24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Stoppen met GHB

Wanneer iemand wil afkicken is er een moeilijk patroon doorbroken. Iemand is namelijk door de ontkenningsfase heen. Zeker met GHB, een drug die het zelfvertrouwen laat groeien, is dat een grote stap. Vaak is het moeilijk om uit de ontkenningsfase te komen, omdat veel mensen denken dat ze niet verslaafd zijn. Ze denken dat ze hun gebruik onder controle hebben, totdat de roes verdwijnt en het lichaam weer vraagt om meer. Het vraagt moed om op dat punt de consequenties te accepteren in plaats van grijpen naar waar je lichaam om schreeuwt. Wanneer je een GHB verslaving hebt is professionele begeleiding van levensbelang.

 

Starten met het behandelen van een GHB verslaving

Het behandelen van een GHB verslaving gaat niet zonder slag of stoot. Vaak moet iemand door een detox heen waarin gereguleerd medische GHB wordt toegediend. De ontwenningsverschijnselen kunnen extreem hevig zijn. Changes GGZ kan het afkicken professioneel begeleiden met verslavingshulp. We werken met ervaren specialisten die samen met jou je verslaving aanpakken. Zo hoef je deze moeilijke stappen niet alleen te doorlopen. Veel van onze specialisten zijn ervaringsdeskundige. Zij begrijpen de verslaving en waar je doorheen gaat. Ze doen er alles aan om jou bij te staan op de weg naar een blijvend herstel. Nadat we de oorzaak van je verslaving hebben gevonden, gaan we op zoek naar een oplossing die voor jou werkt. We maken samen een persoonlijk plan. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we wat jou het beste helpt. Een kliniek opname is in het geval van GHB vaak noodzakelijk, maar soms is ambulante hulp voldoende.

Vermoed je dat je afhankelijk bent van GHB?

De gevolgen van een GHB verslaving zijn levensgevaarlijk. Maar abrupt stoppen met gebruiken als je verslaafd bent brengt net zoveel risico’s met zich mee. Afkicken moet daarom altijd onder deskundige begeleiding gebeuren. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit is geheel vrijblijvend.

FAQ

Signalen van GHB verslaving kunnen per persoon verschillen. Hieronder een aantal veelvoorkomende psychische en lichamelijke kenmerken van een GHB verslaving:

Psychische kenmerken:

  • Je ontkent dat je verslaafd bent.
  • Concentratieproblemen en geheugenverlies.
  • Als je niet gebruikt heb je last van (sociale) angsten.

Ja, GHB is een verslavende drug. Als je vaker GHB gebruikt, kun je ook een tolerantie ontwikkelen. Dat betekent dat je steeds meer moet nemen om het gewenste effect te voelen.

GHB is, net als GBL, geurloos. Vaak is het ook smaakloos, hoewel het soms een licht zoute of zeepachtige smaak kan hebben.

In vloeibare vorm ziet GHB eruit als water of kleurloze olie. GHB wordt meestal in vloeibare vorm verhandeld, in kleine flesjes. Maar het wordt incidenteel ook verkocht in de vorm van capsules, als poeder of als pasta.