24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Hoe ziet de behandeling van een gokverslaving eruit?

Aan elke behandeling bij Changes GGZ gaat een intakeproces vooraf. Tijdens het kennismakingsgesprek kun jij in een veilige omgeving je verhaal doen. Op basis daarvan stellen we een behandelingsplan op, waarbij we rekening houden met jouw individuele situatie en je behoeften. Afhankelijk van de ernst en aard van je gokverslaving maken we een keuze tussen een ambulante dagbehandeling of een kliniek opname.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Zoals je hierboven al kon lezen is de behandeling er niet alleen op gericht om jou van je gokverslaving af te helpen, maar ook om te voorkomen dat je een terugval krijgt. Duurzaam herstel noemen we dat. Om dit te realiseren maken we gebruik van diverse vormen van therapie, waarvan de effectiviteit in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond. Hierbij kun je denken aan cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van deskundige professionals. Zij brengen je technieken bij om de controle over je gedachten en gevoelens weer terug te vinden, zodat je op een gezondere manier met impulsieve gevoelens en stressvolle situaties om kunt gaan. Een aantal van onze specialisten zijn ook ervaringsdeskundige en weten als geen ander wat jij meemaakt. Ook zij zullen er alles aan doen om jou te helpen bij het overwinnen van je speedverslaving.

Gokverslaving behandeling bij Changes GGZ

Een gokverslaving kan niet alleen jouw leven verwoesten, maar ook dat van je naasten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wil je meer weten over de behandeling van een gokverslaving bij Changes GGZ? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-2426437 en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

FAQ

Heb je jezelf ingelezen in de symptomen van een gokverslaving en de conclusie getrokken dat je een gokprobleem hebt? Dan nog kan het zijn dat je twijfelt of een behandeling wel echt noodzakelijk is. Sommige mensen lukt het om zelfstandig te stoppen, zeker als zij daarbij steun krijgen van hun omgeving. In de praktijk blijkt echter dat zelfs degenen die voldoende zelfbeheersing hebben om zelfstandig te stoppen met gokken, eerder geneigd zijn om terug te vallen wanneer zij met tegenslag te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een sterfgeval binnen de familie, het verlies van werk of het stuklopen van een relatie. Met het oog op een blijvend herstel is het daarom zeker aan te raden om professionele hulp te zoeken.

De oorzaak van een gokprobleem ligt bij het onvermogen om het gokgedrag onder controle te houden. Dat betekent dat elke vorm van gokken problematisch kan worden. Eigenlijk net zoals iemand met een alcoholprobleem dronken kan worden van elk alcoholisch drankje. Het is wel zo dat sommige gokspellen bepaalde eigenschappen hebben die hogere risicofactoren hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hoge snelheid van het spel.

Wanneer gokken een probleem wordt, hangt niet af van de hoeveelheid geld die je wint of verliest. We spreken van een gokprobleem wanneer je gokgedrag een negatieve impact heeft op een of meer aspecten van je leven, zoals je financiële situatie, je relaties, je studie of je werk.