CANNABISVERSLAVING

Cannabis is een verzamelnaam voor een softdrug die wordt gewonnen uit de hennepplant. Uit de plant worden hasj, wiet en marihuana gewonnen. Hasj ontstaat uit het hars van de toppen en wiet en marihuana uit de gedroogde bloemtoppen. Alle vormen bevatten echter de werkzame stof tetrahydrocannabinol wat wordt afgekort als THC. Door het gedoogbeleid is cannabis in Nederland legaal en komt bijna iedereen ermee in aanraking. Ondanks de status van softdrug, is cannabis wel degelijk verslavend.

ACHTERGROND CANNABIS

Het gebruik van cannabis gaat meer dan tweeduizend jaar terug. Het werd gebruikt als drug, medicijn of tijdens godsdienstige bijeenkomsten. Vele volkeren maakten er gebruik van, totdat het in de twintigste eeuw in veel landen werd verboden. In 1972 gingen de eerste coffeeshops in Amsterdam open met als gevolg dat de Nederlandse regering onderscheidt begon te maken tussen harddrugs en cannabis. Cannabis kan worden gerookt, gedronken en geconsumeerd in eten. Het effect ervan is meestal hetzelfde.
In de jaren negentig zijn de regels omtrent cannabis strenger geworden; de leeftijdsgrens is omhoog gegaan. Het steeds hoger wordende THC-gehalte was hier een reden voor.

OVER CANNABISVERSLAVING

In Nederland zijn er veel mensen die op dagelijkse basis blowen, zonder dat zij zich beseffen dat cannabis een verslavende werking heeft. Het maakt geestelijk afhankelijk en je bouwt snel een tolerantie op door het structureel te gebruiken. Door die tolerantie krijg je een groeiende behoefte en moet je meer gaan gebruiken. Daarnaast wordt cannabis steeds sterker. Elke verslaving begint met sporadisch gebruik, maar het kan oplopen naar meerdere joints per dag. Je kunt niet meer stoppen. We spreken dan van een cannabis of blowverslaving. Als je dan wil stoppen heb je verslavingshulp nodig.

Esmeralda, 24 jaar.

Cannabisverslaving

“dankbaar voor de inzichten”

Ze hebben mij geleerd hoe ik wel bewust en gezond kan leven zonder vluchten in middelen en bij mezelf kan blijven.

ONTSTAAN CANNABISVERSLAVING

De achtergrond van een cannabisverslaving kan van persoon tot persoon verschillen. Veel mensen komen in hun (jonge) tienerjaren voor het eerst bewust mee in aanraking. Een verslaving kan ontstaan uit groepsdruk, de gemakkelijke verkrijgbaarheid en iemands omgeving. Het begint vaak met hier en daar een hijs, maar kan doorslaan in elke dag blowen. Een blowverslaving ligt dan op de loer.

BIJNAMEN

 • Nederwiet
 • Weed
 • Skunk
 • B52

 • Blowen

 • Trekje doen

 • Garlic

 • Purple haze

 • Orange bud

 • Thai

 • Smoko wwiri

BEHANDELING CANNABISVERSLAVING BIJ CHANGES GGZ

Omdat een cannabisverslaving veel voorkomt, zijn er veel hulpmiddelen waar gebruik van kan worden gemaakt. Changes GGZ biedt hulp met vrijblijvende gesprekken. Deze gesprekken leiden tot het maken van een persoonlijk plan waarin samen wordt gekeken hoe de cannabis of blowverslaving kan worden verholpen.

Twijfel je of ken je iemand die misschien lijdt aan een cannabisverslaving? Vind over de volgende onderwerpen de nodige informatie:

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.