Hoe ziet de behandeling van een medicijnverslaving eruit?

Bij Changes GGZ stellen we altijd een persoonlijk behandelplan voor je op. Daarbij houden we rekening met zowel het soort medicijn waar je van afhankelijk bent, als jouw individuele behoeften. Ook kijken we naar de ernst en aard van je verslaving. Op basis van al deze zaken maken we een keuze voor een ambulante dagbehandeling of een kliniekopname. Een succesvolle behandeling bestaat in veel gevallen uit een /behandeling/detox/ in combinatie met therapiesessies. Tijdens de detox helpen we je om, onder professionele begeleiding, af te kicken van de medicijnen. Indien noodzakelijk wordt er mogelijk alternatieve medicatie voorgeschreven zodat je je gebruik geleidelijk af kunt bouwen.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Afhankelijk van het soort medicijnen dat je gebruikt, kun je soms vrij heftige ontwenningsverschijnselen ervaren. De steun die je krijgt tijdens de therapiesessies helpt je daar doorheen. Het primaire doel van de therapiesessies is echter het realiseren van een duurzaam herstel. Met andere woorden: we gaan aan de slag om te voorkomen dat je tijdens of na je behandeling weer terugvalt in je oude gewoontes. Door middel van onder andere cognitieve gedragstherapie leer je om ongezonde denk- en gedragspatronen te identificeren en te veranderen in positieve denk- en gedragspatronen. Onze ervaren specialiseren leren je strategieën die je zelf kunt toepassen om het verlangen naar de medicatie beter te beheersen en te voorkomen dat je terugvalt.

Behandeling medicijnverslaving bij Changes GGZ

Een medicijnverslaving hoeft niet permanent te zijn. Met de juiste begeleiding en een goede nazorg helpen wij je om van je verslaving af te komen en de controle over je leven terug te krijgen. Wil je graag meer informatie over de behandeling van een medicijnverslaving bij Changes GGZ? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.