afkickkliniek zuid-afrika

Afkickkliniek

In een afkickkliniek kan jij in alle focus werken aan je verslaving. Stoppen met een verslaving kan erg uitdagend zijn. Wanneer het gebruik van alcohol of drugs voor een lange tijd in je dagelijkse routine zit, kan het moeilijk zijn om het roer plotseling om te gooien. Herstel gaat namelijk verder dan afkicken alleen. Met de juiste deskundige begeleiding werk je aan het onderliggende probleem en leg je een sterke basis voor blijvend herstel. Changes GGZ biedt mogelijkheden voor een kliniek opname in Nederland of Zuid-Afrika. Zet vandaag nog jouw stap in de goede richting.

afkickkliniek zuid-afrika

“Tijd voor een nieuwe koers!”

Wanneer is behandeling nodig in een afkickkliniek?

Niemand kiest voor een verslaving. Vooral wanneer het aankomt op een alcoholverslaving of een drugsverslaving, kunnen verschillende factoren een rol spelen. Wanneer een verslaving controle krijgt over je dagelijks leven, merk je dat het lastig wordt om ervan af te stappen en verdovende middelen aan de kant te leggen. Als deze drempel is bereikt, kan het lastig zijn om de weg terug te vinden. Professionele hulp geeft je houvast en leert je de valkuilen van herstel.

Op eigen kracht afkicken is vaak niet meer mogelijk en kan ook erg gevaarlijk zijn. Het risico op een (heftige) terugval ligt namelijk op de loer. Het erkennen van het probleem is een belangrijke eerste stap voor herstel. Professionele hulp helpt je daarna verder om je leven weer op de rit te krijgen. We achterhalen in de behandeling in de afkickkliniek de onderliggende problematiek die nu je verslaving in stand houdt en leren je deze negatieve patronen te doorbreken.


Professionele hulp helpt je om je leven weer op de rit te krijgen. Dit kan door behandeling in een afkickkliniek van Changes GGZ.

Mogelijkheden behandelingstraject in onze verslavingsklinieken

Changes GGZ beschikt over afkickklinieken in Nederland en Zuid-Afrika voor alcohol- en drugsverslavingen. Waar beide problemen natuurlijk erg lastig en heftig zijn, is er voor beide een aparte aanpak nodig. De specialisten van onze afkickklinieken in Nederland en Zuid-Afrika beschikken over de juiste kennis voor ieder probleem. Zo kunnen ze jou op een passende manier helpen en je steunen in jouw persoonlijke traject.

Behandeling van alcoholverslaving

Alcohol is in onze Westerse samenleving sociaal geaccepteerd. Vandaar dat een alcoholverslaving vaak ook niet opvalt of moeilijk te (h)erkennen is. Het drinken van een biertje of een glaasje wijn is natuurlijk erg normaal. In vergelijking met drugs is het gebruik van alcohol niet vreemd of opvallend. Echter is de lijn tussen probleemdrinken en een verslaving erg dun. De gevaren van een alcoholverslaving zijn groot en niet te vermijden. Je kunt deze gevaren aanpakken door je tijdig in te schrijven bij een afkickkliniek voor alcohol.

Wanneer je vaker alcohol drinkt, kan er een bepaalde mate van tolerantie ontstaan. Hierdoor zul je vaker en meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te krijgen. Een afkickkliniek kan hulp bieden als het aankomt op het laten staan van alcohol. In onze verslavingskliniek leer je om weer te genieten van het leven. De specialisten in onze afkickkliniek werken met jou aan een traject dat past bij jou en jouw leefstijl. Het traject van onze afkickkliniek is een intensief, maar waardevol traject. Schrijf je je in voor onze verslavingskliniek? Dan helpen wij je om af te komen van je alcoholverslaving.

Behandeling van drugsverslaving

Hoewel het gebruik van drugs vaak voorkomt, zijn de meeste vormen ervan illegaal. Vandaar dat het moeilijk is om te erkennen en te delen dat je te maken hebt met een drugsverslaving. In onze afkickkliniek zullen je lichaam en geest tijd nodig hebben om te wennen aan de gestopte inname van drugs. De specialisten van onze verslavingskliniek voor drugs helpen je om een voor jou passend traject te bepalen en vol te houden.

Een drugsverslaving ontstaat niet zomaar. Waar drugs de eerste keer een bepaald effect hebben, kan het bij vaker gebruik een hogere toename eisen. Wanneer je merkt dat je lichaam meer en meer nodig heeft en je je dagelijkse leven niet doorkomt zonder inname van drugs, ben je afhankelijk en is het tijd om te starten met herstel. De specialisten in onze afkickkliniek beschikken over de juiste kennis (en in sommige gevallen ervaring) om jou op het juiste pad te krijgen. Zij weten wat je doormaakt en begrijpen je strijd. Onze verslavingskliniek is een grote stap naar jouw herstel.

Directe opname afkickkliniek

In sommige situaties kan het slim zijn je snel op te laten nemen in onze verslavingskliniek. De mogelijkheden voor een spoed opname in de afkickkliniek worden bij je aanmelding met je afgestemd. Erkennen dat je een probleem hebt en vanuit die motivatie deskundige hulp inschakelen zorgt voor een belangrijk startpunt in je herstel. Een acute opname in de afkickkliniek of detox is op vrijwillige basis.

Zodra je hulp inschakelt, doen we ons best je zo snel mogelijk te plaatsen in een van onze klinieken. Dankzij onze huidige wachttijden hoef je gelukkig niet lang op je opname in de afkickkliniek te wachten.

verslaafde bij changes ggz
Wij weten wat je doormaakt en begrijpen je strijd. Onze verslavingskliniek is een grote stap naar jouw herstel.

Detox

Het kan voor jouw afkicktraject nodig zijn dat je lichaam moet ontgiften. Dit noemen wij detox. Voordat je start met je traject in onze afkickkliniek, zul je dus enkele weken je lichaam vrij moeten maken van alcohol of drugs. Ook dit is mogelijk bij Changes GGZ. Onze deskundigen en artsen zullen je helpen in met dit proces en ervoor zorgen dat je na enkele weken ook daadwerkelijk vrij bent van deze stoffen en kunt beginnen aan jouw herstel in onze verslavingskliniek.

Nazorg

Wanneer je traject in onze afkickkliniek ten einde komt, leer je weer om op eigen kracht verder te kunnen. Maar we laten je natuurlijk niet zomaar aan je lot over. Ook na het traject bieden we je de juiste nazorg. Dit is een belangrijk onderdeel voor herstel. Je gaat leren hoe je de opgedane kennis uit de afkickkliniek in de praktijk kunt brengen en toe kunt passen op je eigen leven. In onze verslavingskliniek krijg je handvatten om je eigen leven onder controle te krijgen. Tijdens de nazorg neem je deze handvatten uit de afkickkliniek mee en ga je thuis verder aan de slag.

Ervaringen met onze verslavingskliniek

Ben je benieuwd hoe cliënten hun behandeling bij Changes GGZ hebben ervaren en hoe hun leven veranderd is? Hieronder lees je enkele ervaringen van cliënten die behandeld zijn in onze afkickkliniek. Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar deze pagina.

Cocaïneverslaving

“De tijd in Zuid-Afrika was zwaar, emotioneel en leerzaam. De weekenden waren zeer ontspannend en leuk. Ik werd dagelijks met mijn oude gedrag geconfronteerd en dat was wel een eye-opener. De wekelijkse meetings waren ook heel prettig en leerzaam. Ik begon te veranderen en weer bij mijn gevoel te komen. Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven.”

Boris

24 jaar

Speedverslaving

“Wat heb ik veel geleerd in de anderhalve maand in de kliniek. Toen ik terugkwam en weer in een cirkel van geweld belandde, merkte ik pas hoezeer mijn kijk op het leven veranderd was nu ik clean was. En ik besefte dat ik ook deze cirkel moest verbreken. Ondanks alle stress ben ik clean gebleven. Ik heb zes maanden keihard gewerkt om alles goed te regelen en een nieuw leven te beginnen. Wat een fantastisch gevoel en daar wil ik Changes GZG voor bedanken. Zonder hen had ik hier nooit gestaan!”

Sandra

33 jaar

Alcoholverslaving

“Mijn vriendin heeft een man terug gekregen die ze kan vertrouwen. Mijn kinderen hebben een vernieuwde en verbeterde papa terug gekregen die niet zijn gebruik maar zijn gezin op nummer 1 zet. Ik kan zeggen dat mijn behandeling een enorm succes is geweest, waar ik nog dagelijks de vruchten van mag plukken. Elke dag ben ik trots op wat ik met de hulp van Changes GGZ heb bereikt. Ik geniet nu met volle teugen van wat mij geschonken is.”

John

40 jaar

Naasten

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat jouw directe naasten ook worden betrokken bij de behandeling. Een verslaving heb je namelijk nooit alleen, het heeft altijd impact op je omgeving. Onze behandelingen bestaan daarom ook uit systeemtherapie.

Bij systeemtherapie verdiepen we ons in de onderliggende problematiek van de verslaving. Ook de eetstoornis behandeling in onze kliniek in Halsteren, zoals een boulimia behandeling, geven wij op deze manier vorm. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de verslaving en op alle betrokken.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Daarnaast heeft systeemtherapie als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Locaties

Bij Changes GGZ bieden wij verschillende behandeling op verschillende locaties. Zo hebben wij een afkickkliniek in Nederland en één in Zuid-Afrika. Je kunt bij ons terecht met je verslaving of eetstoornis op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland. Klik op de pijltjes in de slider om kennis te maken met onze locaties.

promentis-weert

Weert

Verslavingskliniek Promentis

Onze eigen verslavingskliniek in Nederland ligt in een bosrijke omgeving in Weert. In het noorden van Limburg bieden we detox en klinische opname mogelijkheden aan om je verslaving te doorbreken.

Meer informatie
intakelocatie changes ggz breda ulvenhoutselaan

Breda

Intakelocatie

Als je contact hebt opgenomen met Changes GGZ, heb je een eerste telefonisch gesprek met een van onze professionals. Tijdens dit eerste gesprek ligt de focus op het verkrijgen van een compleet beeld van de achtergronden en huidige situatie van jou.

Na het telefonisch consult wordt een afspraak gemaakt voor een eerste behandelgesprek, dit is het intakegesprek. Dit intakegesprek vindt plaats op ons hoofdkantoor aan de Ulvenhoutselaan in Breda.

Meer informatie
ambulante dagbehandeling changes ggz hoge mosten breda

Breda

Ambulante dagbehandeling

Als uit het intakegesprek blijkt dat ambulante dagbehandeling het beste bij jouw situatie past, dan bieden wij de mogelijkheid tot deze behandelingen in Breda. De ambulante dagbehandeling duurt 12 weken en vindt plaats op werkdagen van 9.00-17.00 uur op onze behandellocatie aan de Hoge Mosten in Breda. Je volgt een intensief traject, dat bestaat uit groepssessies en individuele therapie.

Meer informatie

Zuid-Afrika

Afkickkliniek

De afkickkliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika is voor behandeling van verslaving en onderliggende problematiek. De kliniek is gelegen in Simonstown, een zeer rustgevende en direct aan zee grenzende wijk.

Meer informatie

Afkickkliniek kosten worden vergoed

Goed nieuws: de afkickkliniek kosten worden – zowel in Nederland als in het buitenland – 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Deze kosten worden na afloop van behandeling in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Kies je voor een behandeling in een kliniek het buitenland? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van je ticket en een eigen bijdrage. Wij vragen een medische borg voor mogelijk onvoorziene medische kosten. Na de behandeling wordt het restant teruggestort.

Ben je benieuwd of wij samenwerken met jouw zorgverzekeraar? Of wil je meer informatie over kosten en vergoedingen? Je leest er alles over op deze pagina.

Is het tijd om af te kicken in binnen- of buitenland? En ben je enthousiast over onze afkickkliniek? Meld je dan aan voor een intakegesprek. We staan voor je klaar.

Meld je nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.