Hoe kies je verslavingszorg in Nederland, passend bij jou?

Home » Blog » Hoe kies je verslavingszorg in Nederland, passend bij jou?

Je bent zo ver. Je bent er klaar mee en je bent er klaar voor om de eerste grote stap te zetten richting je herstel. En nu? Het is belangrijk dat je kiest voor een behandeling die bij jou past, dit kan namelijk van invloed zijn op het verloop van je herstel. Met dit artikel proberen wij je te helpen meer duidelijkheid te geven over de verslavingszorg in Nederland zodat jij de beste beslissing kan nemen.

De geleverde prestaties versterken het zelfvertrouwen, negatieve gedachten worden weggestopt en vervangen door de spannende virtuele werkelijkheid. Zo kan een gameverslaving ontwikkelen.

Soorten verslavingszorg

Er is een grote diversiteit aan verslavingen, en zo ook een groot aanbod aan verslavingszorg in Nederland. In Nederland kennen we twee soorten verslavingszorg, namelijk ambulant en klinisch.

Klinisch is een behandeling inclusief opname en ambulant is behandeling zonder opname. Het is dus goed om na te denken of je open staat voor deze twee opties of dat je misschien een specifieke voorkeur voor één van beide hebt. Er zijn namelijk ook organisaties waar alleen één van de twee opties wordt geboden.

Verslavingszorg in Nederland bij Changes GGZ

Bij Changes GGZ bieden wij zowel ambulante behandeling als klinische opname.

  • Ambulante behandeling

Het uitgangspunt van Changes GGZ is altijd dat het onderbreken van jouw dagelijkse routine alleen nodig is als de problematiek daarom vraagt. Tijdens de ambulante behandeling kun je thuis blijven wonen en misschien bijvoorbeeld blijven studeren en/of werken. Een ambulante behandeling duurt twee maanden en is gericht op het vergroten van inzicht en zelfredzaamheid met duurzaam herstel als doel.

  • Kliniekopname

De klinieken van Changes GGZ bevinden zich zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. In Nederland heeft Changes GGZ een afkickkliniek in Weert en in Zuid-Afrika een afkickkliniek in Kaapstad. In Zuid-Afrika werken zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse specialisten. De organisatie bevindt zich in een rustige wijk in Kaapstad, direct aan zee. Alle kamers zijn voorzien van royale badkamers, balkons met zee- of bergzicht en voldoende ruimte voor privacy. De duur van ons programma voor behandeling van verslaving is gemiddeld zes weken.

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslavingen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven