Pien, 23 jaar

Eetstoornis

Mijn naam is Pien, graag deel ik hier mijn ervaring omdat deze het delen waard is. Bij Changes GGZ ben ik terecht gekomen voor de 3-daagse behandeling in strijd tegen mijn eetstoornis. Voordat ik mijn behandeling startte had ik geen idee hoe sterk en hardnekkig de duivel in mijn hoofd was en dat deze stem er alles aan zou doen om mij klein te krijgen én te houden.

vrouw met rugzak kijkt naar water na ervaring bij changes ggz

Zelfs als de lucht zwaar bewolkt is, betekent het niet dat de zon is verdwenen

Door middel van groepstherapie, individuele gesprekken en begeleiding van een diëtiste heb ik geleerd om weer voor mijzelf te kiezen en gezonde keuzes te kunnen maken.

Tijdens de behandeling werd ik me bewust van de niet helpende gedachtes-gedrag en kreeg ik de juiste hulp om hier op een andere manier mee om te gaan. De therapeuten gaven mij het vertrouwen dat ik nodig had om me kwetsbaar op te kunnen stellen en me hier verder in te ontwikkelen. Ik leerde dat ieder gevoel er mag zijn en dat er hoe dan ook ruimte voor is. Wanneer ik mijn gevoel er liet zijn, waren zij er altijd om me te steunen tijdens de lastige momenten.

Iedere ochtend, als ik weer binnenstapte voelde het als een opluchting, een fijne omgeving met de juiste mensen om me heen. Deze opluchting voel ik nog steeds wanneer ik een keer per week voor de nazorg terug kom bij Changes GGZ. Tijdens de nazorg wordt er focus gelegd op de geluksmomenten van afgelopen week, ook de lastige momenten en vooral het herstel voor een gezonde toekomst.

Zelfs als de lucht zwaar bewolkt is betekent het niet dat de zon is verdwenen!

Ik ben enorm dankbaar voor de passende hulp, het vertrouwen en de kracht die ze uitstralen en bieden. Mijn doorzettingsvermogen kan ik nu inzetten om bezig te zijn met mijn herstel, mede doordat ze bij Changes GGZ altijd in mij zijn blijven geloven!

 

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.