KETAMINEVERSLAVING

Ketamine is ontstaan als verdovingsmiddel en valt onder de geneesmiddelenwet. Als drug wordt het gezien als dissociatief tripmiddel. Dit wil zeggen dat wanneer je het gebruikt in hoge dosering je een scheiding kunt ervaren tussen lichaam en geest. In lage dosering heeft het een dromerige uitwerking. Hoe hoger de dosering, hoe intenser de ervaring. Je kunt bijvoorbeeld gaan hallucineren, buiten je lichaam treden, moeilijker bewegen of niet meer weten of een lichaamsdeel van jou of van een ander is. Ketamine heeft een verslavende werking. Wanneer je waanbeelden krijgt of je besef van de realiteit verliest wanneer je niet gebruikt, is de kans op verslaving aanwezig.

ACHTERGROND KETAMINE

Ketamine is van oorsprong een verdovingsmiddel voor dieren en met name voor paarden. In de jaren ‘80 werd het in de uitgaanswereld bekend als partydrug. Het wordt meestal in poedervorm gesnoven, maar wordt soms ook in de spieren geïnjecteerd. Ketamine zorgt ervoor dat mensen in een dromerige toestand terecht komen. Bij een hoge dosis kunnen mensen gaan hallucineren of in een k-hole terecht komen. Vaak kunnen ze zich dan niet meer bewegen of spreken. Een k-hole wordt door sommigen omschreven als een bijna-doodervaring. Daarnaast staat het bekend als rape drug, omdat je je minder goed kunt verdedigen, je dingen niet kunt herinneren en last hebt van een verminderd bewustzijn.

OVER EEN KETAMINEVERSLAVING

Ketamine wordt met name op festivals en tijdens het uitgaan recreatief gebruikt en meestal in combinatie met andere drugs. Waar het eerst recreatief wordt gebruikt, kan dit uitmonden in een verslaving wanneer iemand het steeds meer gaat gebruiken. De drug werkt ongeveer een uur, waardoor verschillende keren per gelegenheid gebruikt kan worden. Wanneer je verslaafd bent, wordt er aangeraden om hulp te zoeken bij een afkickkliniek.

Carlo, 34 jaar.

Ketamine

“nieuwe koers zonder actieve verslaving”

Ik had al vaker aangeklopt bij de bij ons bekendste verslavingskliniek maar als ik hierdoor weer nuchter was geworden ging het binnen de kortste keren weer bergafwaarts.

ONTSTAAN KETAMINEVERSLAVING

Een ketamineverslaving ontstaat, net als veel verslavingen, uit recreatief gebruik. Iemands verslavingsgevoeligheid hangt af van factoren als genen, iemands omgeving en psychologische elementen. Ketamine werkt binnen 5 tot 15 minuten. Je raakt in een roes waarbij je spieren verslappen en je in een zweverige toestand komt. De verslavingskans is minder groot dan bijvoorbeeld bij GHB het geval is, maar wel aanwezig. Ketamine is alleen geestelijk verslavend, hoewel het wel effect heeft op je lichaam wanneer je veelvuldig gebruikt.

BIJNAMEN KETAMINE

  • K

  • Special K

  • Keta

  • Karel
  • TeKno/onKet
  • Kitkat
  • Vitamin K
  • Kellox
  • Ka
  • Super K

HULP BIJ KETAMINE-VERSLAVING BIJ CHANGES GGZ

Zelfstandig stoppen met ketamine is moeilijk. Door veelvuldig gebruik kun je in paniek raken en waanbeelden krijgen wanneer je niet gebruikt. Wanneer je wil stoppen kun je dat doen met professionele hulp. Changes GGZ is hierin gespecialiseerd. We onderzoeken samen de oorzaken en maken een passend en persoonlijk plan. Zo pakken we samen jouw verslaving aan. Hulp begint met een gesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wil je meer weten over een ketamineverslaving? Bekijk dan de volgende onderwerpen:

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.