24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Op het moment dat je kunt erkennen dat je een alcoholprobleem hebt en definitief wilt gaan afkicken, dan is dit een mooie eerste stap waar je trots op mag zijn! Op het moment dat je kunt erkennen dat je een alcoholprobleem hebt en definitief wilt gaan afkicken, dan is dit een mooie eerste stap waar je trots op mag zijn! Bij Changes GGZ bieden we een behandeling voor het afkicken van verslavende middelen en het afkicken van verslavende gewoontes. Onze methode is gericht op blijvend herstel.

Hulp bij een alcoholverslaving

Changes GGZ is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg, en we behandelen verschillende soorten verslavingen, waaronder een alcoholverslaving. Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een alcoholverslaving. We zijn overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is als de onderliggende oorzaak bekend is en behandeld wordt. We gaan daarbij dus verder dan alleen symptoombehandeling. Wat zijn de patronen die de verslaving veroorzaken? Wij helpen je om die patronen te herkennen, te benoemen en te doorbreken, zodat jij echt een nieuwe koers kunt gaan varen. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je alcoholverslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt.

Een behandeltraject start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan stellen we het behandelplan samen. Als blijkt dat kliniekopname op dat moment de beste oplossing is, dan volg je een behandeling in onze verslavingskliniek in Kaapstad, Zuid-Afrika. Naast opname in onze kliniek in Zuid-Afrika, is ook een ambulante dagbehandeling in Breda (Noord-Brabant) mogelijk. Tijdens het volgen van de ambulante dagbehandeling kun je thuis blijven wonen, en indien van toepassing ook blijven werken en/of studeren. Veel van onze behandelingen worden gestart met een detox behandeling; je lichaam wordt dan ontgift van alcohol. Hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Niet iedereen heeft dezelfde verschijnselen, ook is er verschil in duur en hevigheid. Na je opname kom je terecht in de nazorg. Tijdens dit nabehandelingstraject ga je aan de slag om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Vaak bestaat een nazorg traject uit groepssessies gedurende een aantal weken samen met andere (ex) verslaafden. Het herkennen van triggers en valkuilen gaat je helpen om een terugval te voorkomen. Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans van slagen is. Het is belangrijk dat je dus zelf de eerste stap neemt.

Ben je benieuwd bent naar hoe cliënten het traject bij Changes GGZ hebben ervaren? Bekijk dan even onze pagina met ervaringsverhalen. Of wil je misschien weten of je verslaafd bent? Op onze pagina over verslavingen kun je hier wellicht een antwoord op vinden.

Meer informatie over afkicken van alcohol

Als je graag meer informatie wilt dan kun je uiteraard altijd vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen. Afhankelijk van jouw hulpvraag kunnen we je meer vertellen over onze behandelingen, eventuele wachttijden en vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Om bij ons in behandeling te kunnen gaan, heb je een verwijzing nodig van je huisarts.

FAQ

Wij bieden tweedelijns specialistische geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat een behandeling gewoon binnen het basispakket valt. Het door de zorgverzekeraar vastgestelde eigen risico zal, mits dit nog niet gebruikt is, wel door jou voldaan moeten worden. Je wordt wel altijd vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

Let op: Bij een klinische behandeling in Zuid-Afrika zullen de ticket kosten voor eigen rekening komen.

Heb je een geldige basisverzekering en een verwijsbrief van je huisarts? Neem dan gerust contact met ons op. We maken dan graag een afspraak met je voor een intakegesprek.  Tijdens de intake zal bepaald worden of je ook daadwerkelijk bij ons op de juiste plek bent.

Er bestaat geen minimaal aantal drankjes om aan de definitie van alcoholverslaafd te voldoen. We spreken van een alcoholverslaving wanneer het drankgebruik problematisch wordt en iemand een fysieke of psychologische drang naar alcohol heeft, in de zin dat functioneren eigenlijk alleen nog onder invloed mogelijk is.

Je denkt misschien dat je niet voldoet aan het stereotype alcoholverslaafde. Je bent nog nooit dakloos geweest? Je hebt nog nooit geld gestolen om alcohol te kunnen kopen? Je bent nooit gepakt voor rijden onder invloed? Je hebt een baan? Dan kun je niet echt alcoholverslaafd zijn, toch? Alcoholisme kan veel verschillende vormen aannemen. Stereotypes geven dan ook geen accuraat beeld van de alcoholverslaafden in onze maatschappij.