Wat is een  cocaïneverslaving?

Een cocaïneverslaving wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals genen, sociale  -of psychologische elementen. Denk aan druk op werk, gemakkelijke toegang of sociale druk. In eerste instantie hebben mensen niet door dat het zeer verslavend is. Het werkt binnen drie minuten en de effecten van cocaïne zijn ongeveer een half uur merkbaar. Cocaïne laat je bloedspiegel stijgen en je voelt je na gebruik relatief snel euforisch. Dit maakt ook dat mensen er niet van af kunnen blijven en verslaafd raken. Meestal beginnen mensen met een lijntje, maar gewenning zorgt ervoor dat mensen steeds vaker en meer gaan gebruiken. Zo kan een ervaren gebruiker gemakkelijk zeven lijntjes op een avond snuiven. De  tolerantie zal omhoog gaan. Een verslaafde merkt dat ‘ie steeds meer nodig heeft om hetzelfde gewenste effect te bereiken. DIt is een van de tekenen van een verslaving. Denk je dat jij, of iemand in jouw omgeving, moet afkicken van coke? Dan helpen we graag.

Wanneer ben je verslaafd aan cocaïne?

Het is en blijft lastig om specifieke cijfers en hoeveelheden te koppelen aan een cocaïneverslaving. Zodra de drug een essentieel onderdeel van het dagelijks leven is geworden en de gebruiker niet meer zonder kan, kun je spreken van een verslaving. Hier een overzicht van mogelijke indicatoren:

  • De tolerantie neemt toe. De in te nemen hoeveelheid wordt steeds groter.
  • De coke is een onderdeel van het dagelijkse leven geworden.
  • De gebruiker krijgt of heeft allerlei (kleine) lichamelijke klachten
  • Er is sprake van een ontkenningsfase
  • De aandacht voor familie, vrienden, werk of studie verslapt
  • Er is een gevoel van moedeloosheid ontstaan
  • Om dit gevoel te onderdrukken is de drug een uitkomst

Knokken kan iedereen. Knok nu de juiste kant op. Knok voor jezelf en niet langer tegen jezelf. Maak die omslag en change! Wie had dat ooit verwacht? 30 jaar heb ik me klote gevoeld en dacht ik dat ik niets kon, totdat alles bij Changes GGZ op een rijtje werd gezet en ik me begon te beseffen dat ik al die jaren alleen maar heb geknokt om te overleven. Ze leren je hier vechten. Niet om te overleven, maar om te leven! De basis is gelegd en nu wordt het tijd om uit te vliegen en mijn nieuwe leven te starten.

Alice

30 jaar

cocaineverslaving-changesggz

Blijvend herstel

Blijvend herstel van een cocaïneverslaving is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Hulp bij een cocaïneverslaving

Vermoed je dat je cocaïne verslaafd bent? En zoek je hulp voor jezelf of juist voor iemand anders? Bij Changes GGZ bieden we je een behandeling op maat aan en stemmen we het behandelplan op jouw situatie af. Neem gerust contact met ons op. We vertellen je dan meer over een opname in onze verslavingskliniek in Weert of afkickkliniek in Zuid-Afrika, de (ambulante) behandeling in Breda, onze psychotherapeutische behandeling volgens het 12 stappenplan en eventuele wachttijden en vergoeding. Bekijk ook onze pagina met ervaringen, als je benieuwd bent naar de verhalen van cliënten over het behandeltraject bij Changes GGZ.

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een alcoholverslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen, in dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of tijdelijk in onze kliniek in Weert opgenomen wordt. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

behandeling-changesggz

Tijd voor een nieuwe koers

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je cocaïneverslaving? Bel ons via 088-2426437 of vul onderstaand formulier in.

Wij staan je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.