AFKICKEN EN BEHANDELING VAN MDMA-VERSLAVING

MDMA is een harddrug en valt onder de amfetamines (net als speed). MDMA staat bekend als de werkzame stof in xtc-pillen, maar wordt ook wel los ingenomen als poeder. Deze poeder bestaat uit gemalen MDMA-kristallen en wordt gebruikt in combinatie met (fris)drank, wordt opgelikt of eerst in een capsule gedaan voor inname. Doorgaans wordt MDMA gebruikt op feesten om langer door te kunnen gaan en om in een bepaalde trance te komen. Het effect van MDMA verschilt per persoon en per dosis. Onder invloed kunnen gevoelens en ervaringen snel omslaan negatief naar positief en andersom.

Robert, 31 jaar.

Alcohol / XTC

“OM GAAN MET MIJN PROBLEEM”

Verslaving heeft mij beroofd van sociale contacten, werk, geld en geluk. De kliniekopname heeft mij het inzicht en de tools gegeven dat ik om kan gaan met mijn probleem.

EFFECTEN VAN MDMA

 • Je pupillen verwijden. Je lichaamstempratuur stijgt, net als je bloeddruk en hartslag. De behoefte aan water kan zo sterk zijn, dat je te veel drinkt en een watervergiftiging oploopt.

 • Alle spieren in je lichaam spannen zich aan, ook je kaken waardoor je gaat knarsetanden.
 • Je kan misselijk en duizelig worden, hoofdpijn krijgen en gaan braken.

 • Je krijgt meer energie, je kan uren dansen en voelt je één met de muziek. Je beleeft geluid, licht en kleuren veel intenser. Dit kan doorslaan in hallucinaties.

 • Je voelt je sterker verbonden met je omgeving en ervaart een grote behoefte aan (lichamelijk) contact.

 • De gevoelens van euforie en extase kunnen omslaan in angst en verwardheid.

HOE UIT EEN MDMA-VERSLAVING ZICH?

 • Ook al zijn de nadelen van het gebruik groter dan de voordelen, het lukt je niet om (zelfstandig) te stoppen.

 • Je hebt obsessieve gedachten over waar en wanneer je weer kunt gebruiken. Je komt vast te zitten in een web van leugens omdat je voor je omgeving je verslaving verborgen wilt houden.

 • Om te ontsnappen aan negatieve gevoelens ga je gebruiken.

LICHAMELIJKE EN PSYCHISCHE GEVOLGEN

 • Je bent chronische vermoeid, je lichaam en geest zijn uitgeput. Na gebruik voel je je neerslachtig en leeg, dit kan een paar dagen tot weken aanhouden. Dit heeft te maken met de hoeveelheid serotonine die je hebt verbruikt tijdens je trip waardoor je een tekort opbouwt. Je kan last krijgen van angst- en paniekaanvallen.

 • Bij regelmatig gebruik van MDMA vergroot je de kans op hersenschade en hartproblemen.

 • Door het knarsetanden raakt je gebit beschadigd.

 • Je verliest gewicht doordat MDMA je eetlust vermindert.

ACHTERGROND MDMA

In de jaren zeventig werd in Amerika MDMA ontdekt. In therapie werd het door psychologen en psychiaters ingezet omdat patiënten er makkelijker door gingen praten. Mensen durfden na het gebruik van MDMA eerder hun emoties en gedachten bloot te geven. In 1985 werd MDMA ook in Nederland bekend en met de opkomst van house muziek nam ook MDMA (vaak in de vorm van XTC) in populariteit toe. Doordat XTC het serotonine gehalte verhoogt raken mensen vaak in een soort gelukzalige extase, maar na uitwerking wordt de serotonine vervolgens weer langzamer aangemaakt met een leeg gevoel als gevolg. MDMA is geestelijk verslavend omdat het ervoor zorgt dat iemand tijdelijk aan de werkelijkheid kan ontsnappen.

AFKICKEN EN BEHANDELING VAN MDMA-VERSLAVING BIJ CHANGES GGZ

Duurzaam herstel van een MDMA-verslaving is wel degelijk mogelijk, met een behandeling van Changes GGZ. Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een aanzienlijk gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een MDMA-verslaving.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je MDMA-verslaving?
Bel ons direct: 088-2426437. Wij staan je graag te woord.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.