De behandeling

De behandeling is een combinatie van groepstherapie, systeemtherapie en 1-op-1 gesprekken, waarbij de nadruk ligt op de groepstherapie. We hebben een warm en deskundig team met veel ervaring op gebied van eetstoornis problematiek. Daarnaast betrekken we je naasten extra bij de behandeling, omdat we erin geloven dat duurzaam herstel alleen samen met jouw netwerk tot stand kan komen.

De kosten worden 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Deze kosten worden na afloop van behandeling in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Wat kun je zelf doen als jouw kind een eetstoornis heeft?

Is jouw kind gediagnosticeerd met een eetstoornis? Of vermoed je dat hij of zij er een heeft? Samen sta je sterk. Ga de strijd tegen de eetstoornis aan samen met jouw kind. We zetten een aantal tips op een rij:

 • Geef je kind het gevoel dat hij of zij er niet alleen voor staat.
 • Een eetstoornis is geen keuze. Zorg ervoor dat jouw kind zich niet schuldig voelt.
 • Geef je kind het gevoel dat hij of zij kan herstellen van de eetstoornis.
 • Een eetstoornis is een ziekte. Schakel professionele hulp in.
 • Geef je kind complimenten of beloningen als je verbetering ziet.
 • Een terugval is zeker geen stap terug. Het is juist een moment voor reflectie. Druk jouw kind op het hard wat wél goed is gegaan.

Waaraan kan ik een eetstoornis bij mijn kind herkennen?

Vaak valt een eetstoornis bij kinderen niet eens op. Het kan voor een ouder dan ook heel lastig zijn om zo’n stoornis op te merken. Kinderen gebruiken trucjes of leugens waarmee ze hun eetstoornis proberen te verbergen. Ze zeggen dat ze net gegeten hebben, of ze geven aan dat ze zich niet helemaal lekker voelen. We sommen een aantal situaties voor je op:

 • Je merkt dat het niet zo goed gaat met je kind
 • Je kind wil steeds vaker alleen zijn
 • Je kind is veel met zijn of haar gewicht bezig
 • Je kind wil graag op andere momenten eten
 • Je kind is steeds meer bezig met uiterlijk en vooral wat anderen daarvan vinden

Denk je dat jouw kind een behandeling nodig heeft?

Het kan zijn dat de eetstoornis van jouw kind behandeld moet worden. In dat geval mag je altijd contact met ons opnemen. We staan klaar voor jou en je kind. Een behandeling bij Changes GGZ bestaat uit groepstherapie, systeemtherapie en 1-op-1 gesprekken, waarbij de nadruk ligt op groepstherapie. Jouw kind komt in een warme omgeving terecht met ervaren behandelaren op het gebied van eetstoornissen bij kinderen.

Jouw kind wordt behandeld als individu. We helpen bij het praten over gevoelens en het ontwikkelen van een persoonlijke identiteit. Zo ontdekt je kind zichzelf opnieuw en komen we erachter hoe er weer van het leven genoten kan worden.

Na dit intensieve traject is er voor jouw kind voldoende ruimte om tot rust te komen. In ons programma is er voldoende ruimte voor yoga en sport, onder begeleiding van een deskundige instructeur. Ook hebben we een kok in huis die iedere dag zorgt voor een voedzame en verse maaltijd.

Hulp bij een eetstoornis nodig?

Kampt je kind met een eetstoornis? En wil je graag dat hij of zij de beste behandeling krijgt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We streven naar blijvend herstel en een passende levensstijl. Aanmelden voor een intake kan via het formulier hieronder of telefonisch via 088-2426437.

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.