Stoppen met GHB:

Wanneer iemand wil afkicken van GHB is er een moeilijk patroon doorbroken. Iemand is namelijk door de ontkenningsfase heen. Zeker met GHB, een drug die het zelfvertrouwen laat groeien, is dat een grote stap. Vaak is het moeilijk om uit de ontkenningsfase te komen, omdat veel mensen denken dat ze niet verslaafd zijn. Ze denken dat ze hun gebruik onder controle hebben, totdat de roes verdwijnt en het lichaam weer vraagt om meer. Het vraagt moed om op dat punt de consequenties te accepteren in plaats van te grijpen naar waar je lichaam om schreeuwt. Wanneer je verslaafd bent aan GHB is professionele hulp bij je behandeling van levensbelang.

Starten met behandelen van een GHB verslaving

Het behandelen van een GHB verslaving gaat niet zonder slag of stoot. Vaak moet iemand door een detox heen waarin gereguleerd medische GHB wordt toegediend. De ontwenningsverschijnselen kunnen extreem hevig zijn. Changes GGZ kan het afkicken professioneel begeleiden met verslavingshulp. We werken met ervaren specialisten die samen met jou je verslaving aanpakken. Zo hoef je deze moeilijke stappen niet alleen te doorlopen. Veel van onze specialisten zijn ervaringsdeskundige. Zij begrijpen de verslaving en waar je doorheen gaat. Ze doen er alles aan om jou bij te staan op de weg naar een blijvend herstel. Nadat we de oorzaak van je verslaving hebben gevonden, gaan we op zoek naar een oplossing die voor jou werkt. We maken samen een persoonlijk plan. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we wat jou het beste helpt. Een kliniek opname is in het geval van GHB vaak noodzakelijk, maar soms is ambulante hulp voldoende.

Denk je dat je hulp nodig hebt bij het afkicken van GHB?

De gevolgen van een GHB verslaving zijn levensgevaarlijk. Maar abrupt stoppen met gebruiken als je verslaafd bent brengt net zoveel risico’s met zich mee. Afkicken van GHB moet daarom altijd onder deskundige begeleiding gebeuren. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit is geheel vrijblijvend.