Persoonlijk verhaal Derk 2018-01-23T12:57:21+00:00

Derk Versteegh

OPRICHTER

WIJ PAKKEN VERSLAVING EN EETSTOORNISSEN IN DE KERN AAN

Mijn naam is Derk Versteegh, oprichter van Changes GGZ. In het verleden heb ik jarenlang geworsteld met een verslaving. Tijdens dieptepunten zocht ik hulp bij een zelfstandig initiatief, maar uiteindelijk viel ik elke keer terug in gebruik. Ik moest rock-bottom bereiken om me de ernst van de situatie te realiseren en de beste keuze ooit te maken: ik koos voor een clean leven. Het was het begin van mijn duurzame herstel, maar na vier jaar clean te zijn voelde dat ik het leven nog niet ten volste benutte. Ik kwam tot de conclusie dat er nog onderliggende problematiek van mijn verslaving aanwezig was. Vervolgens ging ik op zelfonderzoek en kwam erachter dat mijn verslaving als functie had emoties en angst te dempen.

Om te leren hier op een gezonde manier mee om te gaan heb ik professionele hulp gezocht. Hierdoor kreeg ik grip op mijn leven en vond uiteindelijk mijn ware zelf terug. Het bereiken van duurzaam herstel en mijzelf compleet voelen motiveerde mij om een eigen instelling op te zetten. Een instelling waarbij cliënten ook geholpen worden met de onderliggende problematiek wat voor mij en vele anderen toch de crux was van verslaving.

Bij Changes GGZ wordt iedereen dan ook intensief begeleid in het achterhalen van de oorzaak van de verslaving. Want ik geloof erin dat dit de kans op duurzaam herstel aanzienlijk vergroot en de kans op een eventuele terugval minimaliseert. Ik ben er trots op dat wij het totaalziektebeeld van verslaving behandelen én de zorg bieden die ik zelf in het verleden heb gemist.

Aangezien er ook voor eetstoornissen geen afdoende behandelingen werden aangeboden hebben wij ons behandelaanbod uitgebreid en ons tevens gespecialiseerd in het behandelen van eetstoornissen.

Ook bij deze problematiek is het van groot belang om te onderzoeken wat eraan ten grondslag ligt. Hiermee is met Changes GGZ een instelling verrezen die in het Nederlandse zorglandschap nog ontbrak.

Inmiddels wordt Changes GGZ geleid door gepassioneerde specialisten die allemaal dezelfde visie delen en ten uitvoer brengen. In onze behandeling staat het voorop dat de cliënt zich begrepen en op zijn gemak voelt. Het hele team zet zich hiervoor in en doet er alles aan om de best mogelijke behandeling te bieden aan iedereen die kampt met een verslaving en/of eetstoornis.

Mijn toegewijde rol bij Changes GGZ is met de uitbreiding steeds meer van organisatorische en strategische aard geworden. De goede resultaten die wij boeken met cliënten en de prettige werksfeer binnen het team maken Changes GGZ tot de instelling waarvan ik met veel trots kan zeggen dat ik de oprichter ben.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha