24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Voorkomen van gokverslavingen?

De Nederlandse Kansspelwet bevat een aantal regels die gericht zijn om de kans op een gokverslaving zoveel mogelijk te beperken. Zo geldt er een leeftijdsgrens om binnen te mogen komen bij casino’s en gokhallen. Kansspelaanbieders moeten toezicht houden op het speelgedrag en ingrijpen wanneer dat nodig is. De recente wijzigingen in de wet zorgen er tevens voor dat anoniem online gokken binnenkort niet langer mogelijk is; je moet dan je Burgerservicenummer invullen om een account aan te maken. Ondanks alle door de overheid getroffen maatregelen komen gokverslavingen nog altijd heel vaak voor.

Wil je jouw gokverslaving overwinnen?

Maak vrijblijvend een afspraak zodat we samen met jou de meest geschikte behandeling kunnen bepalen.

Ben ik verslaafd aan gokken?

De symptomen van een gokverslaving zijn vaak lastig te identificeren, omdat de meeste gokverslaafden heel goed zijn in het verborgen houden van hun probleem. Als je zelf verslaafd bent aan gokken, ga je daar helemaal in op. Daardoor ga je je studie en/of werk steeds meer verwaarlozen. Omdat je je gokgedrag angstvallig verborgen probeert te houden voor je partner, je familie en je vrienden, kom je in een sociaal isolement terecht. Dat gaat gepaard met schuldgevoelens, angsten en depressieve gevoelens. En dan zijn er natuurlijk nog de financiële problemen waar je ongetwijfeld in terecht komt. Je probeert wanhopig je schulden weg te werken door te winnen met gokken, maar dat leidt er uiteindelijk toe dat je alleen maar dieper in de schulden zakt

Door de behandeling bij Changes heb ik zoveel geleerd en ingezien dat ik mijzelf kan weerhouden van mijn verslaving: gokken. Ik geniet nu weer van de kleine en waardevolle dingen in het leven. Ik heb veel aan de nazorg gehad en tegenwoordig bezoek ik nog wekelijks meetings om met fellows te delen hoe ik nu met het leven om ga.

Jos

39 jaar

gokverslaving-changesggz

Blijvend herstel

Blijvend herstel van een gokverslaving is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Changes GGZ biedt hulp bij je gokprobleem

Het kan ontzettend moeilijk zijn om toe te geven dat je een gokprobleem hebt. Maar vroeg of laat wordt je keihard geconfronteerd met je schulden en verslaving. Het erkennen van je problemen is de eerste stap die je moet nemen om er iets aan te doen. Changes GGZ kan jou helpen om voorgoed van je gokverslaving af te komen. Onze specialisten beschikken over veel kennis en expertise op het gebied van gokverslavingen en maken graag samen met jou een plan voor je behandeling. Een deel van onze specialisten is tevens ervaringsdeskundige, dus zij weten als geen ander waar jij nu doorheen gaat.

Heb je het vermoeden dat je een gokprobleem hebt en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 088-2426437 of per mail via info@changesggz.nl.

Locatie voor ambulante dagbehandeling
Changes GGZ

Wachttijden

Eetstoornis

Laatste update: 16/04/2021
  • Intake binnen 10 weken
  • Ambulante behandeling 4 maanden wachttijd
  • Klinische behandeling 8 weken wachttijd (na akkoord zorgverzekeraar)
Verslaving

Laatste update: 16/04/2021
  • Intake binnen 10 weken
  • Ambulante behandeling 4 maanden wachttijd
  • Klinische behandeling 2 weken wachttijd

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

Tijd voor een nieuwe koers

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je gokverslaving? Bel ons via 088-2426437 of vul onderstaand formulier in.

Wij staan je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ

Heb je jezelf ingelezen in de symptomen van een gokverslaving en de conclusie getrokken dat je een gokprobleem hebt? Dan nog kan het zijn dat je twijfelt of een behandeling wel echt noodzakelijk is. Sommige mensen lukt het om zelfstandig te stoppen, zeker als zij daarbij steun krijgen van hun omgeving. In de praktijk blijkt echter dat zelfs degenen die voldoende zelfbeheersing hebben om zelfstandig te stoppen met gokken, eerder geneigd zijn om terug te vallen wanneer zij met tegenslag te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een sterfgeval binnen de familie, het verlies van werk of het stuklopen van een relatie. Met het oog op een blijvend herstel is het daarom zeker aan te raden om professionele hulp te zoeken.

De oorzaak van een gokprobleem ligt bij het onvermogen om het gokgedrag onder controle te houden. Dat betekent dat elke vorm van gokken problematisch kan worden. Eigenlijk net zoals iemand met een alcoholprobleem dronken kan worden van elk alcoholisch drankje. Het is wel zo dat sommige gokspellen bepaalde eigenschappen hebben die hogere risicofactoren hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hoge snelheid van het spel.

Wanneer gokken een probleem wordt, hangt niet af van de hoeveelheid geld die je wint of verliest. We spreken van een gokprobleem wanneer je gokgedrag een negatieve impact heeft op een of meer aspecten van je leven, zoals je financiële situatie, je relaties, je studie of je werk.