BEHANDELING ALCOHOLVERSLAVING

Een verslaving doorbreken is moeilijk en bij niemand hetzelfde. Persoonlijke omstandigheden zoals werk, familie, wensen en doelen spelen hierbij een rol. Belangrijk is wel dat er hulp gezocht wordt. Pas vanaf het moment dat er hulp wordt ingeschakeld kan er worden gekeken naar het gedrag dat de verslaving heeft aangewakkerd. Op deze manier kan worden voorkomen dat iemand een terugval krijgt.

STOPPEN MET ALCOHOL

Stoppen met drinken begint met het accepteren van het probleem. Vaak zitten mensen vast in de ontkenningsfase. Dat komt ook omdat alcohol hen tijdelijk een beter gevoel over zichzelf geeft. Sociale remmen vallen weg en zelfkritiek verdwijnt. Het verdooft gevoelens en men hoeft vaak niet lang te zoeken naar een reden om wél te drinken. Langdurig alcoholmisbruik maakt iemand afhankelijk, doordat het geheugen situaties opslaat waarin werd gedronken. Er zijn maar kleine triggers nodig, zelfs een foto kan voldoende zijn, om herinneringen en warme gevoelens rondom drinken op te roepen. Op deze manier ontstaat er constant aanwezige drang. Als iemand niet met deze triggers kan omgaan, blijft het hek van de dam.

BEHANDELING VAN EEN ALCOHOLVERSLAVING

Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een alcoholverslaving. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je verslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel.

Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt. Het kan zijn dat ambulante hulp voldoende is, maar een kliniekopname kan ook uitkomst bieden. Veel van onze behandelingen worden gestart met een detox behandeling; je lichaam wordt dan ontgift van alcohol.

MEER WETEN OF AFSRPAAK MAKEN?

Het belangrijkste om te weten is dat je niet alleen staat en ook niet alleen bent. Heb je hulp nodig om je alcoholverslaving te overwinnen? Neem dan vrijblijvend contact op via 088-2426437 of maak een afspraak.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR
  Ma - Vr: 8.30 - 17.00
Intake locatie
  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel.

Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Maak een afspraak voor een intake of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.