BINGE EATING DISORDER BEHANDELING

EETBUISTOORNIS BED

Eetbuistoornis BED, ofwel ‘Binge Eating Disorder’, is net als andere eetstoornissen te herkennen aan obsessief bezig zijn met eten. Het verschil met de andere eetstoornissen is dat iemand met eetbuistoornis BED geteisterd wordt door eetbuien, maar die vervolgens niet compenseert wordt door bijvoorbeeld gebruik van laxeermiddelen of braken.

Wil je eetbuistoornis BED overwinnen? Maak eens vrijblijvend een afspraak zodat we samen met jou de meest geschikte behandeling kunnen bepalen.

Ray

Eetbuistoornis (BED)

“INZICHTEN EN LOSLATEN”

Het prettige contact, acceptatie oefeningen, individuele en groepstherapie op terugkijkend zeer professionele en begripvolle wijze heeft mij eindelijk doorbraak doen maken.

ACHTERGROND BINGE EATING DISORDER (BED)

Er is bij eetbuistoornis BED geen eenduidige oorzaak aanwijsbaar waarom iemand deze eetstoornis ontwikkelt. Net als bij anorexia, boulimia en andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis zijn verschillende factoren van invloed, zoals erfelijke belasting, opvoeding, levensloop, cultuur en (social) media. Eetbuistoornis BED komt meestal tot uiting nadat er een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven heeft plaatsgevonden.

SYMPTOMEN BINGE EATING DISORDER (BED)

 • Eetbuien. Je eet veel in een korte tijd, zonder dat je ervan geniet.

 • Controleverlies. Je verliest de controle over je gedrag tijdens een eetbui, waarna je je schuldig en zwak voelt.

 • Gevoelens van schaamte en walging zorgen ervoor dat je weer gaat eten en in een vicieuze cirkel terecht komt.

PSYCHISCHE GEVOLGEN VAN BINGE EATING DISORDER (BED)

De psychische gevolgen van eetbuistoornis BED komen grotendeels overeen met die van anorexia, boulimia en andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis. Gedachten over eten beheersen het leven dusdanig dat werk/studie en relaties er hevig onder lijden. Iemand wilt niet toegeven aan de uitingen van de eetstoornis, maar het lijkt alsof de controle over het eigen leven is verloren. De scheidslijn tussen de verschillende eetstoornissen die bekend zijn is overigens diffuus; vaak worden er meerdere symptomen gesignaleerd en is er overlap aanwezig.

LICHAMELIJKE EN PSYCHISCHE GEVOLGEN VAN BINGE EATING DISORDER (BED)

Gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid vormen de kern van eetbuistoornis BED. Dit uit zich in de volgende gedachten, gevoelens en gedragingen:

LICHAMELIJKE GEVOLGEN BINGE EATING DISORDER (BED)

 • Maag- en darmproblemen. Door overmatig te eten kan je last krijgen van maag- en darmproblemen en raakt je verzadigingsgevoel uit balans.

 • Te hoge bloeddruk en cholesterol. Een vergroot risico op hart- en vaatziekten.

 • Chronische oververmoeidheid en lusteloosheid.

 • Last van je gewrichten.

 • Suikerziekte.

 • Overgewicht.

PSYCHISCHE KLACHTEN BINGE EATING DISORDER (BED)

 • Vermijdingsgedrag. Je gaat andere mensen en daarbij horende ‘eetmomenten’ vermijden omdat je je schaamt voor je eetstoornis.

 • Negatieve gedachten en depressies. Nadat je hebt gegeten voel je dat je hebt gefaald, wat de negatieve gedachten over jezelf versterkt.

 • Sociaal isolement. Door vermijding van sociale contacten kom je steeds meer in een sociaal isolement terecht met sterke gevoelens van eenzaamheid als gevolg.

BEHANDELING EETBUISTOORNIS BED BIJ CHANGES GGZ

Changes GGZ biedt als enige zorginstelling in Nederland, in samenwerking met Montrose Manor, een behandeling voor eetstoornissen aan. Wil je meer weten over deze exclusieve en professionele behandeling of wil je je aanmelden? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.