
Afkickkliniek drugs
Zelf stoppen met drugs kan erg lastig zijn. Kom je in een afkickkliniek voor je drugsverslaving, dan kan je in een veilige omgeving met behulp van een deskundig team lichamelijk en geestelijk herstellen van de ziekte die je nu zo afhankelijk maakt van verdovende middelen. Problemen met drugs worden in onze kliniek doelgericht aangepakt. Je kickt niet alleen af, maar werkt ook aan de oorzaak die de verslaving in stand houdt. Heb jij hulp nodig? Meld je via de knop aan voor een intake en zet vandaag nog je eerste stap naar herstel.

Kies voor herstel.
Afkickkliniek voor drugsverslaving
In een afkickkliniek kan je op verantwoorde wijze stoppen met drugs. Deze methode wordt ook wel een klinische behandeling genoemd. Bij sommige drugssoorten kan het gevaarlijk zijn als jij op eigen houtje plotseling besluit te stoppen. Door dit in een kliniek geleidelijk aan te pakken met goede begeleiding van een deskundig team, doelgerichte therapieën en eventuele medicijnen kan je grote stappen naar succesvol herstel zetten. Zo verklein je de kans op een terugval. Changes GGZ heeft een afkickkliniek voor drugs in Nederland en Zuid-Afrika waar jij door middel van een klinische opname 6 weken lang professionele zorg, begeleiding en structuur krijgt om je volledig te concentreren op je herstel. Je kickt bij ons niet alleen af, maar werkt juist ook doelgericht aan het onderliggende probleem dat jouw verslaving in stand houdt.
Wanneer word je opgenomen in een afkickkliniek voor drugs?
Hoe kom je voor drugs in een afkickkliniek? Cliënten komen bij ons wanneer zij niet meer zonder kunnen. Waar je eerste drugsinname misschien onschuldig op een feestje of een gezellig avondje met vrienden was, heb je naarmate de tijd vordert steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Tot het moment komt dat je niet meer zonder kunt en zelfs ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt. Je dag wordt beheerst door de gedachte hoe je aan de middelen komt en je financiële situatie wordt steeds slechter om je verslaving te kunnen financieren.
Je hebt een drugsverslaving wanneer:
- Je gebruikt om de verkeerde redenen en op ongepaste momenten. Je zit niet lekker in je vel of wil gevoelens onderdrukken.
- Het een manier voor je is om spanningen te ontvluchten.
- Je gebruikt wanneer je je somber voelt of angstig bent.
- Drugs het belangrijkste in je leven is.
Hoe kom je in een afkickkliniek?
Een verslaving kan iedereen overkomen, zelf ben je verantwoordelijk voor wat je ermee doet. Door hulp te zoeken kan je de negatieve situatie doorbreken. Wanneer je contact met Changes GGZ opneemt, bespreek een collega met jou wat de meest passende hulp is voor jouw situatie en achtergrond. Elke verslaving en mens is anders. Er wordt een screening en intake ingepland waarin we je situatie doornemen en samen bepalen we welk behandeltraject voor drugs in een van onze afkickklinieken het beste bij je past. Vervolgens kom je op de wachtlijst en kan je toeleven naar de startdatum.
De oplossing voor een drugsverslaving?
Wij behandelen bij Changes GGZ in de afkickkliniek drugsproblematiek. We helpen op deze locaties mensen die verslaafd zijn aan drugs en nu stappen willen zetten naar een nieuw leven. Onze specialisten helpen hen af te komen van de drang naar speed, GHB, cannabis, cocaïne, ketamine, MDMA of andere middelen. Naast onze ambulante behandeling is het mogelijk om in onze kliniek in Weert of Zuid-Afrika op een efficiënte manier af te kicken van drugs en te werken aan de oorzaak van jouw verslaving.
Waarom afkicken van drugs in een afkickkliniek zo effectief is?
- 24/7 professionele begeleiding
- Bewezen succesvolle behandeling voor het herstellen van een drugsverslaving
- Structuur in je dag dankzij een nieuwe vaste routine.
- De volle focus op herstel doordat je weg bent uit je dagelijkse omgeving en de verleidingen die op de loer liggen.
- Een veilige sfeer waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan het onderliggende probleem.
- Steun van een deskundig team van psychologen en begeleiders en cliënten die door hetzelfde als jij gaan.

Behandelingstraject
De aanmeldprocedure voor het behandelingstraject bestaat uit verschillende stappen.
Intake
Iedere verslaving en mens is anders. Daarom volgt er eerst een kennismaking om de behandeling op maat af te stemmen. Na een telefonische kennismaking plannen onze casemanagers een intake in bij de psycholoog en psychiater. Tijdens deze gesprekken wordt bepaald welke behandeling en kliniek bij jou past. Dankzij onze korte wachtlijsten kun je snel in een van onze klinieken in Nederland of Zuid-Afrika terecht om jouw behandeling te starten.
Detox
Eerst krijg je steun bij de detox. Dit betekent dat je gaat afkicken van de drugs die jou nu zo afhankelijk maken. Wanneer je stopt met een verdovend middel kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Tijdens de detox is het daarom erg belangrijk dat je op de juiste manier wordt ondersteund door zorgprofessionals. Bij Changes GGZ staan we voor je klaar en zorgen we ervoor dat je clean aan je behandeltraject kunt beginnen.
Behandeltraject voor drugs in de kliniek
Na de detox start jouw traject van 6 weken in onze kliniek. Je verblijft hier dag en nacht, volgt verschillende individuele en groepstherapiesessies en volgt een vaste routine, waardoor je zonder afleiding en gestructureerd kunt werken aan jezelf. Onze behandelaren staan je bij tijdens je kliniekopname en helpen je het onderliggende probleem te identificeren en hier op een gezonde manier mee om te gaan. We kijken naar wat je verslaving nu in stand houdt en welke stappen je kunt zetten naar duurzaam herstel.
Nazorg
Na 6 weken is het tijd om de kliniek te verlaten. Een spannende stap, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Je kunt namelijk een nazorgtraject van 10 weken volgen waarin je wekelijks een groepssessie van een dagdeel volgt en regelmatig individuele gesprekken voert. Kijk hier voor meer informatie over onze nazorg.
Hoe duur is een afkickkliniek?
Changes GGZ is een erkende GGZ instelling, waardoor onze behandelingen in de verslavingskliniek worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering. Je betaalt enkel het wettelijk eigen risico. Voor zorg in het buitenland komt daar je vliegticket en eventuele eigen bijdrage bij. Meer informatie over de kosten van een opname in de afkickkliniek lees je op deze pagina: afkickkliniek kosten.
Hoe lang duurt het afkicken van drugs?
Een klinische opname duurt doorgaans 6 weken. Na de opnameduur kun je doorstromen naar een nazorgtraject van zo’n 10 weken. Zo maken we de overgang van de kliniek naar het leven thuis iets soepeler. Ook word je tijdens je traject op deze verandering voorbereid. Mocht jij nog extra hulp nodig hebben, kan je doorstromen naar een ambulant dagbehandeling traject waarbij je twee dagen per week naar de locatie komt voor groepstherapie.
Verplichte opname afkickkliniek drugs
Een verplichte opname voor drugs in een afkickkliniek komt alleen in noodsituaties voor en verloopt via de huisarts. De verplichte opname wordt bijvoorbeeld vastgesteld wanneer iemand levensgevaar vormt. Een gedwongen opname is echter een tijdelijke oplossing. Door het afkicken verdwijnt het initiële gevaar, maar het pakt niet – wanneer de persoon niet gemotiveerd is – het onderliggende probleem aan. Blijvend herstel volgt na eigen inzicht.
Behandelteam
Ons team bestaat uit professionele psychologen, GGZ-agogen, verpleegkundigen, therapeuten en andere behandelaren die zich dagelijks inzetten om onze cliënten op veilige en efficiënte manier te begeleiden naar een nieuw, gezond leven.
Locaties
Changes GGZ heeft een afkickkliniek voor drugs in Nederland en Zuid-Afrika. Eigenlijk is afkickkliniek niet het juiste woord om te omschrijven wat wij doen. Afkicken is namelijk één deel, maar zoals je hierboven kunt lezen, focussen we ons juist ook op het onderliggende probleem van jouw drugsverslaving. Meer weten over onze locaties? Lees hier meer over onze klinieken: Afkickkliniek in Weert of Afkickkliniek in Zuid-Afrika.
Promentis afkickkliniek Weert
- Kazernelaan 101, Gebouw 27 & 37
- Weert


Afkickkliniek Zuid-Afrika
Wanneer moet ik contact opnemen?
Als je een periode lang structureel drugs gebruikt, kan je afhankelijk van het middel worden. Je lichaam blijft vragen om meer. Bekijk hier de kenmerken: wanneer heb ik een drugsverslaving? Heb jij hulp nodig? Maak hieronder een afspraak of bel ons voor meer informatie.
Afspraak maken
Hulp nodig? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).