Behandeling

kringgesprek bij changes ggz

Behandeling voor een eetstoornis of verslaving

Bij Changes GGZ helpen we je met het doorbreken van je verslaving of eetstoornis. Onze professionele behandelingen en persoonlijke benadering helpen jou met het varen van een nieuwe koers. Wij geloven dat duurzaam herstel écht mogelijk is. Met onze behandelingen op maat kunnen we jou de zorg bieden die het beste bij jou past.

Vergroot je kans op duurzaam herstel

Jouw intrinsieke motivatie en inzet zijn bepalend voor een succesvolle uitkomst. De energie die je steekt in het leggen van een gedegen fundering, vergroot de kans op blijvend herstel.

Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën.

Een behandeling bij Changes GGZ begint met een intakegesprek. Door de intake en diagnose krijgen wij een goed beeld van jouw situatie. Op basis hiervan stellen wij een behandeling samen welke het beste bij jou en jouw situatie past.

vrouw schrijft bij raam bij changes ggzAmbulante dagbehandeling

Tijdens deze unieke en intensieve tweedaagse behandeling van Changes GGZ kun je thuis blijven wonen en indien mogelijk blijven werken en/of studeren. Hierdoor kan er gewerkt worden aan problemen uit het alledaagse leven. De ambulante dagbehandeling kan dienen als primaire behandeling of als vervolg op klinische behandeling.

Kliniek opnamegesprek bij changes ggz

Een klinische opname duurt 6 weken, een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën. We hebben onze klinieken opgesplitst in een eetstoornis kliniek en afkickkliniek voor verslavingen.

handen houden elkaar vast bij changes ggzCognitieve gedragstherapie

Een verslaving heb je niet alleen, het heeft altijd impact op je omgeving. Daarom vinden wij het van groot belang om je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Daarnaast heeft cognitieve gedragstherapie als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Detoxvier vrienden staan schouder aan schouder bij changesg ggz

Het kan nodig zijn je lichaam te ontgiften van alcohol, medicijnen of drugs. Voordat wij je kunnen behandelen moet je lichaam geheel vrij zijn van de verslavende middelen. Een deskundig medisch team van verslavingsartsen en specialistische verpleegkundigen staat 24 uur per dag voor je klaar om jou hierbij te ondersteunen.

kringgesprek met handen bij changes ggz

Nazorg

Direct na de afronding van je ambulante of klinische behandeling start je nabehandelingstraject. Dit is een belangrijke periode waarin je de reeds opgedane kennis gaat toepassen in de praktijk. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies.

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.

Eetstoornis

Laatste update: 07/07/2022
  • Intake binnen 6 weken
  • Ambulante behandeling 5 maanden wachttijd
  • Klinische behandeling voor jeugd/jong volwassenen 8 weken wachttijd
  • Klinische behandeling voor volwassenen 12 weken wachttijd
Verslaving

Laatste update: 07/07/2022
  • Intake binnen 4 weken
  • Ambulante behandeling 4 maanden wachttijd
  • Klinische behandeling geen wachttijd

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).