HULP BIJ GAMEVERSLAVING

Af en toe een computerspelletje spelen of surfen op het internet doen veel mensen. Het is ontspannend en internationaal gamen vergroot zelfs iemands talenkennis. Dit gedrag kan echter ook omslaan in een gameverslaving. Zodanig dat iemand zonder professionele hulp niet meer kan stoppen met gamen.

Wil jij stoppen met gamen? En wil je professionele hulp bij jouw gameverslaving? Maak eens vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Karel

Gameverslaving

“dankbaar voor de hulp”

Het is nog steeds niet altijd even makkelijk maar terug naar een donkere kamer met alleen computers is voor mij geen optie meer!

GAMEVERSLAVING

Hoewel er nog geen officiële diagnose is wanneer iemand game verslaafd is, schatten experts dat er enkele tienduizenden mensen een vorm van een gameverslaving hebben. Een gameverslaving uit zich doordat je obsessief bezig bent met gamen en ondertussen jezelf, je werk of studie verwaarloost. Iemand met een gameverslaving heeft weinig of zelfs geen controle meer over zijn speelgedrag. Als je stopt met gamen kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Zo toont een gameverslaving grote gelijkenissen met andere verslavingen.

EFFECTEN VAN GAMEVERSLAVING

 • Je vergeet alles en iedereen om je heen als je aan het gamen bent. Door het gamen raak je in een soort roes, waardoor je kan ontsnappen aan de werkelijkheid.

 • De spanning die het gamen je geeft maakt dat je niet meer wilt stoppen.

SYMPTOMEN GAMEVERSLAVING

 • Doordat je zo opgaat in het gamen, verwaarloos je je school en/of werk. Ook je partner, vrienden en familie zie je minder, omdat gamen voor je op de eerste plaats komt. Langzaam kom je in een sociaal isolement terecht wat gevoelens van eenzaamheid, depressiviteit en onmacht kan veroorzaken.

 • Ook al heb je met jezelf afgesproken om maar een bepaalde afgemeten tijd te gamen, het lukt je niet om je daaraan te houden. Zo gaat het uiteindelijk ten koste van je dagelijkse leven, persoonlijke hygiëne en nachtrust.

 • Vaak moet je geld inzetten om het spel te kunnen spelen. Zo kan een gameverslaving eenvoudig leiden tot een gokverslaving.

 • Je neemt koffie, energiedrankjes of zelfs drugs om het spel langer vol te kunnen houden. Een gameverslaving kan zo leiden tot een drugsverslaving.

 • Je hebt obsessieve gedachten over waar en wanneer je weer kunt gamen. Je komt vast te zitten in een web van leugens omdat je voor je omgeving je gameverslaving verborgen wilt houden.

 • Ook al zijn de nadelen van het gamen groter dan de voordelen, het lukt je niet om (zelfstandig) te stoppen.

LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN EEN GAMEVERSLAVING

 • Je zit lang in dezelfde houding achter de computer. Dit kan rugklachten veroorzaken en RSI.

 • Doordat je gedurende langere tijd achter elkaar achter een computerscherm zit kan je last krijgen van je ogen en hoofdpijn. Doordat je minder naar buiten gaat en dingen onderneemt kan overgewicht een gevolg zijn van je gameverslaving.

 • Je verwaarloost je persoonlijke hygiëne zoals je gebit.

GAMEVERSLAVING BEHANDELING BIJ CHANGES GGZ

Duurzaam herstel van een gameverslaving is wel degelijk mogelijk, met een behandeling van Changes GGZ. Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw gameverslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een gameverslaving.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je gameverslaving?
Bel ons direct: 088-2426437. Wij staan je graag te woord.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

STOPPEN MET GAMEN?

Ervaar je problemen met of ben je verslaafd aan gamen? Je wil wel stoppen maar het lukt je niet op eigen kracht? Changes GGZ is er om jou daarbij te helpen, op een manier die bij jou past. Wij pakken verslaving in de kern aan.

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.