24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Stoppen met alcohol

Stoppen met drinken begint met het accepteren van het probleem. Vaak zitten mensen vast in de ontkenningsfase, mede doordat alcohol hen tijdelijk een beter gevoel over zichzelf geeft. Sociale remmen vallen weg en zelfkritiek verdwijnt. Het verdooft gevoelens en men hoeft vaak niet lang te zoeken naar een reden om wél te drinken. Langdurig alcoholmisbruik maakt iemand afhankelijk, doordat het geheugen situaties opslaat waarin werd gedronken. Er zijn maar kleine triggers nodig, zelfs een foto kan voldoende zijn, om herinneringen en warme gevoelens rondom drinken op te roepen. Op deze manier ontstaat er constant aanwezige drang. Als iemand niet met deze triggers kan omgaan, blijft het hek van de dam.

 

Behandeling van een alcoholverslaving

Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een alcoholverslaving. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je verslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt. Het kan zijn dat ambulante hulp voldoende is, maar een kliniek opname kan ook uitkomst bieden. Veel van onze behandelingen worden gestart met een detox behandeling; je lichaam wordt dan ontgift van alcohol.

Vermoed je dat je een alcoholverslaving hebt?

Het is meestal niet makkelijk om toe te geven dat je een drankprobleem hebt. Maar alcoholisme gaat gepaard met serieuze problemen die vragen om een gespecialiseerde aanpak. Gelukkig sta je er niet alleen voor; Changes GGZ is er voor je. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling? Of heb je hulp nodig met de problemen die veroorzaakt worden door je drankgebruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

FAQ

Wij bieden tweedelijns specialistische geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat een behandeling gewoon binnen het basispakket valt. Het door de zorgverzekeraar vastgestelde eigen risico zal, mits dit nog niet gebruikt is, wel door jou voldaan moeten worden. Je wordt wel altijd vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

Let op: Bij een klinische behandeling in Zuid-Afrika zullen de ticket kosten voor eigen rekening komen.

Heb je een geldige basisverzekering en een verwijsbrief van je huisarts? Neem dan gerust contact met ons op. We maken dan graag een afspraak met je voor een intakegesprek.  Tijdens de intake zal bepaald worden of je ook daadwerkelijk bij ons op de juiste plek bent.

Er bestaat geen minimaal aantal drankjes om aan de definitie van alcoholverslaafd te voldoen. We spreken van een alcoholverslaving wanneer het drankgebruik problematisch wordt en iemand een fysieke of psychologische drang naar alcohol heeft, in de zin dat functioneren eigenlijk alleen nog onder invloed mogelijk is.

Je denkt misschien dat je niet voldoet aan het stereotype alcoholverslaafde. Je bent nog nooit dakloos geweest? Je hebt nog nooit geld gestolen om alcohol te kunnen kopen? Je bent nooit gepakt voor rijden onder invloed? Je hebt een baan? Dan kun je niet echt alcoholverslaafd zijn, toch? Alcoholisme kan veel verschillende vormen aannemen. Stereotypes geven dan ook geen accuraat beeld van de alcoholverslaafden in onze maatschappij.