HULP BIJ MEDICIJNVERSLAVING

Ongeveer een half miljoen mensen heeft een medicijnverslaving. Het gaat hierbij vaak om slaap- en kalmeringsmiddelen en pijnstillers. Deze middelen hebben een verdovende werking op de hersenen en het centrale zenuwstelsel, en helpen te ontspannen en te kalmeren. Deze medicijnen zijn alleen erg verslavend. Als je probeert te minderen of stoppen, dan kan je sterke afkick verschijnselen ervaren.

Wil jij je medicijnverslaving overwinning? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Rachelle, 36 jaar.

Medicijnverslaving

“ik ben weer opgebloeid”

Pas toen ik geen werk, vrienden en sociale contacten meer overhad ben ik opzoek gegaan naar hulp. Ik kwam Changes online tegen en dit leek mij de best bij mij passende instelling.

WAT IS EEN MEDICIJNVERSLAVING?

Wanneer je een medicijnverslaving hebt, dan heb je het gevoel dat je niet meer zonder deze medicijnen kunt. De dempende werking die stress en angstklachten tegengaat kan verslavend zijn, vooral als ze voor langere tijd worden gebruikt. Het gebruik is bedoeld voor een korte periode, en al na een aantal weken zal er gewenning plaatsvinden waardoor iemand steeds hogere dosissen moet gebruiken voor hetzelfde effect. Je lichaam raakt afhankelijk van de medicijnen, waardoor bij stoppen allerlei afkickverschijnselen optreden, zoals trillen, transpireren, hoofdpijn, slapeloosheid en nerveuze gevoelens.

Bij een medicijnverslaving gaat het vaak om slaap- en kalmeringsmiddelen. Ze worden vaak ingezet bij slaapproblemen, rusteloosheid en angst. Vanwege het hoge risico op een verslaving mogen deze middelen maar een paar weken gebruikt worden. De meest gebruikte kalmeringsmiddelen zijn: Temesta, Xanax, Seresta en Valium. De bekendste slaapmiddelen zijn: Rohypnol, Dormicum, Dalmadorm, Mogadon en Normison. Elk van deze medicijnen bevat een andere werkzame stof en dosering.

SYMPTOMEN MEDICIJNVERSLAVING

 • Je bent ervan overtuigd medicijnen nodig te hebben om te kunnen functioneren. Je durft niet meer onder de mensen te komen zonder eerst medicijnen te hebben geslikt.

 • Door het medicijngebruik worden je emoties vlakker en ben je overdag vaker slaperig wat de kans op ongelukken vergroot.

 • Je gebruikt dagelijks medicijnen, ook al heb je verplichtingen zoals studie of werk.

 • Je hebt obsessieve gedachten over je hoeveelheid medicijnen en wanneer je deze zult gebruiken. Je verzint smoesjes voor herhaalrecepten of koopt je medicijnen op de zwarte markt. Je komt vast te zitten in een web van leugens omdat je voor je omgeving je verslaving verborgen wilt houden.

 • Ook al zijn de nadelen van het gebruik groter dan de voordelen, het lukt je niet om (zelfstandig) te stoppen.

EFFECTEN VAN BENZODIAZEPINES (KALMERING- EN SLAAPMIDDELEN)

 • Kalmeringsmiddelen hebben een langdurige ontspannende werking. Slaapmedicatie zorgt ervoor dat je sneller in slaapt valt en doorslaapt.

 • Benzodiazepines zorgen voor verminderde activiteiten in je hersenen en zenuwstelsel wat stress en angstklachten tegengaat.

LICHAMELIJKE GEVOLGEN VAN EEN MEDICIJNVERSLAVING

 • Je eet meer om het gebrek aan energie te compenseren. Je voelt je vaak slap en hebt minder zin in seks.

 • Je wordt altijd vermoeid wakker en blijft de hele dag lusteloos wat depressieve gevoelens in de hand werkt.

 • Je geheugen en concentratievermogen gaan achteruit.

 • Je zicht vermindert.

AFKICKEN EN BEHANDLING VAN MEDICIJNVERSLAVING BIJ CHANGES GGZ

Duurzaam herstel van een medicijnverslaving is wel degelijk mogelijk, met een behandeling van Changes GGZ. Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een medicijnverslaving.

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je medicijnverslaving?
Bel ons direct: 088-2426437. Wij staan je graag te woord.

DIRECT CONTACT

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

HOOFDKANTOOR

  Ulvenhoutselaan 79
    4834 MD Breda
  +31(0)88 242 64 37
  info@changesggz.nl

HUIDIGE WACHTTIJDEN

VERSLAVING

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 1 week wachttijd

Afhankelijk of er een detoxificatie geïndiceerd wordt kan de tijd afwijkend zijn van de hier gepresenteerde wachttijd

EETSTOORNISSEN

Intake binnen 1 week

Ambulante behandeling 4 weken wachttijd

Klinische behandeling 4 weken wachttijd (na goedkeuring aanmelding en akkoord zorgverzekeraar)

Laatste update: 20-03-'20

DUURZAAM HERSTEL

Niet alleen het clean worden van je verslaving of het op gewicht komen bij een eetstoornis zijn nodig voor duurzaam herstel. Juist onze doeltreffende behandeling gericht op de oorzaak van de verslaving of eetstoornis vergroten de kans op duurzaam herstel.

MEER WETEN OF AFSPRAAK MAKEN?

Stel hieronder je vraag, maak een afspraak voor intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voer onderstaande code in:
captcha

* Ik geef toestemming voor het verwerken van de gegevens in dit formulier ten behoeve van het afhandelen van mijn vraag/verzoek.