Afkickkliniek Zuid Afrika

De afkickkliniek Zuid Afrika van Changes GGZ is voor behandeling van verslaving en onderliggende problematiek. De kliniek is gelegen in Simonstown, een zeer rustgevende en direct aan zee grenzende wijk.

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat afkicken in Zuid Afrika noodzakelijk is, dan bestaat de mogelijkheid tot opname in onze kliniek. Een opname in de afkickkliniek Zuid-Afrika duurt over het algemeen zes weken. In deze behandeling, waarin de 12 stappen theorie is geïntegreerd, vinden er overdag groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en worden er ’s avonds zelfhulpgroepen bezocht. Hiernaast krijgt elke cliënt een individuele behandelaar toegewezen. Heb je vragen over de behandeling of wil je graag inschrijven voor deze behandeling? Neem dan snel contact op.

Behandelteam

Het behandelteam van de afkickkliniek Zuid Afrika bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig. Deze professionals komen zowel uit Nederland als Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse medewerkers verstaan over het algemeen Nederlands, maar spreken Engels. Als iemand wil afkicken in Zuid Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Individuele gesprekken met een Nederlandse behandelaar kunnen natuurlijk wel in het Nederlands plaatsvinden.

Behandeling

De behandeling in onze afkickkliniek Zuid Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving er een gedegen fundering wordt gelegd voor een blijvend herstel. Voor het afkicken in Zuid Afrika zeten wij schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie in. Systeemtherapie is tevens in het buitenland van grote waarde, omdat ook dan familie en naastbetrokkenen van belang zijn voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund worden en geïnformeerd worden over verslaving.

Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De afkickkliniek Zuid Afrika biedt onder andere een aangename lounge/woonkamer met tv en zeezicht, tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Dagelijks worden er wandelingen langs de zee onder supervisie georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Locatie:

466 Main Rd, Simonstown, Cape Town, 7975

Tel: 088 242 64 37

Neem contact op

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.