kliniekopname-changesggz

Kliniekopname

Voor verslaving of eetstoornis

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen en eetstoornissen. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat kliniekopname noodzakelijk is, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in één van onze klinieken. Voor verslavingen bieden we de mogelijkheid tot kliniekopname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Voor eetstoornissen bieden we kliniekopname in onze eetstoorniskliniek in Halsteren in Noord-Brabant.

kliniekopname-changesggz

Kliniekopname

Locatie

De opname in een kliniek kan op verschillende locaties plaatsvinden. Bekijk hier welke locaties Changes GGZ aanbiedt.

Ons behandelteam

Meerdere vormen van therapie zijn mogelijk. Van reguliere en cognitieve therapie tot alternatieve en meer onorthodoxe methodes, waarmee lichaam, geest en psyche in balans gebracht kunnen worden. Het behandelteam in Zuid-Afrika bestaat uit zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse specialisten. Een aanzienlijk deel van onze specialisten is tevens ervaringsdeskundig op het gebied van een verslaving of eetstoornis, zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Cliënten geven aan zich mede hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Onze behandelingen in Zuid-Afrika worden gegeven in de Engelse taal. Tijdens individuele gesprekken met Nederlandse behandelaren is het uiteraard wel mogelijk in het Nederlands te praten.

Meer dan afkicken of op gewicht komen alleen

Onze behandeling is gericht op meer dan afkicken, clean worden of op gewicht komen alleen. In onze behandeling gaat de aandacht uit naar de functie van verslaving of een eetstoornis. Inzicht krijgen in het hoe en waarom is essentieel. Het uiteindelijke doel is een betere kwaliteit van leven.

Onze behandeling bij een kliniekopname

Een kliniekopname duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van verslaving of eetstoornissen. Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën.

Vrije tijd

Het volgen van een intensief traject kan een confronterende en uitputtende werking hebben. Daarom zorgen wij voor genoeg ontspanningsmogelijkheden. Je kan buiten therapietijd daarom uitrusten in de fijne woonkamers, begeleide sport- en/of yogasessies volgen, een film kijken of creatief bezig zijn, buiten in de tuin ontspannen of genieten tijdens een van de uitjes.

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons