Corina – 40 jaar

Alcoholverslaving

Ik heb daar keihard voor geknokt

Hoi,

Ik ben Corina en ik ben alcoholist. Graag wil ik een stukje van mijn verhaal delen.

Jarenlang is alcohol mijn alles geweest. Mijn maatje, m’n zekerheid, mijn grenzeloosheid, mijn medicatie, mijn demper en noem maar op. Maar op nummer 1 staat toch echt : mijn vijand. Mijn verslaving…die mijn leven kapot heeft gemaakt. Die mij kapot heeft gemaakt.

vrouw op strand na ervaring bij changes ggz

Ik heb daar keihard voor geknokt

Jarenlang is alcohol mijn alles geweest. Mijn maatje, m’n zekerheid, mijn grenzeloosheid, mijn medicatie, mijn demper en noem maar op. Maar op nummer 1 staat toch echt : mijn vijand. Mijn verslaving…die mijn leven kapot heeft gemaakt. Die mij kapot heeft gemaakt.

Maar het heeft wel een tijd geduurd, voordat ik hulp ging zoeken. Tuurlijk wist ik best, dat ik een probleempje had. Maar er waren ook tijden, dat ik niet dronk. Dat ik alleen met speciale gelegenheden dronk. Dus maakte mij dat een alcoholist? Had ik dan een verslaving? Ik vond van niet.

Maar ik had het verkeerd. Steeds keerde de alcohol terug in mijn leven. Met alle gevolgen van dien. Want alcohol maakte van mij een volkomen ander mens. Een verschrikkelijk persoon. Iemand die grenzeloos was. Echt van God los. Zelf vond ik het vaak wel meevallen. Ik durfde immers alles. Voelde me zeker. Stoer. En de mensen naast mij, vond ik maar zeikerds. Zodra ze over mijn drankgebruik begonnen. Want niemand hoefde mij daarop te wijzen. Ik bedoel..:” Alsof hun nooit dronken”. Duhhh….

Maar in februari dit jaar, was ik er klaar mee. Dit kon zo niet langer. Ik had Changes GGZ, al vaak op mijn Facebook voorbij zien komen. Heb de stap gezet. Een priveberichtje gestuurd en later een mailtje. En ja, zij waren op dat moment de warme douche, die ik nodig was. Geen formele praat, die vaak toch een afstand doet voelen. Geen ” Mevr. Hermse” , maar gewoon “Corina “. Heerlijk. Geen wijzend vingertje…maar begrip. En hulp. Het is toen allemaal heel snel gegaan. Begin april zat ik al in Zuid – Afrika. En wat een reis, wat een 6 weken heb ik daar gehad. Ik denk de belangrijkste weken uit mijn leven. Zoveel mooie en lieve mensen ontmoet. Waar ik dankbaar voor ben. Omdat zij stuk voor stuk, erg belangrijk zijn geweest, voor dit deel van van herstel. Ik heb daar keihard geknokt.

Geknokt, om de vrouw achter mijn verslaving te ontmoeten. Om elke dag een beetje meer van haar te gaan houden. Mezelf leuker te gaan vinden. Te accepteren dat ik overgevoelig ben. Mijn onzekerheden heb. Mezelf dus nuchter te accepteren. En ja, dat is best lastig. Maar dat mag. Het mag best even lastig zijn. Het is namelijk niet onmogelijk. En natuurlijk, te accepteren, dat alcohol voor mij niet kan. Nooit meer. Niet eentje. Geen slokje. Gewoon niet. Ik wil graag iedereen bedanken van Changes GGZ. Van de koks tot de oprichter. Iedereen is namelijk belangrijk. Zonder de een, kan de ander niet bestaan.

“Bedankt voor jullie goede hulp”

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.