24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Geplaatst op 20 november 2020

Anorexia: waarom bloggen helpt bij herstel

Waarom bloggen helpt bij herstel

In Nederland zijn zo’n 200.000 mensen die een vorm van een eetstoornis hebben. Gelukkig wordt er in Nederland steeds meer aandacht besteedt aan deze ernstige ziekte, want anorexia, en alle andere eetstoornissen, heeft namelijk een grote en mogelijk ernstige impact op je leven. Ook gaan steeds meer mensen bloggen over hun eetstoornis en hoe ze hun weg naar herstel ervaren. Maar waarom zou je jouw eetstoornis wereldkundig maken? Zijn er voordelen van bloggen die helpen bij jouw herstel?

 

Waarom zou je over een eetstoornis schrijven?

Bloggen werkt niet voor iedereen. De een vindt het een heel fijn middel om gedachten en emoties op een rij te zetten, terwijl een ander er de voordelen niet van ziet. Bloggen is zeker geen verplichting in je herstel van anorexia, maar het kan je wel mogelijke voordelen opleveren. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet bij het bloggen tijdens je herstel.

#1 Schrijf het van je af

Een eetstoornis heeft grote impact op je leven en het herstel is dan ook niet makkelijk. Door de intensieve behandelingen is het soms fijn om al je gedachten en emoties op papier te zetten. Het helpt je gedachten te ordenen en wellicht geeft het je ook wel nieuwe inzichten.

#2 Het geeft je steun

Tijdens het herstelproces komen er misschien momenten dat je het wat zwaarder hebt. Misschien vraag je je af of je überhaupt vooruitgang hebt geboekt in de afgelopen tijd. Juist op die momenten is het fijn om terug te lezen waar je stond in het begin van je herstel. En waar sta je nu? Bloggen helpt je dus ook om stil te staan bij de grote stappen die je al hebt gezet. Stappen waar je heel trots op mag zijn.

#3 Bloggen betrekt anderen bij je proces

Natuurlijk ben jij degene die wilt herstellen van anorexia, maar dat doe je niet alleen. Familie en vrienden staan ook klaar om je te helpen. Juist door te bloggen over jouw worstelingen en ervaringen tijdens je herstel, begrijpen zij beter hoe het met je gaat. Zo kunnen ze jou ook beter ondersteunen.

 

Bloggen over een eetstoornis: Ja of nee?

Of jij bloggen wilt gebruiken als onderdeel van je herstel is helemaal aan jou. Het is geen essentieel onderdeel van jouw herstel. De een vindt het juist fijn om gedachten op een rij te zetten, maar de ander ziet er geen voordelen in. Wat jouw keuze ook is, zorg dat jij je er prettig bij voelt.

Herstellen van anorexia

Het herstellen van anorexia is zwaar en besef dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Veel mensen ondervinden dezelfde uitdagingen. Weet dat hulp altijd mogelijk is. Wil je meer weten over hoe jij geholpen kan worden in het herstellen van anorexia? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op via 088-2426437 of maak een afspraak.

Eetstoornis
anorexia-mentale-en-lichamelijke-ziekte
Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte
20 nov, 2020

‘Anorexia is niet alleen mentale, maar ook lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. Voor dit onderzoek werd het volledige DNA van 16.992 mensen met anorexia nervosa en 55.525 mensen die de ziekte niet hebben geanalyseerd….

Eetstoornis
De schokkende waarheid achter een eetstoornis
20 nov, 2020

Het niet-eten heeft grote gevolgen voor je lichaam, je geestelijke gezondheid en op je sociale leven. De gevolgen van anorexia kunnen zelfs zo groot zijn, dat dit leidt tot de dood. Lees hier over de schokkende waarheid achter een eetstoornis…

Eetstoornis
kliniekopname-anorexia
Anorexia: wanneer is een kliniekopname nodig?
20 nov, 2020

Wanneer je de hele dag obsessief bezig bent met eten en je gewicht, kan het zijn dat je anorexia nervosa hebt. Van alle psychiatrische aandoeningen sterven de meeste mensen aan de gevolgen van deze eetstoornis. Maar wanneer is kliniekopname noodzakelijk?…