BOULIMIA BEHANDELING

HULP BIJ BOULIMIA NERVOSA

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor boulimia nervosa? Daar kan Changes GGZ je bij helpen. Samen met jou bepalen we welke boulimia behandeling het beste bij jou past. Dit kan een behandeling zijn in onze kliniek of een ambulante dagbehandeling.

Wil jij genezen van boulimia? Maak een afspraak en zet de eerste stap naar een nieuw begin.

Charlotte

Boulimia

“verbonden met Changes”

De manier waarop men bij Changes GGZ mij heeft behandeld en gesteund tijdens het klinische proces en in de nazorg is werkelijk ongekend en mag toch wel een benchmark genoemd worden.

WAT IS BOULIMIA NERVOSA?

Iemand met boulimia (nervosa) wordt gedreven door de allesoverheersende angst om aan te komen. Net als bij andere eetstoornissen zijn obsessieve gedachten over eten continue aanwezig. Het verschil bij boulimia is dat iemand structureel last heeft van ongecontroleerde eetbuien die vervolgens op allerlei mogelijke manieren gecompenseerd moeten worden door middel van braken, laxeermiddelen, vasten of overmatig sporten.

Er is bij boulimia geen eenduidige oorzaak aanwijsbaar waarom iemand deze eetstoornis ontwikkelt. Net als bij anorexia, BED en andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis zijn verschillende factoren van invloed, zoals erfelijke belasting, opvoeding, levensloop, cultuur en (social) media. Boulimia komt meestal tot uiting nadat er een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven heeft plaatsgevonden.

DE GEVOLGEN VAN BOULIMIA

Gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid staan aan de basis van eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, BED (binge eating disorder) en ‘andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’. Dit uit zich in verschillende gevolgen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

PSYCHISCHE GEVOLGEN VAN BOULIMIA

  • Vermijdingsgedrag. Als de stoornis tot uiting komt zal je al snel andere mensen en daarbij horende ‘eetmomenten’ gaan vermijden.

  • Sociaal isolement. Door vermijding van sociale contacten kom je steeds verder in een sociaal isolement terecht met sterke gevoelens van eenzaamheid als gevolg.

  • Negatieve gedachten en depressies. Omdat de tergende gedachten aan voedsel dag en nacht aanwezig zijn is het soms bijna niet meer mogelijk om onder de mensen te komen. Gedachten als ‘zie je wel, ik doe er niet toe’ en ‘niemand geeft om mij’ worden versterkt. Deze gedachten kunnen leiden tot depressieve gevoelens.

LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN BOULIMIA

  • Maag- en darmproblemen. Verstoppingen, diarree, uitdroging, luiheid van de darmen en buikpijn kunnen mede veroorzaakt worden door het gebruik van laxeermiddelen.

  • Afwijkende bloedwaarden. Er is een verhoogde kans op ijzertekort (bloedarmoede), zout (uitdroging), vitamines, mineralen en eiwittekorten. Het tekort aan kalium (mineraal) kan in de meest ernstige gevallen leiden tot hartritmestoornissen en uiteindelijk de dood.

  • Ontregeling van de menstruatiecyclus. Door ondergewicht kan je menstruatie uitblijven met mogelijk onvruchtbaarheid tot gevolg. Mannen kunnen impotentieproblemen ontwikkelen.

  • Beschadiging van het tandglazuur. Door het herhaaldelijk overgeven wordt je tandglazuur aangetast. Ook je slokdarm, keel en klieren raken geïrriteerd door het braken, omdat er maagzuur vrijkomt.

BOULIMIA: ONZE BEHANDELING

Als boulimia hebt, dan bepalen we samen met jou welke behandeling het beste bij jou past. Samen kijken we welke boulimia behandeling het meest effectief is, het minst belastend is en of dit past bij de ernst van jouw eetstoornis. Je kunt bij Changes GGZ terecht voor verschillende soorten behandeling, zoals een kliniek opname of ambulante dagbehandeling.

SOORTEN BEHANDELINGEN

Met een ambulante dagbehandeling heb je één keer per week een afspraak met een van onze specialisten. Tijdens deze intensieve behandeling kun je thuis blijven wonen en indien mogelijk blijven werken en/of studeren. De dagbehandeling duurt 8 weken en vindt plaats op werkdagen van 9.00-17.00 uur. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie.

Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat kliniek opname noodzakelijk is, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in onze kliniek The Grange in Zuid-Afrika. Een kliniek opname duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van eetstoornissen.

Wil jij genezen van boulimia? Maak een afspraak en zet de eerste stap naar een nieuw begin. Samen bepalen we welke behandeling voor boulimia bij jou het beste past.

KAN IEMAND HERSTELLEN VAN DE LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN BOULIMIA NERVOSA?

Er is een toekomst zonder boulimia mogelijk, waarbij de meeste lichamelijke klachten genezen. Een gezond gewicht zorgt ervoor dat het lichaam zich weer kan herstellen. Ook de menstruatie komt vaak na verloop van tijd weer terug. Alleen na een lange periode van hevig ondergewicht is er een kans op blijvende onvruchtbaarheid. Er kunnen chronische darmklachten ontstaan na een lange periode van laxeren. Bovendien is er kans op botontkalking en onherstelbare schade aan het tandglazuur.

BEHANDELING BOULIMIA NERVOSA BIJ CHANGES GGZ

Changes GGZ biedt als enige zorginstelling in Nederland, in samenwerking met Montrose Manor, een behandeling voor eetstoornissen aan. Wil je meer weten over deze exclusieve en professionele behandeling of wil je je aanmelden? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.