changesggz-dagbehandeling

Ambulante dagbehandeling

Voor verslaving of eetstoornis

Een ambulante behandeling wordt ook wel een dagbehandeling genoemd. Dit betekent dat je niet wordt opgenomen in de kliniek, maar wekelijks op vaste dagen naar een van onze behandellocaties komt voor jouw traject. Changes GGZ biedt op locatie Hoge Mosten in Breda en op locatie Promentis in Weert een ambulante dagbehandeling aan voor verslavingen en eetstoornissen. Tijdens deze intensieve behandeling kun je thuis blijven wonen en indien mogelijk blijven werken en/of studeren. Hierdoor kan je aan herstel werken met minimale verstoring van je dagelijkse leven. De ambulante dagbehandeling kan dienen als primaire behandeling of als vervolg op je klinische behandeling.

ambulante-dagbehandeling-changesggz

Ambulante

dagbehandeling

Wat betekent ambulant?

Een ambulante behandeling betekent dat je tijdens je behandeltraject thuis blijft wonen en je therapie op locatie volgt. Bij een ambulante behandeling in de GGZ kom je bij ons voor 2-3 dagen per week naar een van onze behandellocaties. Een ambulant traject bestaat uit het verschillende onderdelen. Zo kom je bij de dagbehandeling naar de locatie voor groepstherapie en volgen er individuele sessies met je hoofdbehandelaar en eventueel diëtist.

Kenmerken van een ambulante behandeling bij Changes GGZ:

  • Je blijft gedurende je behandeling thuis wonen en bezoekt 2-3 keer per week de behandellocatie
  • Je krijgt twee dagen groepstherapie en volgt op deze dagen een vaste planning aan therapie en activiteiten
  • Je krijgt individuele therapie op de derde dag
  • Je behandeling duurt gemiddeld 12 weken

Meer dan afkicken, clean worden of op gewicht komen alleen

Onze ambulante behandeling is gericht op meer dan afkicken/clean worden of op gewicht komen. In onze behandeling gaat de aandacht uit naar de functie van de verslaving of eetstoornis, inzicht krijgen in het hoe en waarom is essentieel. Door het onderliggende probleem van je verslaving of eetstoornis in kaart te brengen en vanuit deze problematiek naar de toekomst te kijken, vergroot je je kans om de eetstoornis of verslaving te doorbreken.

Evidence based behandeling

Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën.

Startmodule

Voor cliënten die worden aangemeld voor de eetstoornis dagbehandeling is het mogelijk om tijdens de wachtperiode op laagdrempelige manier al aan de slag te gaan via onze nieuwe e-health: Startmodule. Deze online module bereid je voor op je behandeling en ondersteunt je in de periode voorafgaand aan de startdatum van jouw behandeling. In de aanmeldprocedure krijg je hier meer informatie over en de inloggegevens voor.

Voor wie is de ambulante behandeling geschikt?

Een traject via de dagbehandeling is bedoeld voor mensen waarbij de eetstoornis of verslaving het dagelijkse leven dermate beïnvloedt, maar nog wel thuis kunnen wonen gedurende de behandeling. Bij de intake wordt afgestemd of de dagbehandeling geschikt voor je is. Je hebt hier bovendien een verwijzing vanuit je huisarts voor nodig. Ook stromen cliënten soms vanuit de klinische behandeling door in een ambulant traject om de stap om hun eigen leven weer op te pakken kleiner te maken.

Hoe ziet een ambulant traject eruit?

De dagbehandeling duurt 12 weken en vindt plaats op twee vaste werkdagen van 9.00-17.00 uur. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en activiteiten. De derde dag kom je naar de locatie voor individuele therapie en bezoek aan de diëtist.

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Locatie voor de ambulante behandeling

De ambulante dagbehandeling voor eetstoornissen en verslaving van Changes GGZ zit in Breda op de Hoge Mosten en bij de Promentis kliniek in Weert. Op deze locatie kan je terecht voor een ambulante behandeltraject of individueel traject.


kamer voor ambulante dagbehandeling bij changes ggz

Ambulante behandellocatie Hoge Mosten

Op onze ambulante dagbehandellocatie Hoge Mosten in Breda helpen we cliënten door middel van individuele en groepstherapie met het doorbreken van een eetstoornis of verslaving.

Contact: 088 242 6437
Bekijk locatie

 

 

afkickkliniek-alcohol

Ambulante behandellocatie Promentis Weert

Op onze ambulante dagbehandellocatie Promentis in Weert helpen we cliënten door middel van individuele en groepstherapie met het doorbreken van een eetstoornis of verslaving.

Contact: 0413-820428
Bekijk locatie

 


Aanmelden voor een ambulante behandeling?

Laat hieronder je gegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo spoedig mogelijk contact met je op om je aanmelding door te spreken. We plannen vervolgens je intake binnen 2 weken in. Direct iemand aan de lijn? Bel naar 088 242 6437!

  • Hidden