Afkicken van cocaïne

Beginnen met afkicken van cocaïne is voor veel mensen moeilijk. Ten eerste zitten veel mensen vast in de ontkenningsfase. Zij moeten eerst zelf inzien dat ze een probleem hebben, want dan is verslavingshulp het effectiefst. Vaak is het moeilijk om uit de ontkenningsfase te komen. Cocaïne geeft hen tijdelijk een goed gevoel over zichzelf. Ze denken dat ze hun gebruik onder controle hebben, totdat de roes verdwijnt en de neerslachtige gedachten naar voren komen. Het vraagt moed om op dat punt de consequenties onder ogen te komen in plaats van te grijpen naar cocaïne. Ontwenningsverschijnselen zullen de kop op steken. Professionele begeleiding is essentieel, want ontwenningsverschijnselen kunnen levensbedreigend zijn.

Starten met het behandelen van een cocaïneverslaving

Het afkicken van coke gaat niet zonder slag of stoot. De ontwenningsverschijnselen kunnen hevig en zelfs levensbedreigend zijn. Gelukkig is er gespecialiseerde verslavingshulp die je kan helpen om te stoppen. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Om de onderliggende oorzaken te identificeren zullen zij samen met jou je verslaving bekijken. Veel van onze specialisten zijn ervaringsdeskundigen; zij begrijpen jou en waar jij doorheen gaat. Ze doen er met jou alles aan om jou te helpen bij een blijvend herstel.

Zoals elk mens uniek is, is ook elke situatie uniek. Dat maakt dat we persoonlijke trajecten ontwikkelen. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt om van je verslaving te herstellen. Het kan zijn dat ambulante hulp voldoende is, maar een kliniekopname kan ook uitkomst bieden.

Denk je dat je verslaafd bent?

Cocaïnegebruik kan ernstige consequenties hebben. Ervaar jij de symptomen en heb je het vermoeden dat je verslaafd bent en je wilt afkicken van cocaïne, is de eerste stap het erkennen van je verslaving. Met de volgende stappen kunnen wij je helpen. Neem gerust contact met ons op als je behoefte hebt aan meer informatie. Dit is geheel vrijblijvend.