24/7 Telefonisch bereikbaar hoofdkantoor 088 242 6437

Afkicken van oxycodon

Wanneer iemand wil afkicken is er al een moeilijke stap genomen. Vaak is het moeilijk om uit de ontkenningsfase te komen, omdat veel mensen denken dat ze niet verslaafd zijn. Ze denken dat ze hun gebruik onder controle hebben, totdat de roes verdwijnt en het lichaam vraagt om meer. Vooral bij oxycodon komt de gevaar als om de hoek kijken, omdat je als snel een tolerantie opbouwt en een hogere dosis nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Het vraagt moed om te stoppen met oxycodon in plaats van te grijpen naar waar je lichaam om schreeuwt. Wanneer je een oxycodon verslaving hebt is het van belang professionele begeleiding in te schakelen om deskundig af te kicken. Bij Changes GGZ helpen we je graag om die volgende stap te zetten richting duurzaam herstel.

 

Behandelingen bij een oxycodon

Abrupt stoppen met oxycodon leidt vaak tot heftige ontwenningsverschijnselen. Dat komt door de lichamelijke en psychische afhankelijkheid die je hebt ontwikkeld. Bovendien is het risico op een terugval groot. Wij raden je daarom aan te starten met een detox behandeling onder medische supervisie. Na de detox behandeling zetten we de volgende stap naar jouw herstel. Nadat we de oorzaak van je oxycodon verslaving hebben gevonden, gaan we op zoek naar een oplossing die voor jou werkt. We maken samen een persoonlijk behandelplan. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we wat jou het beste helpt. Wij bieden mogelijkheid om je oxycodon verslaving aan te pakken aan de hand van ambulante zorg of klinisch opname.

We werken met ervaren specialisten die samen met jou je verslaving aanpakken. Zo hoef je deze moeilijke stappen niet alleen te doorlopen. Veel van onze specialisten zijn ervaringsdeskundige. Zij begrijpen de verslaving en waar je doorheen gaat. Ze doen er alles aan om jou bij te staan op de weg naar duurzaam herstel.

Denk je dat je een oxycodon verslaving hebt?

Het is vaak niet makkelijk om toe te geven dat je verslaafd bent aan oxycodon. Maar langdurig over overmatig gebruik van oxycodon kan ernstige gevolgen hebben. Het maakt niet uit of je geestelijk of lichamelijk afhankelijk bent van oxycodon, wij helpen je met deskundig afkicken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een behandeling? Neem gerust contact met ons op.

FAQ

Het erkennen van je oxycodon verslaving is een belangrijke stap op weg naar duurzaam herstel. Wij helpen je graag verder met de volgende stappen. Heb je een geldige zorgverzekering en een verwijsbrief van je huisarts? Neem dan vooral contact met ons op. Wij plannen dan een intakegesprek met je in. Tijdens dat gesprek evalueren we of je bij ons inderdaad op de juiste plek bent.

Ja, het is zeker mogelijk om een overdosis oxycodon te nemen. Het gebruik van oxycodon in combinatie met andere drugs verhoogt de kans op een overdosis.

Een overdosis kan fataal zijn, zelfs bij het eerste gebruik. Oxycodon zorgt voor een vermindering van de ademhaling, waarbij een vertraagde ademhaling ervoor kan zorgen dat je buiten westen raakt of zelfs overlijdt. 

Oxycodon is zeer verslavend. Het is twee keer sterker dan morfine en je lichaam bouwt al heel snel een tolerantie op, waardoor je een hogere dosis nodig hebt om hetzelfde effect te krijgen.

Oxycodon is een opiaat, een morfineachtige pijnstiller, dat wordt voorgeschreven door artsen. Dit medicijn is twee keer sterker dan morfine en werkt dus zeer goed bij het stillen van pijn. Oxycodon wordt meestal voorgeschreven in de vorm van tabletten, capsules of drank. Naast het pijnstillende effect van oxycodon kan het kalmerend werken en angst verminderen. De werking hiervan houdt ongeveer vier tot zes uur aan.