Annelies (40)

ervaring annelies bij changes ggz

Ik ben Annelies. Ik heb anorexia overwonnen.

Ooit was ik een redelijk onbezorgde, tikkeltje onzekere tiener. Door een bewuste manier om wat overtollige kilo’s af te vallen, sloeg ik door naar de andere kant en viel ik veel te veel af. Mijn perfectionisme nam de overhand en gewicht ging mijn leven beheersen.

Ik woonde destijds thuis bij mijn ouders. Ik behaalde de opleiding tot doktersassistente en ging vervolgens door met de opleiding tot radiodiagnostisch laborante. De verwachtingen van mijn ouders waren hoog. Ik kreeg rond deze tijd ook een relatie en verdere vriendschappen verwaterden.

ervaring annelies bij changes ggz

Annelies

Anorexia overwonnen

Waarom nam je contact op met Changes GGZ?

Na 20 jaar vechten tegen een eetstoornis kwam ik een jaar geleden in contact met een basispsycholoog. Ik had al eerder een traject doorlopen zonder succes en was enigszins teleurgesteld in de geestelijke gezondheidszorg. Ik was op zoek naar een betrokken en persoonlijke behandeling voor mijn anorexia. Een behandeling waarin ik als persoon werd gezien en niet als eetstoornis. Zij raadde mij Changes GGZ aan.

Hoe heb je de behandeling ervaren? 

De intake was fijn en er was veel begrip. Dit gaf gelijk een vertrouwd gevoel. In samenspraak hebben we besloten om de ambulante dagbehandeling in Breda te starten. Ik voelde me er veilig en gehoord. De behandeling individueel en in de groep gaven mij veel inzichten. Van de diëtiste die me begeleide tot de administratief medewerkers, een ieder kwam even begripvol over. De rust en het begrip, de diverse blokken tijdens de dagbehandeling gaven een inkijk in mijn emoties. Er gingen deuren open en ik kon, met de hulp van een heel team om me heen, mijn emoties uiten en mijn eetstoornis aan de kant schuiven.

Ik kon met de hulp van een heel team om me heen mijn emoties uiten en mijn eetstoornis aan de kant schuiven.

Hoe heb je je eetstoornis overwonnen?

Ik was emotioneel volledig uitgedoofd. De eetstoornis zorgde ervoor dat ik niets meer voelde. Ik kon alles goed wegstoppen en de eetstoornis bleef in stand. Door het uiten van mijn emoties had ik mijn eetstoornis niet meer nodig. Mijn gevoel mag er zijn en is helemaal niet raar of vreemd. Door het gevoel er te laten zijn ontstaat er enorm veel ruimte en blijkt dat ik al die controle helemaal niet nodig heb. Ik kan dit makkelijk aan en het wordt steeds makkelijker. Het is nog steeds een leerproces, maar ik weet dat ik het kan en dat ik een keuze heb.

Hoe sta je nu in het leven?

Vanaf de eerste dag ben ik mijn verhaal gaan delen op social media. Ik wilde een stukje bewustwording creëren met betrekking tot de eetstoornis. Wat verstaan we nu eigenlijk onder een eetstoornis. Hoe wordt een eetstoornis behandeld en wat houdt een eetstoornis in stand. Het schrijven werkte voor mij helend en ik kreeg enorm veel warme reacties en begrip op mijn verhalen.
Ik ben veel milder naar mezelf toe geworden. Mijn gevoel staat nu voorop en de weegschaal is verdwenen. Ik kan mijn grenzen aangeven en voor mezelf opkomen. Ik durf te genieten, ben minder angstig en heb geen schuldgevoel meer.

Ik wil alle lieve mensen om me heen bedanken voor de steun die ik heb mogen ontvangen. Zij waren allen getuige van een succesvolle behandeling bij Changes GGZ. Ze zagen de strijd, maar er was ook vertrouwen. Door Changes GGZ hoefde ik deze strijd niet alleen te voeren. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor. 

 

Ook je eetstoornis overwinnen?

Wil jij, net als Annelies, ook je eetstoornis overwinnen bij Changes GGZ? Meld je dan nu vrijblijvend aan voor een intakegesprek met het formulier onderaan de pagina. Wij staan voor je klaar. Wil je nog meer ervaringsverhalen lezen? Dat kan ook. Klik op de button en lees hoe anderen hun behandeling bij ons ervaren hebben!

 

Meld je nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.