ALCOHOLVERSLAVING

Het gebruik van alcohol is in de Westerse samenleving sociaal geaccepteerd. In Nederland wordt over het algemeen niet raar opgekeken van een glas wijn bij het eten, een biertje met vrienden of iets sterkers op een feestje. Juist door deze sociale acceptatie is de lijn tussen probleemdrinken en verslaving dun. Hoewel er wordt geadviseerd om alcohol met mate te drinken en de minimale leeftijd voor alcohol omhoog is gegaan, komt alcoholverslaving veel voor. Verslavingshulp kan iemand helpen om hiervan af te komen.

OORZAKEN ALCOHOLVERSLAVING

Alcohol is zowel geestelijk als lichamelijk verslavend en is tevens de meest voorkomende vorm van verslaving. Alcoholproblemen komen in alle lagen van de samenleving voor en kunnen meerdere oorzaken hebben. Deze oorzaken zijn te verdelen in de categorieën erfelijkheid, invloed uit de omgeving of persoonlijke problemen, zoals een depressie. Een alcoholverslaving kan ook onschuldig ontstaan, bijvoorbeeld door een baan waarin drinken een rol speelt bij borrels en etentjes. Daarnaast maken kinderen van ouders met een alcoholverslaving grotere kans om zelf ook verslaafd te raken en is gebleken dat wanneer er gemakkelijk wordt omgegaan met alcohol in een omgeving dat kan leiden tot meer alcoholgebruik en uiteindelijk tot verslaving. Lees hier ook meer over de gevolgen van een alcoholverslaving.

Ramon, 44 jaar.

Alcoholverslaving

“VAN ONSCHATBARE WAARDE”

Mij is vooral bij gebleven hoe goed ik begrepen werd, hoe de behandeling en medewerkers door mijn ziekte en bijbehorend gedrag heen prikte.

ONTSTAAN VAN EEN ALCOHOLVERSLAVING

Een alcoholverslaving, of alcoholisme, ontstaat meestal geleidelijk. Een drankje voor de gezelligheid kan leiden tot frequenter gebruik en er uiteindelijk in uitmonden dat iemand niet goed meer functioneert zonder. Bij frequent gebruik van alcohol kan er tolerantie of gewenning optreden. Dat wil zeggen dat het effect van alcohol minder wordt en iemand dus meer moet drinken om aangeschoten of dronken te worden. Op deze manier kan iemand in een vicieuze cirkel terecht komen waarin steeds meer alcohol wordt genuttigd.

Als iemand met een alcoholprobleem geen passende hulp krijgt, kan dit leiden tot lichamelijk en geestelijk verval.
Zoals hierboven al eerder benoemd, is de lijn tussen een verslaving en een alcoholprobleem dun. Wel is het zo dat we kunnen spreken van een verslaving wanneer iemand meer dan twee à drie alcoholconsumpties per dag drinkt óf meerdere keren per week aan het zogenaamde binge drinking, minimaal vijf glazen per gelegenheid, doet.

Omdat een alcoholverslaving de meest voorkomende verslaving is, zijn er veel hulpmiddelen waar gebruik van kan worden gemaakt. Changes GGZ biedt hulp met vrijblijvende gesprekken. Deze gesprekken leiden tot het maken van een persoonlijk plan waarin samen wordt gekeken hoe de alcoholverslaving kan worden aangepakt.

Twijfel je of ken je iemand die misschien lijdt aan een alcoholverslaving?
Lees dan meer informatie over de symptomen van een alcoholverslaving.

HULP BIJ EEN ALCOHOLVERSLAVING BIJ CHANGES GGZ

Duurzaam herstel van een alcoholverslaving is wel degelijk mogelijk, met een behandeling van Changes GGZ. Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een alcoholverslaving.

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Vaak wordt er voorafgaand aan de behandeling gestart met een detox behandeling. Tijdens deze detox behandeling word je lichaam ontgift van het verslavende middel alcohol.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je alcoholverslaving?
Bel ons direct: 088-2426437. Wij staan je graag te woord.

Lees hier ook nog meer informatie over een alcoholverslaving behandeling en over de alcoholverslaving ontwenningsverschijnselen.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR
  Ma - Vr: 8.30 - 17.00
Intake locatie
  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel.

Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.