COCAÏNEVERSLAVING

Cocaïne, of coke, is een illegale harddrug. Dat wil zeggen dat er grote gezondheidsrisico’s aan kleven en dat bezit, productie en handel strafbaar is. Cocaïne werkt stimulerend, waardoor mensen zich energieker en opgewekter voelen en het zelfvertrouwen stijgt. Cocaïne wordt veelal gebruikt door mensen die lange uren draaien, tegelijkertijd moeten presteren en onder hoge druk staan of veel feesten. Cocaïne is een sterk verslavend middel door zijn oppeppende werking en daardoor komt een cokeverslaving relatief veel voor. In Nederland wordt cocaïne vooral gesnoven, maar het is ook mogelijk om het in de vorm van crack of basecoke te roken. Cocaïneverslaving uit zich in geestelijke afhankelijkheid, lichamelijke afhankelijkheid, tolerantie en ontwenningsverschijnselen. Om ervan af te komen, moet verslavingshulp worden ingeroepen.

ACHTERGROND COCAÏNE

Cocaïne is een bittersmakend, wit kristalachtig poeder dat wordt gesnoven door de neus. Cocaïne wordt gemaakt van de cocaplant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Daar wordt al eeuwen op de bladeren gekauwd die ervoor zorgen dat de kauwer energie krijgt en een hongergevoel verdwijnt. Om cocaïne te maken worden de bladeren van de cocaplant met een chemisch proces bewerkt. Voordat cocaïne illegaal werd, werd het gebruikt in allerlei producten zoals medicijnen en Coca-Cola. Cocaïne wordt vrijwel altijd gesnoven. Het poeder wordt in een lijntje of een sleutel gelegd en met de hulp van een kokertje of direct door de neus opgesnoven. Via het neusslijmvlies komt het dan in je bloed terecht.

OVER COCAÏNEVERSLAVING

Een cocaïneverslaving wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals genen, sociale elementen of psychologische elementen. Denk aan druk op werk, gemakkelijke toegang of sociale druk. In eerste instantie hebben mensen niet door dat het zeer verslavend is.
Cocaïne werkt binnen drie minuten en de effecten zijn ongeveer een half uur merkbaar. Cocaïne laat je bloedspiegel stijgen en je voelt je na gebruik relatief snel euforisch. Dit maakt ook dat mensen er niet van af kunnen blijven en verslaafd raken. Meestal beginnen mensen met een lijntje, maar gewenning zorgt ervoor dat mensen steeds vaker en meer gaan gebruiken. Zo kan een ervaren gebruiker gemakkelijk zeven lijntjes op een avond snuiven. Je merkt dan dat je tolerantie omhoog is gegaan. Een van de tekenen van een verslaving.

Bas, 30 jaar.

Cocaïneverslaving

“VERANTWOORDELIJK EN GERESPECTEERD”

Met hun hulp kwam ik erachter dat ik dit proces niet alleen hoefde aan te gaan en zo kreeg ik het vertrouwen en de kracht.

BIJNAMEN COCAÏNE

 • Coke

 • Sos(a)

 • Sneeuw

 • Schep(pen)

 • Perkie

 • Cola

 • Witte rijst

 • Charly

 • Wit

 • Witty

 • Kabouterpost

 • Marcheerpoeder

HULP BIJ COCAÏNEVERSLAVING

Eigenhandig stoppen met cocaïne is lastig en ontwenningsverschijnselen kunnen levensgevaarlijk zijn. Het is raadzaam om daarbij verslavingshulp in te roepen. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Wij helpen je graag om van je verslaving af te komen. Je kunt hiervoor een vrijblijvend contact opnemen of een afspraak maken. Twijfel je of ken je iemand die misschien lijdt aan een cocaïneverslaving? De volgende informatie kan je uitkomst bieden:

Bel ons direct: 088-2426437. Wij staan je graag te woord.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.