Op het moment dat je kunt erkennen dat je een alcoholprobleem hebt en definitief wilt gaan afkicken, dan is dit een mooie eerste stap waar je trots op mag zijn! Op het moment dat je kunt erkennen dat je een alcoholprobleem hebt en definitief wilt gaan afkicken, dan is dit een mooie eerste stap waar je trots op mag zijn! Bij Changes GGZ bieden we een behandeling voor het afkicken van verslavende middelen en het afkicken van verslavende gewoontes. Onze methode is gericht op blijvend herstel.

Hulp bij een alcoholverslaving

Changes GGZ is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg, en we behandelen verschillende soorten verslavingen, waaronder een alcoholverslaving. Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een alcoholverslaving. We zijn overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is als de onderliggende oorzaak bekend is en behandeld wordt. We gaan daarbij dus verder dan alleen symptoombehandeling. Wat zijn de patronen die de verslaving veroorzaken? Wij helpen je om die patronen te herkennen, te benoemen en te doorbreken, zodat jij echt een nieuwe koers kunt gaan varen. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je alcoholverslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt.

Een behandeltraject start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan stellen we het behandelplan samen. Als blijkt dat kliniekopname op dat moment de beste oplossing is, dan volg je een behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Naast opname in onze kliniek in Zuid-Afrika, is ook een ambulante dagbehandeling in Breda (Noord-Brabant) mogelijk. Tijdens het volgen van de ambulante dagbehandeling kun je thuis blijven wonen, en indien van toepassing ook blijven werken en/of studeren. Veel van onze behandelingen worden gestart met een detox behandeling; je lichaam wordt dan ontgift van alcohol. Hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Niet iedereen heeft dezelfde verschijnselen, ook is er verschil in duur en hevigheid. Na je opname kom je terecht in de nazorg. Tijdens dit nabehandelingstraject ga je aan de slag om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Vaak bestaat een nazorg traject uit groepssessies gedurende een aantal weken samen met andere (ex) verslaafden. Het herkennen van triggers en valkuilen gaat je helpen om een terugval te voorkomen. Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans van slagen is. Het is belangrijk dat je dus zelf de eerste stap neemt.

Ben je benieuwd bent naar hoe cliënten het traject bij Changes GGZ hebben ervaren? Bekijk dan even onze pagina met ervaringsverhalen. Of wil je misschien weten of je verslaafd bent? Op onze pagina over verslavingen kun je hier wellicht een antwoord op vinden.

Vermoed je dat je een alcoholverslaving hebt?

Het is meestal niet makkelijk om toe te geven dat je een drankprobleem hebt. Maar alcoholisme gaat gepaard met serieuze problemen die vragen om een gespecialiseerde aanpak. Gelukkig sta je er niet alleen voor; Changes GGZ is er voor je. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling? Of heb je hulp nodig met de problemen die veroorzaakt worden door je drankgebruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

FAQ