Verslavingskliniek Zuid-Afrika

Onlangs zijn we verhuisd naar een andere locatie in Zuid-Afrika, meer informatie volgt snel!

 

Locatie:

3 Rodwell Road St James 7945

Cape Town South Africa

Tel: 088 242 64 37

The Grange Treatment Centre (TGTC) is de kliniek van Changes GGZ voor behandeling van verslaving en onderliggende problematiek. De kliniek is gelegen in Kaapstad, st James, een zeer rustgevende en direct aan zee grenzende wijk.

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen en eetstoornissen. Mocht tijdens de intake procedure blijken dat kliniekopname noodzakelijk is, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in onze kliniek The Grange. Een opname bij The Grange Treatment Centre duurt over het algemeen negen weken. In deze behandeling, waarin de 12 stappen theorie is geïntegreerd, vinden er overdag groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en worden er ’s avonds zelfhulpgroepen bezocht. Hiernaast krijgt elke cliënt een individuele behandelaar toegewezen.

Het behandelteam bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen, binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig. Deze professionals komen zowel uit Nederland als Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse medewerkers verstaan over het algemeen Nederlands, maar spreken Engels. Voor een behandeling bij The Grange Treatment Centre is om deze reden basisbeheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Individuele gesprekken met een Nederlandse behandelaar kunnen natuurlijk wel in het Nederlands plaatsvinden.

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving er een gedegen fundering wordt gelegd voor een blijvend herstel. We zetten hiervoor schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie in. Systeemtherapie is tevens in het buitenland van grote waarde omdat ook dan familie en naast betrokkenen van belang zijn voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund worden en geïnformeerd worden over verslaving.

Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De kliniek biedt onder andere een zwembad met buitendouche, fitnessruimte (onder begeleiding van onze fitnesstrainer), aangename lounge/woonkamer met tv en zeezicht, tuin met verschillende terrassen, zitgedeeltes en BBQ. Dagelijks worden er wandelingen langs de zee onder supervisie georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden. Elke kamer beschikt over een eigen balkon met zee- of bergzicht, badkamers met douche, bad en toilet.