Ilsa

Juni 2020 startte ik met het deeltijdprogramma bij Changes voor mijn eetstoornis. Ruim 12 jaar was ik al in gevecht met anorexia. Veel therapie, opnames en jaren verder dacht ik dat ik niet meer beter kon worden.

Met volle angst vooruit

Voor veel instellingen was ik te complex om te behandelen, omdat ik naast mijn eetstoornis ook leid aan een posttraumatische stresstoornis, depressie en een vermijdende persoonlijkheidsstoornis. Bij Changes had ik het gevoel dat ze keken naar wat ik als persoon nodig had, achter de labels. Vanaf het eerste moment voelde ik me veilig, gezien en meer dan welkom. De eetstoornis was helaas erg hardnekkig en er werd besloten dat ik meer hulp nodig had.

jonge vrouw met zonnebril gelukkig na behandeling changes ggzIk kon al snel terecht in hun net geopende kliniek in Halsteren. Deze opname is voor mij de beste behandeling geweest die ik de afgelopen 12 jaar heb gehad voor mijn eetstoornis. Ik heb geleerd om mijn gevoel op een gezonde manier te uiten, ik heb mezelf mogen leren kennen, ontwikkelen, en bovenal heb ik veel stappen kunnen zetten in herstel.

Nu, een jaar later schrijf ik mijn ervaring op en kan ik zeggen dat het zoveel beter gaat. Ik zet eten niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, eten beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is.

Dus waar jij, die dit leest, ook staat in jouw proces, hou vol!