AFKICKVERSCHIJNSELEN COCAÏNE

Bij het afkicken van cocaïne kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Het maakt stoppen moeilijk en de kans op een terugval groter. Afkickverschijnselen ontstaan wanneer er een langere periode tussen cocaïne inname zit of wanneer iemand helemaal stopt. Ontwenningsverschijnselen verschillen per persoon en de hevigheid ervan hangt af van verschillende factoren. Met name de langdurigheid van de verslaving, de heftigheid ervan, de lichamelijke gezondheid en gevoeligheid. Het wordt sterk afgeraden om zonder begeleiding af te kicken, omdat de kans op terugval en een overdosis groter wordt.

KORTE TERMIJN AFKICKVERSCHIJNSELEN COCAÏNE

Wanneer je besluit te stoppen ben je op de goede weg. Het is de eerste stap. Helaas kleven er aan stoppen vaak afkickverschijnselen. Deze kunnen als heftig worden ervaren, maar gaan gelukkig op den duur over. De korte termijn afkickverschijnselen van cocaïne zijn:

 • Wisselende stemmingen

 • Somberheid en depressie

 • Achterdochtigheid

 • Trillen

 • Hallucinaties

 • Weinig energie

 • Verhoogde eetlust

LANGE TERMIJN AFKICKVERSCHIJNSELEN COCAÏNE

Zoals de naam al zegt zijn korte termijn afkickverschijnselen binnen enkele weken verdwenen. Het is wel van belang om vervolgens de ontwenningsverschijnselen op de lange termijn in de gaten te houden. Deze zijn in te delen in de volgende punten:

 • Gevoel van controle en zelfverzekerdheid om vervolgens terug te vallen.
 • Depressieve gevoelens

 • Het ontwikkelen van een andere verslaving.

TERUGVAL

Cocaïne is een zeer verslavend middel. Het kan daardoor gebeuren dat je een terugval krijgt en weer grijpt naar de cocaïne. Wees hierin niet te streng voor jezelf. Zie het als een leerproces en trek aan de bel wanneer je symptomen van een terugval begint te krijgen. Zoek hulp bij je safetynet en praat erover. Zo kun je een heftige terugval en een overdosis voorkomen.

TIPS BIJ AFKICKEN

Een verslaving hoef je niet alleen op te lossen. De drang om weer te beginnen door de ontwenningsverschijnselen kan groot zijn. Onderstaande tips helpen je op weg:

 • Denk aan de gevolgen als je weer begint: familie, vrienden, werk.
 • Zeg niet tegen jezelf dat je het niet kan.

 • Beweeg

 • Zet de nadelen van gebruik op een rij. Lichamelijk en emotioneel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Zoek daarnaast professionele hulp en herken je eigen zwakke momenten. Zo kun je terugval voorkomen. Changes GGZ helpt je graag op weg. Boek hier een vrijblijvende afspraak in of neem contact met ons op.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.