24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Over Changes GGZ

Changes GGZ

Voor een nieuwe koers

Changes GGZ is een erkende instelling welke gespecialiseerd is in het behandelen van verslaving, eetstoornissen en onderliggende problematiek. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige zorg op een toegewijd en betrokken wijze.

Blijvend herstel van een verslaving of eetstoornis is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Patronen doorbreken
Je kunt pas herstellen als je weet waarom je te maken hebt met een stoornis of verslaving. Daarom gaan onze behandelingen verder dan alleen symptomen wegnemen. Eerst helpen we je de patronen in je leven te herkennen en te benoemen. Daarna werken we eraan om die patronen te veranderen.

Intensief en bewezen
Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk
We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn om de behandelingen te volgen in een kliniek. Wij bieden deze behandelingen aan in Halsteren en in Zuid-Afrika. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Samen sterk
Je staat er nooit alleen voor, welke weg je ook volgt. Jouw eigen team van specialisten staat je bij tijdens je herstel en je wordt altijd omringt door mede cliënten die hetzelfde doormaken. Samen blijven we onze behandelingen continu verbeteren. Daardoor kunnen we veel verhalen vertellen over blijvend resultaat.

%
Tevrendenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevrendenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Hier staat Changes GGZ voor

Onze missie

Stichting Changes GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaving, eetstoornissen en onderliggende problematiek. Wij geloven dat duurzaam herstel van een verslaving of eetstoornis mogelijk is. We werken samen aan de kern van het probleem, met als doel een nieuwe koers en een betere kwaliteit van leven.

 

Onze visie

De intrinsieke motivatie van een cliënt om van verslaving en eetstoornissen af te komen, staat bij Changes GGZ centraal. Wij behandelen op gelijkwaardige basis vanuit een optimistische instelling. Wij geloven dat duurzaam herstel mogelijk is door middel van bewezen behandelmethoden. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk verder te kijken dan de symptomen van verslaving en eetstoornissen. Daarom besteden wij intensief aandacht aan het behandelen van onderliggende problematiek. Hierdoor wordt de kans op terugval geminimaliseerd.

Uitgangspunten

  • Pak verslaving in de kern aan voor duurzaam herstel
  • Verhoog de intrinsieke motivatie in plaats van dwang en straf
  • Behandeling op basis van een optimistische instelling
  • Stimuleer positieve eigenschappen en kwaliteiten
  • Benader een cliënt respectvol en gelijkwaardig
  • Ga uit van het gezonde deel van een cliënt
Changes Waardes

Changes GGZ | Kwaliteit | ISO9001

Wat is ISO 9001:2015?

ISO 9001:2015 is een internationale norm, die wereldwijd gebruikt wordt om kwaliteit te meten. Het legt de criteria voor het kwaliteitsmanagement systeem vast. Op dit moment is ISO 9001 geïmplementeerd bij meer dan een miljoen bedrijven en organisaties in meer dan 170 landen. Het kwaliteitsmanagement systeem van Changes GGZ werd in augustus 2018 onafhankelijk geaudit en beloond met dit prestigieuze certificaat.

Wat betekent dit voor Changes GGZ

Op de eerste plaats helpt het ons sterk cliëntgericht te blijven, en de motivatie en betrokkenheid van het topmanagement en de gehele staf te houden en onze instelling continu te verbeteren. Daarnaast maakt het mogelijke cliënten duidelijk dat we kwaliteit serieus nemen en dit in onze dagelijkse praktijk gebruiken om onze professionaliteit verder te verbeteren, zodat we een betrouwbare instelling voor de lange termijn zijn.

Wat betekent dit voor onze cliënten?

ISO 9001:2015 helpt te verzekeren dat cliënten zorg en diensten van constante, hoge kwaliteit krijgen. We zullen interne en externe audits blijven uitvoeren om onze interne processen op de proef te stellen en de uitkomsten gebruiken om continu verbeteringen door te voeren.

Hoe verder, nu we dit certificaat hebben?

ISO 9001:2015 certification is een begin, geen einde. We zullen het kwaliteitsmanagement systeem gebruiken om onze processen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging te bewaken en te verbeteren. De ISO 9001:2015 richtlijnen en kwaliteitsnormen zullen onze gids zijn om een betere instelling te worden, nu en in de toekomst.

Raad van toezicht

W.A. Visser

F.W. Gerestein-van der Kooy

A.J.J. van den Berge (voorzitter)