24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Effecten van GHB

Ondanks de vele nadelen en de moeilijke dosering wordt GHB soms omschreven als de ideale drug. Het is goedkoop, het is goed voor je zelfvertrouwen, je libido gaat omhoog, het is gemakkelijk te verkrijgen, je krijgt er geen kater van en het is gemakkelijk te verbergen omdat het eruit ziet als water. GHB heeft invloed op de overdracht stoffen die verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van prikkels in de hersenen. De effecten zijn:

Vermoed je dat je afhankelijk bent van GHB?

De gevolgen van een GHB verslaving zijn levensgevaarlijk. Maar abrupt stoppen met gebruiken als je verslaafd bent brengt net zoveel risico’s met zich mee. Afkicken moet daarom altijd onder deskundige begeleiding gebeuren. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit is geheel vrijblijvend.

FAQ

Signalen van GHB verslaving kunnen per persoon verschillen. Hieronder een aantal veelvoorkomende psychische en lichamelijke kenmerken van een GHB verslaving:

Psychische kenmerken:

  • Je ontkent dat je verslaafd bent.
  • Concentratieproblemen en geheugenverlies.
  • Als je niet gebruikt heb je last van (sociale) angsten.

Ja, GHB is een verslavende drug. Als je vaker GHB gebruikt, kun je ook een tolerantie ontwikkelen. Dat betekent dat je steeds meer moet nemen om het gewenste effect te voelen.

GHB is, net als GBL, geurloos. Vaak is het ook smaakloos, hoewel het soms een licht zoute of zeepachtige smaak kan hebben.

In vloeibare vorm ziet GHB eruit als water of kleurloze olie. GHB wordt meestal in vloeibare vorm verhandeld, in kleine flesjes. Maar het wordt incidenteel ook verkocht in de vorm van capsules, als poeder of als pasta.