Frank

Eetstoornis

Ik, Frank (52 jaar), heb mijzelf begin januari 2019 aangemeld bij Changes GGZ. Dit i.v.m. mijn B.E.D. Al ruim 30 jaar lijd ik aan deze stoornis. Mijn grootste geheim. Niemand was op de hoogte van mijn geheime leven. De laatste jaren zorgde de stoornis ervoor dat ik minder mobiel werd en dat ik bepaalde situaties met veel mensen ging vermijden. De schaamte nam toe en ik was het zat om iedere keer geconfronteerd te worden met mijn omvang. Elke dag weer vol goede moed beginnen en elke avond weer een teleurstelling. Af en toe onderbroken door een periode van uithongering om af te vallen.

man kijkt naar water bij changes ggz

Mijn avontuur bij Changes GGZ

In december 2018 drong het tot mij door dat ik dit gevecht zonder hulp niet kon winnen. Ik was ten einde raad en kreeg depressieve klachten. In overleg met de huisarts heb ik mij aangemeld bij Changes GGZ.

Na de intake in februari ben ik begonnen met de poliklinische behandeling. In het begin best zenuwachtig omdat je niet weet wat je te wachten staat. Vanaf het begin af aan was ik onder de indruk van de therapeuten. Hoe er werd geobserveerd en het juiste woord op het juiste moment. De aanwezige kennis, de veiligheid in de groep. Hoe goed is het om je geheimen te delen met anderen die precies weten wat het is om een eetstoornis te hebben.

Deze weken hebben diepe, diepe indruk om mij gemaakt maar bovenal geholpen. Nieuwe inzichten en patronen. Ik voel mij een ander mens en heb een hoopvolle toekomst. Er zijn steeds meer dagen die niet meer worden beheerst door “eten”. Wat een vrijheid. Had ik dit maar veel eerder gedaan. Ik raad Changes GGZ voor iedereen met een eetstoornis aan. Dus voor een ieder die dit leest. Grijp deze mogelijkheid aan en wacht niet langer.

Het is levensveranderend en inderdaad een nieuwe koers. Laat de eetstoornis niet meer de baas zijn in je leven en zoek hulp.

Veel succes!

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.