24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Geplaatst op 9 augustus 2019

Wat doet coke met je karakter?

Dit-doet-coke-met-je-karakter

Het gebruik van cocaïne heeft niet alleen lichamelijke gevolgen, het kan ook van invloed zijn op iemands karakter. Tijdens een periode van veelvuldig gebruik kunnen bepaalde (nieuwe) karaktertrekken zich ontwikkelen omdat het zenuw circuit in je hersenen fysiek verandert. De karakterveranderingen hoeven niet permanent te zijn en zullen wanneer er niet meer gebruikt wordt verdwijnen.

Wat doet cocaïne met je brein

Langdurige gedragsveranderingen door cocaïne worden veroorzaakt door zenuwen die nieuwe verbindingen met elkaar aan gaan. Bij het gebruik van coke komt een enorme lading dopamine vrij, wat zorgt voor een gelukkig gevoel en een hoog zelfvertrouwen. Je wil dit gevoel steeds opnieuw beleven en komt daardoor in de verleiding om opnieuw te gebruiken.

De karakter­veranderingen hoeven niet permanent te zijn en zullen wanneer er niet meer gebruikt wordt verdwijnen.

De opname van dopamine door het lichaam is normaal gesproken een constant proces maar bij cocaïnegebruik wordt de opname vertraagd, zodat dopamine langer blijft rondzweven. Hierdoor vindt hyperstimulatie plaats met een extra grote verslavende werking tot gevolg.

Karakterveranderingen door coke

Het gebruik van coke kan karakterveranderingen tot gevolg hebben. Veelgehoorde eigenschappen van gebruikers zijn egocentrisch, arrogant en/of kil. Ze gedragen zich asociaal, zijn erg ongeduldig en snel geïrriteerd. Ze willen dat alles om hen draait, zijn impulsief en springen van de hak op de tak waardoor ze lastig te volgen kunnen zijn. Bij langdurig gebruik kan cocaïne een paranoïde-persoonlijkheidsstoornis veroorzaken. Ze zijn overal achterdochtig over en vertrouwen niemand meer, hebben continue negatieve gedachtes en leven een steeds meer teruggetrokken bestaan.

Stoppen met cocaïne

Als men stopt met coke verdwijnen de negatieve eigenschappen weer. Stoppen met cocaïne kan gepaard gaan met afkickverschijnselen zoals stemmingswisselingen of depressies of hallucinaties.

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslavingen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.

Verslaving
verslavingszorg-nederland
Hoe kies je verslavingszorg in Nederland, passend bij jou?
09 aug, 2019

Er is een grote diversiteit aan verslavingen, en zo ook een groot aanbod aan verslavingszorg in Nederland. Het is belangrijk dat je kiest voor een behandeling die bij jou past, dit kan namelijk van invloed zijn op het verloop van je herstel. Lees hier alles over verslavingszorg in Nederland zodat jij de beste beslissing kan nemen….

Verslaving
Wat-doet-coke-met-je-lichaam
Wat doet coke met je lichaam?
09 aug, 2019

De geestelijke afhankelijkheid bij cocaïne is groot, maar wat doet coke met je lichaam? Cocaïne werkt als stimulerend middel en zorgt voor een versnelde hartslag en ademhaling, vernauwing van bloedvaten (waardoor hogere bloeddruk), minder eetlust en een toename van het uithoudingsvermogen….

Verslaving
stoppen-met-alcohol-drinken
Hoe kun je stoppen met alcohol drinken? Acht tips
09 aug, 2019

Stoppen met het drinken van alcohol kan als een grote opgave en soms zelfs als een straf voelen, maar de beloning is het uiteindelijk meer dan waard. Wij hebben acht tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen dit voornemen te laten slagen….