Stoppen met coke? Changes GGZ helpt je verder

Home » Blog » Stoppen met coke? Changes GGZ helpt je verder

Drugs zijn er in allerlei soorten. Het verschilt per persoon of en hoe je verslaafd raakt. Dit geldt ook voor de (geestelijke) gevolgen van drugs en alcohol. Alcohol is inHet begint vaak bij een keer proberen, en eindigt in een lange periode van meer en meer gebruik. Het gebruiken van cocaïne is gevaarlijk en vraagt steeds meer van zowel je lichaam als je geest. Ook worden doseringen steeds hoger en wordt het effect steeds kleiner. Soms houd je er zelfs depressieve of angstige gevoelens aan over. Afkicken is dan de enige oplossing. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Professionele hulp kan uitkomst bieden.de regel geen hard drug (volgens de opiumwet), maar het kan, net als hard – en softdrugs, gevolgen hebben voor de psyche van de gebruiker. Wil je hier meer over weten? We vertellen je in dit blog alles over de geestelijke gevolgen van drugs en alcohol.

Het effect van afkicken

Wanneer je verslaafd bent, is afkicken een heftig proces. Wanneer je mentaal afhankelijk bent van cocaïne zal het zwaar zijn om af te bouwen. Het wordt daarom ook streng afgeraden om zelf te stoppen met cocaïne omdat de kans op terugval dan groot is. Door onder begeleiding te stoppen met coke zal je kans op afkicken toenemen. Door samen aan de slag te gaan ontdek je weer hoe het is om dagelijks te genieten van het leven, zonder gebruik van extra middelen. Hier gaat echter wel een lange weg aan vooraf. Wanneer je hebt besloten om te stoppen met cocaïne, heb je al een eerste stap in de juiste richting gezet. Het afkicken gaat vaak gepaard met een aantal afkickverschijnselen. Zo kun je last krijgen van stemmingswisselingen (zoals sombere of depressieve gevoelens), trillen, hallucinaties of een verlies van energie. Ook kan het gebeuren dat de cocaïneverslaving plaats maakt voor een andere verslaving. Jouw begeleider zorgt ervoor dat jij deze verschijnselen aan kunt pakken.

Stoppen met cocaïne

Stoppen met coke is een ingewikkeld traject, maar het resultaat is het meer dan waard. Na dit proces sta jij weer met nieuwe energie in het leven. Om je verder vooruit te helpen, hebben wij als eerste stap een aantal ‘stoppen met coke tips’ voor je. Zo kun jij zelf al die eerste duw in de juiste richting zetten om te stoppen met cocaïne. Wanneer je hierna onder persoonlijke begeleiding verder gaat, ben je goed op weg naar het einde van jouw verslaving.

Stoppen met coke tips

Het gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wat ook betekent dat je zelf hard aan het werk zal moeten gaan om te stoppen met cocaïne. Wij geven je al vier ‘stoppen met coke tips’ zodat jij zelf al stappen kunt zetten om te starten met je traject. Lees hier de stoppen met coke tips:

  • Zet de lichamelijke en emotionele nadelen van gebruik op een rij. Zo heb je duidelijk in kaart wat het met je doet.
  • Geef jezelf een doel en denk daarbij aan de gevolgen voor je familie, vrienden en werk.
  • Je kan het! Heb vertrouwen in jezelf.
  • Zorg voor voldoende beweging.

    Stoppen met coke onder begeleiding

    Cocaïne is zeer verslavend. Daarom is een kans op terugval ook erg groot. Wanneer je merkt dat het afkicken je wat lastig af gaat, wees dan niet te streng voor jezelf. Ook dit is een leermoment en een kans om je verslaving aan te pakken. Je safetynet kan je helpen en steun bieden om te stoppen met cocaïne. Het is belangrijk om erover te praten. Zo voorkom je een heftige terugval.

    Changes GGZ helpt je verder

    Nu je weet wat de gevolgen zijn van afkicken en hoe je de eerste stappen kunt zetten om te stoppen met coke, is het belangrijk om deze stappen op te volgen met professionele hulp. Onze begeleiders helpen je om te stoppen met cocaïne. Denk jij dat je een cocaïneverslaving hebt? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op als je behoefte hebt aan meer informatie.

    Hulp nodig? Wij helpen met jouw verslaving. Laat hier je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te spreken. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 om jouw intake in te plannen (24/7 bereikbaar).

    Hulp nodig?

    Plan een eerste kennismakingsgesprek

    Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
    Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

    Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

    Waar zoek jij hulp bij?

    Vul hieronder jouw gegevens in

    Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

    Scroll naar boven