kazerneterrein-weert-ingang

Promentis afkickkliniek Weert

Verslavingskliniek, dagbehandeling & detox

Centrum voor detox & klinische en ambulante behandeling voor verslaving en obsessief gedrag.

Adres:
Kliniek: gebouw 27 & 37
Dagbehandeling: gebouw 28
Kazernelaan 101
6006 SP Weert
📞 088 242 6437 (24/7 bereikbaar)

Kijk voor meer informatie op onze website voor deze locatie: Promentis.nl

kazerneterrein-weert-ingang

Afkickkliniek Weert

Kazernelaan 101, gebouw 27 & 37

Over het Changes GGZ centrum voor verslaving in Weert

Promentis – ons centrum voor verslaving – is gevestigd op een karakteristiek kazerneterrein in Weert, Limburg. Op deze locatie bieden we verschillende specialistische behandelingen voor verslaving aan. Door de verschillende behandelingen die we hier bieden, kunnen we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen. Een persoonlijke, huiselijke sfeer typeert deze locatie, waardoor je op een veilige locatie onder begeleiding van deskundige professionals in alle focus kan werken aan langdurig herstel van een verslaving.

Voor welke behandelingen kan je in Weert terecht?

In ons centrum voor verslaving en afkickkliniek in Weert zijn meerdere vormen van behandeling mogelijk om een verslaving te doorbreken. De behandeling bestaat uit cognitieve therapie, psycho-educatie, alternatieve en meer onorthodoxe methodes, zoals traumatherapie en meditatie, waarmee lichaam, geest en psyche in balans worden gebracht.

Een overzicht van onze behandelopties op deze locatie:

  • Detox
  • Dagbehandeling
  • Klinische opname

Tijdens de intake wordt een persoonlijk behandeltraject met jou vormgegeven die het beste past bij jouw situatie en hulpvraag.

Detox

Onze kliniek in Weert heeft een detox faciliteit waar je alle rust en deskundige begeleiding krijgt om te ontgiften van de drug of alcohol. De duur is afhankelijk van je situatie en verslaving. Je verblijft voor de duur van je detox voltijds in het detox gedeelte van onze kliniek en wordt intensief begeleid door onze collega’s. Aansluitend stroom je door naar je (klinische) behandeling in Weert of Zuid-Afrika.

Dagbehandeling traject

In Weert bieden we verschillende soorten dagbehandeling trajecten voor verslaving: de 3-daagse steunen, structurerende en herstelgerichte behandeling en de 3-daagse verdiepende behandeling. Daarnaast is er een speciale voorbereidingsgroep die je voorbereidt op de dagbehandeling.

Bij de 3-daagse behandelingen volg je voor een periode van 12 weken (2 keer 6 weken) 3 dagen per week intensieve groepstherapie en voer je individuele gesprekken met jouw behandelaar. Aangepast op jouw hulpvraag wordt samen met jouw behandelaar een behandelplan opgesteld. Na 6 weken wordt deze geëvalueerd en bepalen we samen met jou wat voor verdere behandeling passend en zinvol is en voor hoeveel weken dit nodig is. Tot slot volgt een afsluitend gesprek. In deze twaalf weken leg je een krachtige basis voor blijvend herstel.

3-daagse steunend, structureren en herstelgericht deeltijd traject
In dit traject ligt de belangrijkste focus op wat jij kunt doen om in het hier-en-nu nuchter te blijven. Deze vorm van dagbehandeling is geschikt voor mensen die uit de kliniek komen en dus al enige basis in herstel van een verslaving hebben gelegd. Zij zijn zich al bewust van onderliggende patronen en hebben kennis over de verslaving opgedaan. Dat kan ook bij een eerdere behandeling zijn geweest.

3-daagse verdiepende deeltijd traject
In de verdiepende ambulante dagbehandeling ligt de nadruk op het onderzoeken en indien nodig veranderen van onderliggende patronen. Je kijkt welke patronen jij hebt ontwikkeld en wat je nodig hebt om dit te veranderen.

Klinische opname

In Weert is een klinische opname voor verslaving mogelijk. Samen met jouw behandelaar wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Door je verblijf in de kliniek kan je de volledige focus op je herstel leggen en ontdoe je je voor de periode van je verblijf van triggers. Je legt een krachtige basis voor herstel en leert waar jouw verslaving vandaan komt en hoe je thuis met verleidingen om kunt gaan.

  • Duur: 6 weken
  • Behandelvorm: je verblijft voor de duur van je behandeling dag en nacht in onze verslavingskliniek in Weert waar je dagelijks een divers en intensief therapie aanbod volgt.
  • Faciliteiten: eenpersoonskamers, dagelijks verse en gezonde voeding, aandacht voor sport en ontspanning.

Een deel van onze specialisten is ook ervaringsdeskundige op het gebied van een alcoholverslaving of drugsverslaving. Cliënten geven aan dat ze zich hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Ook wordt je omgeving betrokken bij de behandeling via het familie en naasten programma van deze locatie.

Kosten en vergoeding

De kosten voor de behandeling worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Meer informatie over kosten en vergoedingen lees je op onze pagina: kosten afkickkliniek.

Hoe kom je op deze locatie?

Routebeschrijving
Navigeer naar deze locatie

Met de auto:

  • Navigeer naar de ingang aan de Nelissenhof (volg de bordjes) en rijd van daaruit rechtdoor, links en rechts het terrein op tot aan de parkeerplaats voor gebouw 37.
  • Bij deze locatie is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Met het OV:

  • Neem bus 11 en stap bij bushalte Kazernelaan uit. Loop via de hoofdingang het terrein op. Je vindt de gebouwen wanneer je de straat rechtdoor volgt en vervolgens linksaf gaat.
afkickkliniek-drugs
afkickkliniek-drugs-slaapkamer
verslavingskliniek-weert-behandelruimte
promentis-ambulante-behandeling
promentis-weert-meditatie
changes-ggz-weert-wandeling
promentis-weert-bokstherapie
changes-ggz-weert-woonkamer
changes-ggz-weert-groepsruimte

“Ik was snel aan de beurt en ben super goed geholpen. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken en het aanbod van verschillende therapieën is zeer divers. Ik raad deze plek voor iedereen aan. “

logo zorgkaart nederland

 

Meer ervaringen lezen of jouw ervaring over deze locatie delen?
Ga naar ZorgkaartNederland.

Aanmelden voor deze locatie

Hulp nodig of een vraag over onze behandelingen of kliniek? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

*Bent u een verwijzer? Changes GGZ is aangesloten op ZorgDomein.
Meer informatie over het doorverwijzen van patiënten leest u op deze pagina: voor verwijzers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.