Belang van systeemtherapie bij een eetstoornis

Home » Blog » Belang van systeemtherapie bij een eetstoornis

Een eetstoornis heb je nooit alleen, het heeft altijd impact op je omgeving. Daarom vinden wij het belangrijk dat directe naasten ook worden betrokken bij de behandeling. Changes GGZ maakt bij haar behandelingen voor verslavingen of eetstoornissen ook gebruik van systeemtherapie.

Wat is systeemtherapie?

Systeemtherapie wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat familieleden, vrienden of collega’s ook worden betrokken bij de therapie. Systeemtherapie bestaat uit individuele gesprekken en familieavonden. Tijdens de systeemtherapie is er veel aandacht voor de onderlinge relatie en de verbetering hiervan. Directe naasten hebben vaak ook veel vragen over de verslaving of eetstoornis. Systeemtherapie wordt bij zowel ambulante dagbehandeling als kliniekopname toegepast.

Hoe werkt systeemtherapie bij een eetstoornis behandeling?

Een eetstoornis staat nooit op zichzelf. Bij systeemtherapie verdiepen we ons in de onderliggende problematiek van de eetstoornis. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de eetstoornis en op alle betrokken.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om onder andere de eetstoornis en de effecten hiervan beter te begrijpen. Daarnaast heeft systeemtherapie als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Hoe lang duurt systeemtherapie?

Hoe lang systeemtherapie duurt is afhankelijk van je behandelplan. Dit is voor iedereen anders. Na het intakegesprek wordt er samen met jou bepaald hoeveel gesprekken er met systeemtherapie nodig zijn.

Tijd voor een nieuwe koers

Onze behandelingen zijn gericht op meer dan alleen het doorbreken van je patronen. Met behandelen vanuit de kern zetten we samen de stappen naar écht blijvend herstel. Wij geloven dat dat echt mogelijk is. Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen? Laat je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever iemand direct spreken? Bel naar 088 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven