Ik heb zes maanden keihard gewerkt om alles goed te regelen en een nieuw leven te beginnen. Wat een fantastisch gevoel en daar wil ik Changes GZG voor bedanken. Zonder hen had ik hier nooit gestaan!”

Sandra

33 jaar

Alcoholverslaving

“Mijn vriendin heeft een man terug gekregen die ze kan vertrouwen. Mijn kinderen hebben een vernieuwde en verbeterde papa terug gekregen die niet zijn gebruik maar zijn gezin op nummer 1 zet. Ik kan zeggen dat mijn behandeling een enorm succes is geweest, waar ik nog dagelijks de vruchten van mag plukken. Elke dag ben ik trots op wat ik met de hulp van Changes GGZ heb bereikt. Ik geniet nu met volle teugen van wat mij geschonken is.”

John

40 jaar

Plan je intake

Hulp nodig of een vraag over onze behandelingen of kliniek? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.