AFKICKVERSCHIJNSELEN CANNABIS

Wanneer iemand verslaafd is aan cannabis krijgt deze persoon dit vaak te horen van zijn of haar omgeving. Men geeft dan bijvoorbeeld aan dat ze vinden dat iemand te veel blowt. Wanneer de verslaafde zelf ook vindt dat het tijd is om te stoppen, kan het afkickproces in gang worden gezet.

STOPPEN MET CANNABIS

Willen stoppen met cannabisgebruik kan met verschillende factoren te maken hebben. Zo kan de omgeving een rol spelen, werk of zijn er persoonlijke omstandigheden die ervoor zorgen dat iemand de knoop doorhakt. Stoppen met cannabis kan door de verslavende werking moeilijk zijn, helemaal wanneer iemand afhankelijk is geworden in het dagelijks bestaan. Om daadwerkelijk het probleem aan te pakken, zal eerst door de ontkenningsfase worden gebroken en moet iemand hulp willen aanvaarden; afkicken hoef je niet alleen te doorstaan. In de eerste periode van het afkicken, kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan die een terugval triggeren.

KORTE TERMIJN AFKICKVERSCHIJNSELEN

Wanneer iemand heeft besloten te stoppen, begint het afkickproces. In deze periode kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan. De hevigheid hangt af van factoren als aanleg, gevoeligheid en de zwaarte van de verslaving. Cannabis heeft in tegenstelling tot harddrugs minder zware afkickverschijnselen en is ook minder gevaarlijk. De meeste afkickverschijnselen gaan binnen een week over. De korte termijn afkickverschijnselen zijn:

 • Trillen
 • Slapeloosheid
 • Zweten
 • Angstgevoelens
 • Een gespannen gevoel, zowel lichamelijk als geestelijk.
 • Verminderde eetlust.
 • Je voelt je zwak en misselijk.

 • Woedeaanvallen of zelfs agressie.

LANGE TERMIJN AFKICKVERSCHIJNSELEN

Naast de korte termijn afkickverschijnselen, zijn er ook lange termijn verschijnselen die langer aanhouden.
Dit kunnen zijn:

 • Heftige dromen
 • Schommelingen in gewicht
 • Vermoeidheid

Stoppen met cannabis is door de afkickverschijnselen niet altijd makkelijk. Met de juiste hulp en begeleiding kan het afkicken minder intens zijn en kun je minder last hebben van de verschijnselen. Zodra je door de ontwenningsverschijnselen heen bent, zul je zien dat je je snel beter en helderder voelt. Wees ook niet te streng voor jezelf als je een terugval krijgt. Praat erover en zoek hulp. Zo voorkom je een zware terugval en is definitief stoppen een stap dichterbij

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Zoek daarnaast professionele hulp en herken je eigen zwakke momenten. Zo kun je terugval voorkomen. Changes GGZ helpt je graag op weg. Boek hier een vrijblijvende afspraak in of neem contact met ons op.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.