Achtergrond ketamine

Ketamine is van oorsprong een verdovingsmiddel voor dieren en met name voor paarden. In de jaren ‘80 werd het in de uitgaanswereld bekend als partydrug. Het wordt meestal in poedervorm gesnoven, maar wordt soms ook in de spieren geïnjecteerd. Ketamine zorgt ervoor dat mensen in een dromerige toestand terecht komen. Bij een hoge dosis kunnen mensen gaan hallucineren of in een k-hole terecht komen. Vaak kunnen ze zich dan niet meer bewegen of spreken. Een k-hole wordt door sommigen omschreven als een bijna-doodervaring. Daarnaast staat het bekend als rape drug, omdat je je minder goed kunt verdedigen, je dingen niet kunt herinneren en last hebt van een verminderd bewustzijn.

Ik had al vaker aangeklopt bij de bij ons bekendste verslavingskliniek maar als ik hierdoor weer nuchter was geworden ging het binnen de kortste keren weer bergafwaarts. Uiteindelijk ben ik op mijn 32ste bij Changes GGZ terecht gekomen en hier heb ik niet alleen leren omgaan met mijn verslaving maar ook met mijzelf en de dieperliggende gedragingen en oorzaak. Hierdoor heb ik tot op heden een clean en succesvol leven in herstel.

Carlo

34 jaar

Over een ketamineverslaving

Ketamine wordt met name op festivals en tijdens het uitgaan recreatief gebruikt en meestal in combinatie met andere drugs. Waar het eerst recreatief wordt gebruikt, kan dit uitmonden in een verslaving wanneer iemand het steeds meer gaat gebruiken. De drug werkt ongeveer een uur, waardoor verschillende keren per gelegenheid gebruikt kan worden. Wanneer je verslaafd bent, wordt er aangeraden om hulp te zoeken bij een afkickkliniek.

Bijnamen ketamine

ketamineverslaving-changes-ggz

Blijvend herstel

Blijvend herstel van een alcoholverslaving is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Hulp bij een ketamine verslaving

Changes GGZ
Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een cannabisverslaving.

Intensief en bewezen
Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk
Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

changesggz-verblijf-zuid-afrika
behandeling-changesggz
VERSLAVING

Verslaving

Laatste update: 08/06/2023
  • Intake binnen 2 weken
  • Individuele behandeling Breda 6 maanden wachttijd
  • Ambulante behandeling Breda 8-16 weken wachttijd
  • Ambulante behandeling Weert 1-8 weken wachttijd
  • Klinische behandeling Weert 4-15 weken wachttijd
  • Klinische behandeling Zuid-Afrika 4-5 weken wachttijd

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

Tijd voor een nieuwe koers

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je ketamineverslaving? Bel ons via 088-2426437 of vul onderstaand formulier in. Wij staan je graag te woord.

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.