24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Er is bij ons geen crisisdienst aanwezig. Je mag natuurlijk wel altijd telefonisch contact met ons opnemen. Onze medewerkers zullen dan kijken naar een mogelijke oplossing. In de meeste gevallen zullen wij je doorverwijzen naar de huisarts. Zodra je een verwijsbrief van je huisarts hebt, kun je bij ons terecht voor een intakegesprek.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het traject dat zal worden ingezet. Een klinische behandeling duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Onze ambulante dagbehandeling heeft de duur van 12 weken. De nabehandeling bestaat uit wekelijkse groepssessies die een dagdeel omvatten voor de duur van 12 weken.

Wij bieden tweedelijns specialistische geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat een behandeling gewoon binnen het basispakket valt. Het door de zorgverzekeraar vastgestelde eigen risico zal, mits dit nog niet gebruikt is, wel door jou voldaan moeten worden. Je wordt wel altijd vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

Let op: Bij een klinische behandeling in Zuid-Afrika zullen de ticket kosten voor eigen rekening komen.

Wij kunnen ervoor kiezen je niet te behandelen als:

  • Je geen geldige basisverzekering hebt;
  • Je geen verwijsbrief van je huisarts hebt;
  • Je problemen niet veroorzaakt worden door een verslaving of eetstoornis.

Heb je een geldige basisverzekering en een verwijsbrief van je huisarts? Neem dan gerust contact met ons op. We maken dan graag een afspraak met je voor een intakegesprek.  Tijdens de intake zal bepaald worden of je ook daadwerkelijk bij ons op de juiste plek bent.

Er bestaat geen minimaal aantal drankjes om aan de definitie van alcoholverslaafd te voldoen. We spreken van een alcoholverslaving wanneer het drankgebruik problematisch wordt en iemand een fysieke of psychologische drang naar alcohol heeft, in de zin dat functioneren eigenlijk alleen nog onder invloed mogelijk is.

Als je meer dan twee glazen alcohol per dag drinkt en minder dan twee dagen per week géén alcohol drinkt, dan drink je al te veel en kun je als probleemdrinker beschouwd worden.

Problematisch alcoholgebruik zien we bij zogeheten ‘probleemdrinkers’. Als probleemdrinker consumeer je overmatig veel alcohol, waardoor je geleidelijk de grip op je leven verliest. Je krijgt problemen op het gebied van werk, gezondheid en/of relaties. We spreken van een alcoholverslaving op het moment dat dit problematische gedrag leidt tot een fysieke of psychologische drang naar alcohol en er sprake is van significante klinische beperkingen. Bijvoorbeeld dat je dusdanig gaat zweten en trillen als je niet drinkt en dat je je werk niet kunt uitvoeren. Als je met een alcoholverslaving kampt, kun je eigenlijk alleen functioneren onder invloed van alcohol.

Je denkt misschien dat je niet voldoet aan het stereotype alcoholverslaafde. Je bent nog nooit dakloos geweest? Je hebt nog nooit geld gestolen om alcohol te kunnen kopen? Je bent nooit gepakt voor rijden onder invloed? Je hebt een baan? Dan kun je niet echt alcoholverslaafd zijn, toch? Alcoholisme kan veel verschillende vormen aannemen. Stereotypes geven dan ook geen accuraat beeld van de alcoholverslaafden in onze maatschappij.