BAS, 30 JAAR.

NAAR VERANTWOORDELIJK EN GERESPECTEERD

Op mijn laagste punt kwam ik binnen: gebroken, beschaamd en zonder zelfvertrouwen was waar mijn verslaving mij toe geleid had. Het rare was dat mijn egoïsme nog steeds dacht dat ik superman was. Ik forceerde mezelf dat masker op te zetten. Wat iedereen al wist, kwam ik als laatst achter: Ik was gewoon keihard verslaafd en afgegleden naar de onderkant van de maatschappij.

Het werd tijd om het roer om te gooien en mijn leven en denkwijze compleet te veranderen, alleen wist ik totaal niet hoe. Dat het tijd was om te stoppen met gebruiken dat was wel duidelijk, maar ik kon het niet opbrengen om dat te doen. Mijn geluk was dat ik in aanraking kwam met Changes, zij vingen mij op, tijdens mijn meest kwetsbare fase van mijn leven en begeleidde me in mijn keuzes om door te zetten in het geen wat ik wilde; niet alleen afkicken, maar om mijn leven en denkwijze weer op orde te krijgen!

Met hun hulp kwam ik erachter dat ik dit proces niet alleen hoefde aan te gaan en zo kreeg ik het vertrouwen en de kracht. Vertrouwen in mezelf dat het nog niet te laat was en kracht om door te zetten en mijn leven weer op poten te krijgen. Ik begon weer te geloven dat het niet te laat was.

 

Voor ik wist zat ik in Zuid- Afrika en daar kon ik er eindelijk achter komen waar het allemaal fout is gegaan in mijn leven en kreeg ik de handvatten om de puinhoop op te ruimen, hoofdstukken af te kunnen sluiten en met frisse moed weer terug te keren naar Nederland. Ik was machteloos over mijn gebruik en vond het fijn om te weten dat er een oplossing was. Klaar met het mezelf kapot maken, mentaal en fysiek.

Ik werd in Zuid- Afrika fantastisch opgevangen door een team van ervaringsdeskundigen en specialisten die mij al duizenden keren voorbij hadden zien komen en zij gaven mij de sleutels om te herstellen. Niet alleen van mijn middel af te geraken, maar het ging veel dieper. Ik kreeg de ruimte en de tijd om eens goed in de spiegel te kijken en op alle vragen waren antwoorden. Ik voelde me begrepen, ik voelde me veilig. Voor mij was dit de juiste plek op het juiste moment. De ervaring, de levenslessen, het begrip, de omgeving, zelfs mijn medepatiënten zorgden ervoor dat ik hier eindelijk mezelf durfde te openen en zo tot de bodem durfde te gaan om mijn persoonlijke problemen uit het verleden recht in de ogen durfde aan te kijken.

Het programma bood me ook de kans om mijn onzekerheden te bekijken en eraan te werken. Het was totaal niet wat ik ervan had verwacht, veel vrijheid en een informele sfeer maakten dat ik mezelf niet als een gevangene voelde, maar als een mens.

Tuurlijk waren sommige sessies zwaar, maar het luchtte gewoon op dat ik mijn problemen daar kon uitspreken. Het gemis van mijn familie was groot, maar er waren meer dan genoeg manieren om contact met thuis te hebben. Ik vond het wel fijn om even weg te zijn. Er zijn ergere plekken op de wereld dan Zuid-Afrika waar Changes ook gevestigd is.

Nog steeds ben ik stik onzeker, maar door de nazorg en therapie in Nederland kan ik dit bespreken om zo advies te krijgen, in plaats van dat ik altijd mijn eigen ding bleef doen en mijn ellende altijd maar vergrootte.

Terug in Nederland ga ik regelmatig gewoon een babbeltje maken op de nazorg, heerlijk om met iemand te praten die weet hoe ik me voel en me kan helpen met belangrijke dingen. Ik dacht altijd dat zulke sessies heel zwaar zouden zijn, maar niets is minder waar. Ik word eindelijk begrepen en begin mezelf ook steeds beter te begrijpen.

Ik zal nooit meer de superman van mijn dromen zijn, maar dat is niet erg. Ik zit niet meer vast in dat ritueel van gebruiken en ik ben nu een gerespecteerd familielid, goede vriend en een betrouwbare werknemer en dat is veel belangrijker.

Ik ben het gehele team van Changes GGZ erg dankbaar voor hoe ze mij geholpen hebben en nog steeds doen.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.