Cocaïneverslaving
Cocaïne (of coke), is een illegale harddrug. Dat wil zeggen dat er grote gezondheidsrisico’s aan kleven en dat bezit, productie en handel strafbaar is. Cocaïne werkt stimulerend, waardoor mensen zich energieker en opgewekter voelen en het zelfvertrouwen stijgt. Cocaïne wordt veelal gebruikt door mensen die lange uren draaien, tegelijkertijd moeten presteren en onder hoge druk staan of veel feesten. Cocaïne is een sterk verslavend middel door zijn oppeppende werking en daardoor komt een cocaïneverslaving relatief veel voor. In Nederland wordt de drug vooral gesnoven, maar het is ook mogelijk om het in de vorm van crack of basecoke te roken. Denk je dat jij, of iemand in je omgeving, cocaïne verslaafd is? Hier kun je op letten: Er zijn signalen van geestelijke – en lichamelijke afhankelijkheid, tolerantie en ontwenningsverschijnselen. Om het afkicken van coke mogelijk te maken, is verslavingshulp vaak nodig.
Neem contact opHandige links bij een cocaineverslaving
Wat is een cocaïneverslaving?
Een cocaïneverslaving wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals genen, sociale -of psychologische elementen. Denk aan druk op werk, gemakkelijke toegang of sociale druk. In eerste instantie hebben mensen niet door dat het zeer verslavend is. Het werkt binnen drie minuten en de effecten van cocaïne zijn ongeveer een half uur merkbaar. Cocaïne laat je bloedspiegel stijgen en je voelt je na gebruik relatief snel euforisch. Dit maakt ook dat mensen er niet van af kunnen blijven en verslaafd raken. Meestal beginnen mensen met een lijntje, maar gewenning zorgt ervoor dat mensen steeds vaker en meer gaan gebruiken. Zo kan een ervaren gebruiker gemakkelijk zeven lijntjes op een avond snuiven. De tolerantie zal omhoog gaan. Een verslaafde merkt dat ‘ie steeds meer nodig heeft om hetzelfde gewenste effect te bereiken. DIt is een van de tekenen van een verslaving. Denk je dat jij, of iemand in jouw omgeving, moet afkicken van coke? Dan helpen we graag.
Wanneer ben je verslaafd aan cocaïne?
Het is en blijft lastig om specifieke cijfers en hoeveelheden te koppelen aan een cocaïneverslaving. Zodra de drug een essentieel onderdeel van het dagelijks leven is geworden en de gebruiker niet meer zonder kan, kun je spreken van een verslaving. Hier een overzicht van mogelijke indicatoren:
- De tolerantie neemt toe. De in te nemen hoeveelheid wordt steeds groter.
- De coke is een onderdeel van het dagelijkse leven geworden.
- De gebruiker krijgt of heeft allerlei (kleine) lichamelijke klachten
- Er is sprake van een ontkenningsfase
- De aandacht voor familie, vrienden, werk of studie verslapt
- Er is een gevoel van moedeloosheid ontstaan
- Om dit gevoel te onderdrukken is de drug een uitkomst
Hulp bij een cocaïneverslaving
Vermoed je dat je cocaïne verslaafd bent? En zoek je hulp voor jezelf of juist voor iemand anders? Bij Changes GGZ bieden we je een behandeling op maat aan en stemmen we het behandelplan op jouw situatie af. Neem gerust contact met ons op. We vertellen je dan meer over een opname in onze verslavingskliniek in Weert of afkickkliniek in Zuid-Afrika, de (ambulante) behandeling in Breda, onze psychotherapeutische behandeling volgens het 12 stappenplan en eventuele wachttijden en vergoeding. Bekijk ook onze pagina met ervaringen, als je benieuwd bent naar de verhalen van cliënten over het behandeltraject bij Changes GGZ.
Changes GGZ
Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een alcoholverslaving.
Intensief en bewezen
Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.
Persoonlijk en huiselijk
Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen, in dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of tijdelijk in onze kliniek in Weert opgenomen wordt. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Aanmeldprocedure
Tijd voor een nieuwe koers
Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je cocaïneverslaving? Bel ons via 088-2426437 of vul onderstaand formulier in.
Wij staan je graag te woord.