Stoppen met ketamine

Ketamine helpt mensen ontsnappen aan de realiteit, dat maakt stoppen extra moeilijk. Mensen gebruiken het om te vluchten. De waanbeelden en angsten die mensen krijgen wanneer ze niet gebruiken, dragen niet bij aan de wil en motivatie. De eerste stap is om de realiteit, hoe ver die soms ook weg lijkt, onder ogen te komen. Erken dat je een probleem hebt. Vanaf dat punt ben je op weg naar herstel. Praat erover, durf om hulp te vragen en ga op zoek naar verslavingshulp en begeleiding.

 

Starten met het behandelen van een ketamineverslaving

Nadat de stap is genomen om te stoppen, kan iemand hulp zoeken bij gespecialiseerde instellingen. Daar kun je onder begeleiding stoppen. Omdat er geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen zijn, is een kliniekopname niet noodzakelijk. Je kunt dus eventueel thuis afkicken. Uiteraard is het wel mogelijk om voor een klinische opname te kiezen of kan het zijn dat deze wordt aangeraden. Zowel op het gebied van klinische als ambulante zorg biedt Changes GGZ uitkomst. Bij Changes GGZ werken academische specialisten die samen met jou kijken naar jouw verslaving. Zij begrijpen waar jij doorheen gaat, omdat veel van hen ervaringsdeskundige zijn. Samen stel je een persoonlijk plan op om te ondervinden wat de oorzaken van de verslaving zijn en hoe je die kunt tackelen. Duurzaam herstel is mogelijk. Je hebt alleen de juiste handvatten nodig.

Vermoed je dat je verslaafd bent geraakt aan ketamine?

Ketamine is voor sommige gebruikers aantrekkelijk omdat het hen helpt om tijdelijk aan de realiteit te ontsnappen. Er zijn ook gebruikers die menen dat ze tijdens een K-hole ineens helderheid krijgen over hun leven, of een soort spirituele verlichting bereiken. Ketamine is echter niet ontwikkeld voor langdurig gebruik en brengt levensbedreigende risico’s met zich mee. Toegeven dat je verslaafd bent is moeilijk en confronterend. Maar je staat er niet alleen voor; Changes GGZ biedt verslavingshulp voor gebruikers die willen stoppen. Neem contact met ons op en we maken samen een plan dat voor jou werkt.