Ik heb NU hulp nodig. Kan ik daarvoor bij jullie terecht?

Er is bij ons geen crisisdienst aanwezig. Je mag natuurlijk wel altijd telefonisch contact met ons opnemen. Onze medewerkers zullen dan kijken naar een mogelijke oplossing. In de meeste gevallen zullen wij je doorverwijzen naar de huisarts. Zodra je een verwijsbrief van je huisarts hebt, kun je bij ons terecht voor een intakegesprek.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het traject dat zal worden ingezet. Een klinische behandeling duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Onze ambulante dagbehandeling heeft de duur van 12 weken. De nabehandeling bestaat uit wekelijkse groepssessies die een dagdeel omvatten voor de duur van 12 weken.

Ik wil me laten behandelen voor mijn alcoholverslaving. Moet ik daarvoor betalen?

Wij bieden tweedelijns specialistische geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat een behandeling gewoon binnen het basispakket valt. Het door de zorgverzekeraar vastgestelde eigen risico zal, mits dit nog niet gebruikt is, wel door jou voldaan moeten worden. Je wordt wel altijd vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

Let op: Bij een klinische behandeling in Zuid-Afrika zullen de ticket kosten voor eigen rekening komen.

Welke redenen kan Changes GGZ hebben om mij niet te behandelen?

Wij kunnen ervoor kiezen je niet te behandelen als:

  • Je geen geldige basisverzekering hebt;
  • Je geen verwijsbrief van je huisarts hebt;
  • Je problemen niet veroorzaakt worden door een verslaving of eetstoornis. 

Kom ik in aanmerking voor een behandeling?

Heb je een geldige basisverzekering en een verwijsbrief van je huisarts? Neem dan gerust contact met ons op. We maken dan graag een afspraak met je voor een intakegesprek.  Tijdens de intake zal bepaald worden of je ook daadwerkelijk bij ons op de juiste plek bent.

Hoeveel moet ik drinken om als alcoholverslaafd beschouwd te worden?

Er bestaat geen minimaal aantal drankjes om aan de definitie van alcoholverslaafd te voldoen. We spreken van een alcoholverslaving wanneer het drankgebruik problematisch wordt en iemand een fysieke of psychologische drang naar alcohol heeft, in de zin dat functioneren eigenlijk alleen nog onder invloed mogelijk is.