afkickkliniek zuid-afrika

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Je zoekt hulp bij een verslaving en wilt weer grip krijgen op je eigen leven. Je hebt besloten professionele hulp in te schakelen en denkt erover na om je te laten opnemen in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. 

Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika behandelt verslaving en onderliggende problematiek. De kliniek is gelegen in Simonstown, een zeer rustgevende en direct aan zee grenzende wijk. Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van je verslaving? Changes GGZ staat voor je klaar!

afkickkliniek zuid-afrika

“Afkicken in Zuid Afrika”

Behandelteam Zuid-Afrika

Het behandelteam van de Zuid-Afrika afkickkliniek bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig. Een van onze medewerkers heeft zelfs een boek geschreven. Deze professionals komen zowel uit Nederland als Afrika.

De Zuid-Afrikaanse medewerkers verstaan over het algemeen Nederlands, maar spreken Engels. Als je wilt afkicken in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Individuele gesprekken met een Nederlandse behandelaar in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kunnen natuurlijk wel gewoon in het Nederlands plaatsvinden.

Behandeling in Zuid-Afrika

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat afkicken in Zuid-Afrika de verslavingszorg is die jij nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid tot opname in onze afkickkliniek. Een opname in de Zuid-Afrika afkickkliniek duurt over het algemeen zes weken.

In onze behandeling, waarin de 12 Stappen theorie is geïntegreerd, vinden er overdag groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en worden er ’s avonds zelfhulpgroepen bezocht. Hiernaast krijgt elke cliënt in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika een individuele behandelaar toegewezen.

Gericht op de oorzaak

De behandeling in onze afkickkliniek in Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Voor het afkicken in Zuid-Afrika zetten wij op schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie in.

Systeemtherapie

Bij systeemtherapie verdiepen we ons in de onderliggende problematiek van de verslaving. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de verslaving en op alle betrokken.

Dit is ook in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika van grote waarde. Juist in het buitenland zijn familie en naasten van belang voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund en geïnformeerd worden over de verslaving.

zwembad afkickkliniek in zuid-afrika changes ggz
Wanneer je wilt afkicken, is het goed om je bekende omgeving te verlaten. Bij Changes GGZ kun je afkicken in Zuid-Afrika.

Kosten en vergoeding afkicken in Zuid-Afrika

Kies je voor een behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika? Ook dan worden de kosten 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-.

Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek in Afrika vergoed te krijgen. Wel zul je zelf de kosten van je ticket en een eventuele zelfstandige eigen bijdrage moeten betalen.

Faciliteiten afkickkliniek in Zuid-Afrika

Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt onder andere een aangename woonkamer met tv en zeezicht en een tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Bovendien worden er dagelijks wandelingen langs de zee georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Detoxificatie

Voordat je met de behandeling start, is het de bedoeling dat je gedetoxicifeerd bent. Detoxificatie houdt in dat het lichaam ontgift en ontdaan wordt van alle lichaamsvreemde stoffen, in dit geval dus alcohol of drugs. Als je verslaafd bent en daar ineens mee stopt, kun je last krijgen van onthoudingsverschijnselen.

Omdat deze onthoudingsverschijnselen zeer ernstig en soms zelfs dodelijk kunnen zijn, is het belangrijk om te detoxificeren onder medische begeleiding. Medische begeleiding kan op verschillende manieren, waaronder klinisch of ambulant. Klinisch is een behandeling inclusief opname en ambulant is behandeling zonder opname. Bij Changes GGZ zijn beide detox behandelingen mogelijk.

Ervaringsverhalen

Wij kunnen natuurlijk wel zeggen dat we de juiste behandeling bieden, maar wie kunnen het beter vertellen dan onze cliënten? Hieronder lees je enkele ervaringen van cliënten die behandeld zijn in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar deze pagina.

Cocaïneverslaving

“De tijd in Zuid-Afrika was zwaar, emotioneel en leerzaam. De weekenden waren zeer ontspannend en leuk. Ik werd dagelijks met mijn oude gedrag geconfronteerd en dat was wel een eye-opener. De wekelijkse meetings waren ook heel prettig en leerzaam. Ik begon te veranderen en weer bij mijn gevoel te komen. Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven.”

Boris

24 jaar

Speedverslaving

“Wat heb ik veel geleerd in de anderhalve maand in de kliniek. Toen ik terugkwam en weer in een cirkel van geweld belandde, merkte ik pas hoezeer mijn kijk op het leven veranderd was nu ik clean was. En ik besefte dat ik ook deze cirkel moest verbreken. Ondanks alle stress ben ik clean gebleven. Ik heb zes maanden keihard gewerkt om alles goed te regelen en een nieuw leven te beginnen. Wat een fantastisch gevoel en daar wil ik Changes GZG voor bedanken. Zonder hen had ik hier nooit gestaan!”

Sandra

33 jaar

Alcoholverslaving

“Mijn vriendin heeft een man terug gekregen die ze kan vertrouwen. Mijn kinderen hebben een vernieuwde en verbeterde papa terug gekregen die niet zijn gebruik maar zijn gezin op nummer 1 zet. Ik kan zeggen dat mijn behandeling een enorm succes is geweest, waar ik nog dagelijks de vruchten van mag plukken. Elke dag ben ik trots op wat ik met de hulp van Changes GGZ heb bereikt. Ik geniet nu met volle teugen van wat mij geschonken is.”

John

40 jaar

Plan je intake

Hulp nodig of een vraag over onze behandelingen of kliniek? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.