Manouk

Eetstoornis

Ik geloof dat ik weer op de goede weg ben.

Mijn naam is Manouk en ik ben 24 jaar oud. Sinds mijn 17e kamp ik met een depressie en om daarmee om te kunnen gaan heb ik mijn eetstoornis gekregen. Het begon met anorexia voor een lange periode tot ik naar Azië vertrok voor 10 maanden. Het ging beter met me, maar terug in Nederland begon ik weer met sporten en afvallen. Helaas sloop mijn eetstoornis er langzaam weer in en kreeg ik meer een orthorexia variant.

lachende jonge vrouw na ervaring bij changes ggz

Ik merkte hoe erg mijn probleem was

Toen de corona periode begon en niet meer kon sporten, merkte ik op hoe erg mijn probleem was. Ik wilde niet langer meer zo leven, kunnen genieten en niet gebukt gaan onder mijn eetstoornis. Jarenlang heb ik mij geïsoleerd en geliefden van mij afgeduwd. Ik was klaar voor verandering en klaar met mijn eetstoornis.

Eerdere behandelingen hebben mij helaas laten vallen doordat de focus enkel op eten lag. Gelukkig kwam ik toen Changes GGZ tegen en kreeg ik de beste ervaringen van mensen in mijn omgeving door. Ik gaf het een kans en op 3 augustus zat ik al in de kliniek. Eindelijk een keer geen lange wachttijden voor je hulp krijgt.

Changes GGZ is de beste keuze ooit geweest. Het draait een keer niet om eten en vooral om de onderliggende problemen. Door deze aan te pakken en dankzij nieuwe handvatten, had ik mijn eetstoornis steeds minder nodig om met gevoelens om te gaan. Aan het begin is het lastig, want de controle die ik altijd graag had, werd alles van mij afgenomen. Ik mocht bijna niks meer beslissen in de eerste 2 weken. Het lijkt vervelend, maar ergens vond ik het zo fijn om een keer niet met eten bezig te kunnen zijn en echt naar mezelf terug te keren. Hoe verder je ook in het proces komt, des te meer krijg je je autonomie terug en word je dus voorbereid op het leven thuis.

Kortom, deze behandeling is niet zoals in alle andere klinieken en heel authentiek. Voor het eerst in mijn leven geloof ik dat ik van mijn eetstoornis kan genezen en dat ik op de goede weg ben. Dankzij de hulp van Changes GGZ.

 

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.