EETSTOORNIS NAO BEHANDELING

‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voormalig NAO) is voor een groot gedeelte vergelijkbaar met anorexia, boulimia en BED. Toch wordt niet aan alle kenmerken van de andere eetstoornissen voldaan. Iemand vertoont bijvoorbeeld wel magerzucht, maar behoudt desondanks een gezond gewicht. Of iemand herkent zichzelf wel in de vele gedragingen die bij boulimia horen, maar braakt niet minstens eenmaal per week. Belangrijk om te realiseren is dat de diagnose andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis het meest wordt gesteld en even ernstig is als alle eetstoornissen.

Wil je jouw eetstoornis NAO overwinnen? Maak eens vrijblijvend een afspraak zodat we samen met jou de meest geschikte behandeling kunnen bepalen.

Caroline

Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis (voormalig nao)

“veel steun in de nazorg”

Ik had nooit gedacht dat er een manier was om hier echt mee om te leren gaan. Mijn ziekte was te complex dacht ik altijd.

LICHAMELIJKE EN PSYCHISCHE CONSEQUENTIES VAN ANDERE GESPECIFICEERDE VOEDINGS- OF EETSTOORNIS

Veel van de consequenties van boulimia en anorexia gelden ook voor andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis. Gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid liggen hier aan ten grondslag.

LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN ANDERE GESPECIFICEERDE VOEDINGS- OF EETSTOORNIS:

 • Maag- en darmproblemen. Je kunt last krijgen van verstoppingen, diarree en hevige buikpijn wat mede veroorzaakt kan worden doordat je laxeermiddelen gebruikt.

 • Afwijkende bloedwaarden m.b.t. ijzertekort (bloedarmoede), zout (uitdroging), vitamines, mineralen en eiwittekorten.

 • Tekort aan kalium (mineraal) wat in de meest ernstige gevallen kan leiden tot hartritmestoornissen en uiteindelijk de dood.

 • Beschadiging van het tandglazuur. Door het herhaaldelijk overgeven wordt je tandglazuur aangetast. Ook je slokdarm, keel en klieren raken geïrriteerd door het braken omdat er maagzuur vrijkomt.

 • Osteoporose (botontkalking).

MOGELIJKE PSYCHISCHE KLACHTEN VAN ANDERE GESPECIFICEERDE VOEDINGS- OF EETSTOORNIS:

 • Negatieve gedachten en depressies. Nadat je hebt gegeten voel je dat je hebt gefaald, wat de negatieve gedachten over jezelf versterkt.

 • Vermijdingsgedrag. Je gaat andere mensen en daarbij horende ‘eetmomenten’ vermijden omdat je je schaamt voor je eetstoornis.

  Negatieve gedachten en depressies. Nadat je hebt gegeten voel je dat je hebt gefaald, wat de negatieve gedachten over jezelf versterkt.

  Sociaal isolement. Door vermijding van sociale contacten kom je steeds verder in een sociaal isolement terecht met sterke gevoelens van eenzaamheid als gevolg.

 • Sociaal isolement. Door vermijding van sociale contacten kom je steeds verder in een sociaal isolement terecht met sterke gevoelens van eenzaamheid als gevolg.

ACHTERGROND ANDERE GESPECIFICEERDE VOEDINGS- OF EETSTOORNIS

Er is bij andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis geen eenduidige oorzaak aanwijsbaar waarom iemand deze eetstoornis ontwikkelt. Net als bij anorexia, boulimia en BED zijn verschillende factoren van invloed, zoals erfelijke belasting, opvoeding, levensloop, cultuur en (social) media. Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis komt meestal tot uiting nadat er een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven heeft plaatsgevonden.

KAN IEMAND HERSTELLEN VAN DE LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN ANDERE GESPECIFICEERDE VOEDINGS- OF EETSTOORNIS

Er is een toekomst zonder andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis mogelijk, waarbij de meeste lichamelijke klachten genezen. Een gezond gewicht en eetpatroon zorgt ervoor dat het lichaam zich weer kan herstellen. Ook de menstruatie komt vaak na verloop van tijd weer terug.

BEHANDELING EETSTOORNIS NAO BIJ CHANGES GGZ

Changes GGZ biedt als enige zorginstelling in Nederland, in samenwerking met Montrose Manor, een behandeling voor eetstoornissen aan. Wil je meer weten over deze exclusieve en professionele behandeling of wil je je aanmelden? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.