woonkamer met uitzicht op zee bij changes ggz zuid-afrika

Afkickkliniek

Stoppen met een verslaving is erg lastig. Wanneer het gebruik van alcohol of drugs voor een lange tijd in je dagelijkse routine zit, kan het moeilijk zijn om dit te laten liggen. Changes GGZ biedt verschillende mogelijkheden voor een kliniek opname voor een alcoholverslaving of drugsverslaving. Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de afkickkliniek? Neem dan contact op.

studiekamer met uitzicht op zee bij changes ggz zuid-afrika

Voor Verslavingen

Alcohol- of drugsverslaving

Niemand kiest voor een verslaving. Vooral wanneer het aankomt op een alcohol- of drugsverslaving kunnen verschillende factoren een rol spelen. Wanneer een verslaving controle krijgt over je dagelijks leven, merk je dat het lastig wordt om ervan af te stappen en verdovende middelen aan de kant te leggen. Wanneer deze drempel is bereikt, kan het lastig zijn om de weg terug te vinden. Dan is professionele hulp nodig. Op eigen kracht afkicken is vaak niet meer mogelijk en kan ook erg gevaarlijk zijn. Het risico op een (heftige) terugval ligt namelijk op de loer. Het erkennen van het probleem is een belangrijke eerste stap voor herstel.  Professionele hulp helpt je daarna verder om je leven weer op de rit te krijgen. Dit kan door middel van een traject bij een afkickkliniek (ook wel verslavingskliniek). 

Verslavingskliniek

Changes GGZ beschikt over een afkickkliniek voor alcohol- en drugsverslavingen. Waar beide problemen natuurlijk erg lastig en heftig zijn, is er voor beide een aparte aanpak nodig. De specialisten van onze afkickkliniek beschikken over de juiste kennis voor ieder probleem. Zo kunnen ze jou op een passende manier helpen en je steunen in jouw persoonlijke traject.  

Afkickkliniek voor een alcoholverslaving 

Alcohol is in onze Westerse samenleving sociaal geaccepteerd. Vandaar dat een alcoholverslaving ook vaak niet opvalt of moeilijk te herkennen is. Het drinken van een biertje of een glaasje wijn is natuurlijk erg normaal. In vergelijking met drugs is het gebruik van alcohol niet vreemd of opvallend. Echter is de lijn tussen probleemdrinken en een verslaving erg dun. De gevaren van een alcoholverslaving zijn groot en niet te vermijden. Je kunt deze gevaren aanpakken door je tijdig in te schrijven bij een afkickkliniek. 

Wanneer je vaker alcohol drinkt, kan er een bepaalde mate van tolerantie ontstaan. Hierdoor zul je vaker en meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te krijgen. Een afkickkliniek kan hulp bieden als het aankomt op het laten staan van alcohol. In onze verslavingskliniek leer je om weer te genieten van het leven. De specialisten in onze afkickkliniek werken met jou aan een traject dat past bij jou en jouw leefstijl. Het traject van onze afkickkliniek is een intensief, maar waardevol traject. Schrijf je je in voor onze verslavingskliniek? Dan helpen wij je om af te komen van je alcoholverslaving.

Afkickkliniek voor een drugsverslaving 

Waar alcohol gedoogd en makkelijk aan te komen is, is dat in het geval van drugs minder. Hoewel het gebruik van drugs vaak voorkomt, zijn de meeste vormen illegaal. Vandaar ook dat het moeilijk is om te erkennen en te delen dat je te maken hebt met een drugsverslaving. In onze afkickkliniek zal je lichaam en geest tijd nodig hebben om te wennen aan de gestopte inname van drugs. De specialisten van onze verslavingskliniek helpen je om een voor jou passend traject te bepalen en vol te houden. 

Een drugsverslaving ontstaat niet zomaar. Waar drugs de eerste keer een bepaald effect heeft, kan het bij vaker gebruik een hogere toename eisen om datzelfde effect te bereiken. Wanneer je merkt dat je lichaam meer en meer nodig heeft en je je dagelijkse leven niet doorkomt zonder inname van drugs, ben je afhankelijk en is het tijd om te starten met herstel. De specialisten in onze afkickkliniek beschikken over de juiste kennis (en in sommige gevallen ervaring) om jou op het juiste pad te krijgen. Zij weten wat je doormaakt en begrijpen je strijd. Onze verslavingskliniek is een grote stap naar jouw herstel. 

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Een intensief traject

Het kan voor jouw afkicktraject nodig zijn dat je lichaam moet ontgiften. Dit noemen wij detox. Voordat je start met je traject in onze afkickkliniek zul je dus enkele weken je lichaam vrij moeten maken van alcohol of drugs. Onze deskundigen en artsen zullen je helpen in met dit proces en ervoor zorgen dat je na enkele weken ook daadwerkelijk vrij bent van deze stoffen en kunt beginnen aan jouw herstel in onze verslavingskliniek. 

Het stopt niet bij de deur

Wanneer je traject in onze afkickkliniek ten einde komt, leer je weer om op eigen kracht verder te kunnen. Maar we laten je natuurlijk niet zomaar aan je lot over. Ook na het traject bieden we je de juiste nazorg. Dit is een belangrijk onderdeel voor herstel. Je gaat leren hoe je de opgedane kennis uit de afkickkliniek in de praktijk kunt brengen en toe kunt passen op je eigen leven. In onze verslavingskliniek krijg je handvatten om je eigen leven onder controle te krijgen. Tijdens het nabehandelingstraject neem je deze handvatten uit de afkickkliniek mee en ga je thuis, in je eigen leven, verder aan de slag. 

Inschrijven voor een afkick kliniek 

Denk jij dat je te maken hebt met een alcohol- of drugsverslaving en ben je op zoek naar gespecialiseerde hulp van een afkickkliniek? Een verslavingskliniek van Changes GGZ helpt je verder richting het juiste pad. Neem contact met ons op. Samen zoeken we naar een traject dat past bij jouw leven en jou als persoon. 

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.