nazorg-changesggz

Nazorg

Een belangrijke periode

Direct na de afronding van je ambulante of klinische behandeling start je het nabehandelingstraject. Dit is een belangrijke periode waarin je je opgedane kennis gaat toepassen in de praktijk.

nazorg-changesggz

Nazorg

Je gaat naar huis, en dan?

Vanuit de kliniek ben je klaargestoomd om terug te keren naar het normale leven, maar eenmaal op eigen benen kan het toch moeilijker worden dan je misschien had verwacht. Oude gewoonten kunnen mogelijk snel weer opduiken. Om er voor te zorgen dat je niet terug valt in deze oude gewoonten, kun je voor de duur van 10 weken blijven rekenen op ondersteuning van Changes GGZ.

Nabehandelingstraject

Bij Changes GGZ bieden we nazorg voor kliniekopnamen voor zowel verslavingen als eetstoornissen. De nabehandeling bestaat uit wekelijkse groepssessies die een dagdeel omvatten. Ook heb je een aantal individuele gesprekken. Tijdens deze sessies is er ruimte voor vrije inbreng, verdere verdieping en toepassing van een leven in herstel. De nazorg is onder andere gericht op het leren hanteren van ‘triggers’ en valkuilen om een terugval te voorkomen.