Sietze, 31 jaar

Amfetamineverslaving

Mijn naam is Sietze en ik ben verslaafd. Al jaren heb ik te maken met de ziekte verslaving. Toen mijn verslaving zich begon te ontwikkelen ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik had gesprekken met een psycholoog, maar dit bleek niet genoeg. Ik gebruikte na verloop van tijd elk weekend. Dit ging jaren zo door en ik kreeg er geen grip op. Zo af en toe stopte ik een korte periode, maar ik viel steeds weer terug. Ook een eerdere klinische behandeling bleek niet genoeg.

man aan het hiken na ervaring bij changes ggz

Positieve kijk op het leven

De hulp die mij werd geboden wees ik vaak af. De drugs werd een nog groter onderdeel van mijn leven toen ik op mezelf ging wonen. Ik begon dagelijks te gebruiken en ik kon niet meer stoppen. Ik isoleerde me in huis om te kunnen gebruiken, er was niks anders nog belangrijker dan dat.

Mijn normaal gesproken grote sociale leven begon ineen te storten omdat ik voor de drugs koos en niet voor mijn vrienden en familie. Ik begon te beseffen dat de situatie onhoudbaar werd en ik ben halverwege 2017 in contact gekomen met Changes GGZ. Na een intake en een aantal gesprekken met psychologen en psychiaters werd mij het advies gegeven om voor een klinische behandeling naar Kaapstad (Zuid Afrika) te gaan. Ik was ontzettend blij dat mij de kans werd geboden om in behandeling te gaan.

Tijdens de behandeling werd er veel aandacht besteed aan hoe verslaving in elkaar zit en wat het met je doet. Het team van counselors en “support counselors” zijn zeer professionele mensen die veel verstand hebben van de ziekte verslaving. Ook had ik een persoonlijke counselor waar ik ontzettend veel aan heb gehad. Met mijn counselor kon ik dieper in gaan op onderliggende problematiek. De 2 maanden intensieve behandeling hebben mij een compleet andere kijk op het leven gegeven. Toen ik vertrok uit Nederland had ik geen perspectief meer in mijn leven, dat heb ik nu, een aantal maanden later wel. Ik heb mijn gedrags patronen kunnen doorbreken en heb een hele positieve kijk op het leven gekregen, en dat alles zonder drank en drugs. Ik vul mijn leven nu weer met familie en vrienden, die mij heel dierbaar zijn. Ik ben Changes GGZ ontzettend dankbaar voor de hulp die mij is geboden.

Ik hoop dat mijn verhaal een motivatie kan zijn voor mensen die ook willen stoppen met het gebruik van alcohol, drugs en andere middelen. Het is de moeite waard!

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een geweldige berg wandeling in Kaapstad.

Groet,

Sietze

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.